entries friends calendar user info Previous Previous Next Next
Beata solitudo... -
lauwa
[info]lauwa
Add to Memories
Tell A Friend
Cilveekiem tak nav nekaadas sajeegas par to kas ir piraatisms!
mmmdaaa...
Comments
mapet From: [info]mapet Date: 18. Oktobris 2006 - 12:44 (Link)
morāle jautājumā vai tieši praktizēšana?
lauwa From: [info]lauwa Date: 18. Oktobris 2006 - 13:19 (Link)
ne viens ne otrs. ja cilveekam pasaka ka dc++ ir zagshana un vinsjh uztaisa lielas acis ar vaardiem - "otraa galaa tak tas fails paliek, kaa tad es zogu", nu tad man vairs nav ko teikt...
mapet From: [info]mapet Date: 18. Oktobris 2006 - 13:45 (Link)
slikti ka tā. izskaidroji ka nejua fails pats ir vērtība bet informācija?
lauwa From: [info]lauwa Date: 18. Oktobris 2006 - 13:50 (Link)
nea, nespeeju, bezceriigs gadiijums :/
lauwa From: [info]lauwa Date: 18. Oktobris 2006 - 13:51 (Link)
ir cilveeki kas neko negrib saprast tikai striideeties pretii. sak, kameer man nav tiesas spriedums zem deguna tikmeer es neko sliktu nedaru.
From: [info]tiesibsargs Date: 18. Oktobris 2006 - 15:17 (Link)
nunu, tik vnk vis nebija. bet es neredzu ierobezojumiem shajaa jomaa nekaadu pamatu. moraali nee, jo es nevienam neko neatnjemu, tas ir kaa panjemt no drauga zurnaalu palasiit vai divataa klausiities cd pleijeri + daudzi muuzikji atbalsta briivu failu apmainju. politiski nee, jo lai taadu aizliegumu realizeetu, ir nepiecieshama pilsonju paarraudziishana taadaa meerogaa, ka tas jau buutu totalitaarisms. legaali nee, jo tad ir diivaini, ka viena veida kopeeshanu (fizisko) atlauj, bet citu veidu (dzigitaalo) neatlauj + likums veershas pret ljoti lielu masu iedziivotaaju kuri neredz ko tad ljaunu buutu nodariijushi (skat moraalo pretargumentu).

lauwa From: [info]lauwa Date: 18. Oktobris 2006 - 15:19 (Link)
nu re, kaa jau teicu, bezceriigs gadiijums. Cilveeks neveelas iedziljinaaties probleemaa.
From: [info]tiesibsargs Date: 18. Oktobris 2006 - 15:24 (Link)
tas bija tavs arguments pret manis raxtiito?

varbuut pameegini tomeer uzraxtiit kauko konstruktiivu un iedzilinaaties tajaa ko es raxtu...

lauwa From: [info]lauwa Date: 18. Oktobris 2006 - 18:11 (Link)
tika meegjinaats, nekas neizdevaas. atkaartot netaisos.
From: [info]tiesibsargs Date: 18. Oktobris 2006 - 18:48 (Link)
ja izdoshanaas tiek defineeta kaa mansi paarliecinaashana, tad neizdevaas...

bet tavu argumentaaciju esmu izpratis. tu balsties uz to domu ka muuzika vai video ir autora iipashums shii termina stingraa noziimee, un par to jamam buus sanjemt keshu, kad kaads sanjem attieciigaa garadarba kopiju, vai nu fiziskaa vai dzigitaalaa formaa. tu balsties arii uz domu ka tas kas ir ieraxtiic likumaa ir jaaieveero, vnk taapee ka tas ir likums (taac radikaals pozitiivisms sanaak), un ja failu apmainju aizliedz likums, tad humanoiidam to nebuus dariit, pat ja shamais apzinaas ka nokjert jamo nenokjers vai ka to dara lielaaka dalja liidzhumanoiidu. tavupraat probleema ir humanoiidu MORAALEE, jo ja humanoiidi to gribeet, vinji to likumdoshanu dzelzaini ieveerotu.

taa apmeeram es izprotu tevi. vai un kaa tu izproti mani? cita lieta vai mees viens otram piekriitam, bet izprast ir gan vajadziigi gan svariigi!

