labaars ([info]labaars) rakstīja,
@ 2013-05-06 13:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
bže bže bže [Po lande]
Ja Simple express svaidās ar lētām biļetēm kā nēģeri ar naudas banknotēm hiphopa videoklipos, kāpēc gan nepaķert. Tā nu labārs pa lēto devās uz Varšavu, prom no bezgalīgās Latvijas ziemas (jā, jā, nevienam koķelim Rīgā nebija izplaukusi lapa, kad devos prom, 27.04)
 - - -
 Ierašanās. Pulkstenis rāda 05:45. O, tev būs ilgi negulēt, labaar. Ceļojums ir klasisks bomž-whatever-way,izmantojot couchsurfing un Jāņa sētas veikalā nopirktu karti, kurā pirms izbraukšanas rūpīgi atzīmēti aptuveni 15 apskates punkti. Saplīsušas mājiņas, grafiti sienas, daži tilti un dīvaini veidojumi. ayayayaya!

 Pilsēta ir ietinusies miglā, ik pa laikam atskan dobji trokšņi - pilsētā noris metro otrās līnijas celtniecība. Līst smalks lietutiņš. Staļina kūka vol.2 ir ietinusies mistiskā dūmakā, smaili nevar redzēt. Ā jā, Staļina kūka vol.2 ir nekas cits kā Varšavas kultūras pils, kas uz mata izskatās kā Zinātņu akadēmija, tikai bišķiņ resnāka, garāka un greznāka. :) Viss zied, gaisā jaucas ziedu un izplaukušu lapu un zemes aromāts. Te ir pavasaris, ayeee! Ābeles, ķirši, pienenes, āboliņš un viss pārējais ir jau izplaucis un prasīt prasa "pasmaržo mani", "notraus no manis lietus lāses". Mkey, labaar, beidz sarunāties ar kokiem un pļavām. Laiks nočekot objektus.


 - - - 
Pirmo 3 stundu laikā ieraugu slavenākos Varšavas UE objektus - Warszawa gazownia pamestos gāzes rezervuārus un pusnojaukto rūpnīcu Foton. Ir agrs svētdienas rīts, apsargiem taču jāguļ un ziņkārīgiem garāmgājējiem arī. Noskatu ieeju pie pamestajiem gāzes rezervuāriem - mazliet pusizvandīts žogs, uz kura viegli pakāpties un tikt pāri. Taču pārcilājot failus atminējos, ka teritorijā ir divi suņi, kuri tā vien gaida atnākam brokastis labaara izskatā :) Suņus ieraudzīju nākamajā dienā, bet pie tā vēl nonākšu, khekheheh. 
 - - - 
Varšava ir priecīga pilsēta. Krāsainas bloķenes, krāsaini tramvaji un autobusi. Viss ir krāsains, izņemot pamestus objektus. Tie ir pelēki. 
 - - - 
Pa dienu satiku savu hostu - brīnišķīgu poļu psiholoģijas studenti, kura bij pārsteigta par to, kāpēc labārs pēc pirmā brauciena metro lēkā un sit plaukstas, hm hm. :D Vārds pa vārdam, maffins pēc maffina, debesskrāpis pēc debesskrāpja un vakars kā piedzēries bomzis nogāžas pār Varšavu. Labaars taču neminēs visādus bōring sīkumus kā vecpilsētu, gaisa dārzus u.c. jaukumus ;)

kāpēc labāram besī turki 
Pirmajā vakarā dodamies baudīt studentu uzdzīvi Nowy Swiat 26 - desmit kioskveidīgu bāru placi, kas izvietots kādas mājas iekšpagalmā. 
Izvēlamies Kafe fajka. Ūdenspīpju bārs, feina vieta (izņemot turku mūziku, hmmm, iztikšu bez komentāra). Esam četri - 2 polietes, itālis un es. Ejam pēc dzeramajiem. Un te nu sākās. Bārmenis - turks nepielēja manam Cuba libre rumu. Cuba libre bez ruma ir tas pats, kas kosmonauts bez kosmosa kuģa! Saku bārmenim, kas par lietu. Un tad tas bezkauņa acu priekšā notēlo, ka no pudeles pielej klāt manai kolai rumu, pēc nogaršošanas nekas nav mainījies. Saprotu, drīzāk dabūšu bezjēdzīgi runāties ar to turku, nekā rumu pie kolas, tāpēc turpināju laiski pīpēt pīpi un iegrimt neziņā par to, kas notiks tālāk. Ejiet ellē ar visiem saviem kebabiem, turki! 

