lavendera -

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

Links
patiesi
ģeodati
britu komēdijas
grāmatas
spāņu podkāsti
popadancevs
naktsmājas
latv. filmas
stereo
lidojumi
podkāsti
mājas
anglene
putnu balsis
dzīvokļu cena
grāmatas gen
aum
workaway
smadzenes
Antons
poliglots
psihe 1
psihe 2
coursera
stupidfox
cariatura.ru
banksijs

June 16th, 2017


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:35 am
Man derētu beidzot iemācīties: ja cilvēks jūtas izdarījis varoņdarbu, nav ko stāstīt savu pieredzi, ka to pašu dara pat otrklasnieki bez jebkādas sagatavošanās. Vienīgā pareizā reakcija šādos gadījumos ir: "Wow! Fenomenāli! Fantastiski!! Apbrīnoju tevi! Tas ir kaut kas īpašs!!"
Jo vairāk tāpēc, ka es pati jūtos kā varoņdarbu izdarījusi tad, kad man izdodas pateikt nē savtīgiem izmantotājiem. Kas lielākajai cilvēces daļai nav nekas īpašs. Un to noteikti var pat otrklasnieki :)

Vai man patīk, ka mani apbrīno? Ar "wow, fantastiski utt."? Godīgi sakot, mana vienīgā reakcija uz to ir "beidz man karināt makaronus uz ausīm".

(12 ir | apliecini to, ka esi)

Comments:


[User Picture]
From:[info]missalise
Date:June 16th, 2017 - 11:05 am
(Link)
Ļoti precīzi pateici. :) Es šādos gadījumos mēdzu gan grēkot (stāstot savu pieredzi), gan retumis izdodas atcerēties šo principu un tad es pasaku - "Malacis!". Man ir svarīgi nemelot - un ja es nevaru atzīt, ka rezultāts ir fantastisks un unikāls, es varu uzteikt cilvēku par to, ka viņš kaut ko beidzot ir iemācījies, sapratis u.t.t. - tātad - progresējis. Un attiecīgi - cilvēks, kurš kaut ko iemācās, progresē, saprot - ir malacis (un es to varu no visas sirds pateikt).:)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 16th, 2017 - 11:39 am
(Link)
Es šorīt skaitīju, ka ar savu Melno mēnesi komunikācijas mājā esmu līdz baltkvēlei izbesījusi jau četrus cibiņus (K, K, S, P). ja vēl kādu neesmu pieskaitījusi, lai atsaucas!

Es apbrīnoju cilvēkus, kuri prot to, ko es pati gribētu iemācīties. Šitos pašus K, K, S, P es varētu paslavēt un apbrīnot pavisam par ko citu nekā viņi gaida :)

Apdomāju arī, kāpēc es nebārstos ar komplimentiem brīžos, kad tos no manis gaida. Laikam tāpēc, ka man ir bijis maz ikdienišķas saskarsmes ar maziem bērniem, kas pēc noklusējuma paredz tekstus "tu pats uzrāpies uz krēsla? malacis! uzzīmēji trīs klekšus uz sienas? skaisti! pirmo reizi patstāvīgi ieslēdzi gāzes plīti? es nemaz nešaubījos, ka tu vari!"
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:June 16th, 2017 - 11:17 am
(Link)
Vai tu vari aprakstīt to sajūtu, kas pārņem tevi situācijā, kad nepieciešams pateikt "nē" savtīgam izmantotājam?
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 16th, 2017 - 11:43 am
(Link)
Dzīvnieku pasaulē tā varētu būt sastingšana kā aizsardzības veids - paknābās un aizies. Diemžēl cilvēku pasaulē tas neiedarbojas, mani ne tikai paknābā, bet sāk ēst, un tad nu man jādomā, vai ļaut nograuzt sev kādu ķermeņa daļu izdzīvošanas vārdā, vai arī pretoties (un varbūt mirt).

(To nograužamo ķermeņa daļu nav daudz atlicis, man atliek vairs vienīgi pretoties.)
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:June 16th, 2017 - 12:14 pm
(Link)
Nu tas ko tu apraksti ir kā tas izskatās no ārpuses, bet es piemēram izjūtu vainas sajūtu, ka ar savu "nē" es varētu aizvainot cilvēku, pat ja tas ir savtīgs izmantotājs, un ja saprāts gūst virsroku un tomēr izdodas izmocīt "nē", sajūta suka paliek un nākas to glušīt ar taisonšanos sev, ka tas otrs to ir pelnījis. Man ir interesanti, ko izjūt citi cilvēki šajos brīžos.
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 16th, 2017 - 12:43 pm
(Link)
Nē, šīs ir tieši manas iekšējās sajūtas. No ārpuses tas izskatās kā "šitā neiejūtīgā kuce man nedod naudu un pat nejūtas vainīga, vai tad viņa nesaprot, ka man VAJAG! Un kas, ka es iepriekšējos trīs parādus neesmu atdevis? Nopelnīšu un atdošu!" (u.tml., jo izmantošanas veidi jau ir daudzi un dažādi, ne tikai finansiāli)
Bet tad, kad es pasaku nē, man ir atvieglojuma sajūta, ka izdevies no situācijas izsprukt dzīvai (un neapgrauztai).
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 16th, 2017 - 12:47 pm
(Link)
Varbūt man derētu padomāt, kāpēc es visu laiku attopos šajās bīstamajās situācijās (mainās tikai pretspēlētāji), kāpēc man nav alternatīvas dzīves, kurā nebūtu nepieciešamības aizstāvēties, jo nebūtu apdraudējuma.
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:June 16th, 2017 - 12:50 pm
(Link)
By any chance, vai tev kāds no vecākiem nav bijis pārāk kontrolējošs un despotisks?
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 16th, 2017 - 12:51 pm
(Link)
Mamma.
[User Picture]
From:[info]snauts
Date:June 16th, 2017 - 12:59 pm
(Link)
Same here.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:June 16th, 2017 - 01:29 pm
(Link)
Manā pieticīgajā pieredzē, ja izmantotāju izdodas pasūtīt tūlīt un uz vietas, tad nekādu sliktu sajūtu, viena vienīga laime.

Tas gan reti izdodas, un pieņemu to prasītāju "man-viss-pienākas-a-tev-tāpat-neko-nevajag" kā īstenās patiesības paudēju.

Arī māmiņa :)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:June 16th, 2017 - 01:31 pm
(Link)
oi, cik precīza definīcija! Tā, kas pēdiņās :)

> Go to Top
Sviesta Ciba