+ es uzskatu ka failu apmainjas atklaata legalizaacija neko daudz nemainiitu, jo tie kas kachaaja, kachaas, un tie kas uzskata to par kauko amoraalu utml varees turpinaat demonstratiivi nekachaat un meeginaat ar argumentiem paarliecinaat citus ka taa ir labaak. kas zin, varbuut iizdodas ar. taada zituaacija manupraat ir labaaka nekaa tagad - kad likumdoshana ir, bet taa nedarbojas (un nemaz nevar darboties), un tad nu sanaak ak tiek demonizeeta zabiedriibas liela dalja, kaukaada vainas apzinja tiek uzspiesta... nu vismaz meegina uzspiest to. bet tolks ta kaac? tad jau labaak atbriivoties no taas neefektiivaas un nelogiskaas antifailapmainj likumdoshanas, un tad var mieriigi turpinaat izgliitot humanoiidu maSAS par to cikt failu apmainja ir slikta..
oblica From: [info]oblica Date: 18. Oktobris 2006 - 17:26 (Link)
Vot, tas par mani! :)) Tas tiesas spriedums zem deguna - nu, kā gan tur bija ar to nevainības prezumpciju... :))
oblica From: [info]oblica Date: 18. Oktobris 2006 - 17:26 (Link)
Sorry, laikam jau pareizāk būs nevainīguma nevis nevainības. :)))
From: [info]tiesibsargs Date: 18. Oktobris 2006 - 15:28 (Link)
fails jau arii ir informaacija, ibio!

un ja es no drauga panjemu zurnaalu lasiit, vai tad es nenjemu informaaciju? bet es tachu nemaxaaju par to! un mans draugs nemaxaaja dubulti! ja es panjemu no drauga paklausiities cd, es baudu sho muzikaalo informaaciju, un par to nemaxaaju neko! unmans draugs nemaxaaja dubulti!

bet ja es no drauga nokachaaju mp3 failus, tad es esmu noziedzniex...

kaukaa diivaini sanaak.

mapet From: [info]mapet Date: 18. Oktobris 2006 - 17:47 (Link)
well ja tu no drauga nokačā mp3 tad iespējams neesi noziedzinieks - bet well es piemēram kačāju visu kas mani interesē - tas ir neko nemaksāju - un no dc++/torrentiem - un tās programmas navar nodēvēt par draugiem. nelepojos bet kamēr neviens neko nesaka... liekulība - zinu, bet nopeerot mani vienu nekas nemainīsies - kamēr būs cilvēki kuri to neuzskatīs par zagšanu...

From: [info]tiesibsargs Date: 18. Oktobris 2006 - 17:57 (Link)
arii cd vai videokaseti var aiznjemties no ne-drauga. likuma robezaas to taa nevar noformuleet un norobezot, taa ka nemaz i nau ko meeginaat.

un es tak atkaartoju jau sazin kuro reizi, ka failu apmainju nevar saliidzinaat ar slepkaviibaam un laupiishanaam... humanoiidi ar to nodarbojas jau taados apmeeros, ka meeginaat apstaadinaat to ir nepraats un pashnaaviiba. sanaax taa ka jaani notiesaas, a peeteeri un veel paaris miljonus citu humanoiidu nea... un to jau vairs nevar pamatot, kaapee veins buus aiz resteem vai maxaas sodus, kameer lielaakaa dalja turpinaas baudiit briiviibu.

humanoiidi ar failu apmainju nodarbojas nevis tikai taapee ka jamos aiz rokas neviens nekjer... patiik mums apdaavinaat citam citu, taa tas ir un tur nikaa ljauna nau! un ja to meegjina ierobezot, nikas tur nevar sazanaakt.
lauwa From: [info]lauwa Date: 18. Oktobris 2006 - 18:15 (Link)
Neviens jau nesaliidzina ar slepkaviibaam. Taapeec par shaadiem (ne)darbiem tiek piespriesti tikai naudassodi. Un tas ka latvijaa nevienam par to galva nesaap (pagaidaam) nenoziimee ka taa tas ir visur un taa tas buus vienmeer.
Ja tu paarkaap likumu tad vismaz nekladzini, ka tu riikojies pareizi un viss ir forshi, jo taa dara lielaakaa dalja cilveeku!
From: [info]tiesibsargs Date: 18. Oktobris 2006 - 18:35 (Link)
pac tu rekur saliidzini ar slepkaviibaam un laupiishanu http://klab.lv/community/pajautaa/1788292.html?thread=17535364#t17535364

+ tavai zinaashanai naaavessodu ieksh eiropzavieniib nepiemeero, un ieksh elvee crustiem jau sen bii moratorijs uz to.
++ es neesmu teicis ka ir ok paarkaapt kaadu likumu TIKAI taapee ka lielaakaa dalja to dara. ir pietiekami daudz iemeslu un pamatojumu tam kaapeec humanoiidi ar to nodarbo´jas. tos esmu mineejis. ja es paarkaapju likumu tad es to pamatoju arii, un es to esmu te skaidrojis sazincik reizes. bet tu skiet neesi uztveeris elementaaro pamatdomu - ka likums kaa taac var buut nepareizs, netaisniigs, ljauns, prethumanoiidisx, neefektiivs, nepamatots, nereaals utt utjp. un likumdoshana kas aizliedz failu apmainju - lai nu kaa tur buutu noformuleec, vai sodiic tiek failu pienjeemeejs vai daaljaataajs vai datora iipashniex vai veel kaac - ir tieshi shaada. un humanoiidi uz to reagee tieshi taa kaa ir vislogiskaak - sho likumdoshanu ignoreejot.
mapet From: [info]mapet Date: 18. Oktobris 2006 - 18:48 (Link)
tavuprāt ir normāli ka persona/organizācija x uzražo produktu y - 1 humonoīds nopērk un nošārē un tad visi useri iehavo?
lauwa From: [info]lauwa Date: 18. Oktobris 2006 - 18:50 (Link)
+1
From: [info]tiesibsargs Date: 18. Oktobris 2006 - 19:13 (Link)
paraadi man kauch 1 taadu piemeeru in real life</span>, luudzu. kursh teu ir paardevis 1 cd un tad visi paareejie ir tikushi pie muzikas klaat? taadu gadiijumu, edzi, nau, jo humanoiidiem tomeer ir tiexme pirkt to muuzikju cd kuri jamiem patiik un kurus jamie ciena.

bet es zinu muuzikju piemeerus, kuri tieshi pateicoties briivai failu apmainjai izplatiija savu muuziku, kljuva paziistami, un tagad izdod cd kuri tiek pirkti pietiekami lielos apjomos.

patikshana un cienja, skiet, ir jaaiekaro, nevis jaapieprasa.
mapet From: [info]mapet Date: 18. Oktobris 2006 - 19:27 (Link)
in real life tas nav iespējams jo ir cilvēki kuri zin kas ir zagšana.
un tu atbalstot savu teoriju ka informāciju var tā vienkārši aizņemties (jā piekrītu tas atrisina daudzus jautājumus) atbalsti arī manis minēto situāciju.
From: [info]tiesibsargs Date: 19. Oktobris 2006 - 18:54 (Link)
tu jauc dazaadas lietas. tas ka humanoiids nekachaa muzonu nenoziimee ka vish to uzreiz automaatiski peerk. taa ka no nekachaashanas kaa taadas ienaakums nevienam veel neradiisies.

taa ka jautaajums ir kaapeec peerk ieraxtus vispaar. atbilde, nu, ja runa nau par reklaamas izraisiitu smadzenju izskaloshanu - humanoiids ciena un noveertee attieciigo muuzikji. un punkc. tu kas, varbut katru cd iegaadaajoties domaa, wo cik forshi, es nezagu bet nopirku?

luuk, TAAPEEC arii tevis apraxtiitaa zituaacija nebuus iespeejama. ja nu vieniigi uzlix siidiishiem taadu cenu ka vnk necelsies roka maxaat - bet cenas jau ir, atvainojiet, ne pateereetaaju atbildiiba...

taa ka runasim par reaalo pasauli, nevis maaxliigi praataa uzkonstrueetaam zituaacijaam!
lauwa From: [info]lauwa Date: 18. Oktobris 2006 - 18:13 (Link)
ja tu vinjus noka4aa tad tu vinjus pavairo. Ja tu panjem no drauga origjinaalu disku paklausiities tu vinju nepavairo? nu pameegjini tak vismaz tik daudz saprast!
From: [info]tiesibsargs Date: 18. Oktobris 2006 - 18:26 (Link)
klau, mees it kaa jau konstateejaam ka fiziska kopeeshana bez pelnjas noluuka nau aizliegta, nebaaz man te shito akal degunaa luudzu! nau tur ne likuma panta, ne moraala pamata, ne iespeejas to aizliegt - nu pac padomaa, kaa tu izkontroleesi kursh kuru disku vai kaseti no kaa ir nokopeejis, un kuram tur bija originaalaa kopija. un redzi, neviens to arii nedara.

par failu kachaashanu. es piemeeram gadaas ka kauko nokachaaju, paklausos un izdzeeshu. es panjemu savus diskus un mp3 failus un uztaisu mix cd kaa daavanu kaadam. tas viss ir pilniig normaalas humanoiidiskas darbiibas, un to izkontroleet nau iespeejams.

tevis piemineetaas tiesu praavas bija asv (kur tiesaa suudzeeshana ir ikdiena) un tas bija tikai par failu apmainju internetaa. mans argumenc ir - kaada atskiriiba starp fizisku kopeeshanu un dzigitaalu kopeeshanu? jo fiziskaa, es nezinu cikreiz man buus jaaatkaarto, ir atljauta, ja netaisa pelnju.

veel taalaak. ko tad dariis ar visiem youtube.com, last.fm un citaam uzparikteem, kur lietotaajs pat nepanjem failu, bet paluur vai paklausaas no cita?

es tieshaam gribeetu redzeet kaa tu shos modernizaacijas procesus efektiivi izkontroleesi bez drakoniskaam staliniskaam metodeem. neefektiivi neder - tb neder ja 1 personu no miljona nokjer - jo tiesu sisteemai ir jaabuut efektiivai, citaadi taa nau taisniiga.

24 raksta or ir doma
profile
zveers
User: [info]lauwa
Name: zveers
calendar
Back Maijs 2024
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031