- - - 
Korumpēti apsargi ir korumpēti 
Otrajā dienā ir pienācis laiks bradāšanai. Satieku Olgu, meiteni, kas ir vēl īsāka nekā labaars un izskatās pēc pagrīdes koncertu fanātes. Hehe, beidzot. :D Metrs, komats, piecdesmit astoņi pēkšņi šķiet kaut kas garš :)
 Pirmais objekts - gigantiska rūpnīca - netiek aplūkots, jo teritorijā rosās strādnieki koši zaļos ķiteļos. Nu neko, jākust tālāk gar dzelzceļu un jāmēģina tikt iekšā episkajos gāzes rezervuāros. Ejot garām galvenajiem vārtiem mūs sagaida divi suņi, kas rēja tā, ka siekalas šķīda pa gaisu. Izbarot sevi kā desu suņiem? Nē, šitais neiet krastā. Pasaku Olgai, ka jāmēģina runāt ar apsargiem. 
-"bže-bže-bže?" 
-"ŅĒT"
-"bže bže bže x10" 
-"Pidnacit bže bže" 
-"Tak" 
Apsargs grauž saldskābmaizi ar gurķi un smaida. Hehe, viņam noteikti labs garastāvoklis un pofigs, taču ielaist iekšā teritorijā šis ļaujot tikai uz 15 minūtēm, vairāk nav ļauts. 
Tiek atslēgti vārdi un tiekam džunģļos, kas ved uz gāzes rezervuāriem. Iestaigāta taciņa - kā nu ne! - tas taču Varšavas slavenākais UE objekts:) 
Sarkanu ķieģeļu būves, apaļas kā tusnīgs vācu tūrists...
Vispirms aplūkojam pirmo torni, kurā nav uzkrājies lietusūdens. Pret sienām atbalsojas vismazākais troksnītis, tāpēc putni, kas ik pa laikam ielidoja iekšā pa logiem, radīja savdabīgu ambient koncertu. Vienīgās konstrukcijas ēkas iekšienē, pa kurām iespējams pārvietoties - taciņa no satrupušiem dēļiem(3 dēļu platumā) un tikpat satrupušas koka trepes. Riskējam un apejam pusapli cerot, ka dēļi zem kājām nesalūzīs un nenolidosim kādus sešus metrus(vai vairāk) zemāk. Nekas slikts nenotiek un pavērtiem žokļiem cenšamies ar acīm ierakstīt šo vietu vizuālajā atmiņā. Fotogrāfi bez platleņķa objektīva pa taisno dotos uz otru applūdušo torni slīcināties , saprotot, ka šito skaistumu iedabūt iekšā kadrā prasa gan atbilstošu aprīkojumu, gan laiku. :)
Bijām atnākuši maģiskā brīdī. Pa vienu no logiem iemirdzējās ugunīga saules bumba, kas pēc 2 minūtēm pazuda. Saulriets objektā! Laiks skrien uz priekšu kā Varšavas metro un nākas negribīgi uzmest pēdējo šķielējošo skatienu iespaidīgajai celtnei...
tip-tip-tip, lēniem soļiem izejam caur džungļiem atpakaļ uz realitāti. Sargs jau gaida pie vārtiem ar atslēgu saišķi un skatās riņķī. Laikam jau tur ir divi apsargi, ne tikai viens. Un otrs, kā likums, varētu būt nepierunājams kretīns, he. 
Olga, viņas draugs un dzīvokļa biedrs pieiet pie apsarga un saka bže-bže-džienkuja. No vienas plaukstas otrā iebirst zlotu monētas. Ak tad tā, piekukuļojam apsargus. Apsargs smaida un paņem zlotus un iesviež tos kabatā tā, it kā būtu kases aparāts. :) 





- - - 
Otrs korumpēto apsargu stāstiņš - trešajā dienā satieku trīs poļu bradātājus, no kuriem tikai viens runā angliski, bet pārējie runāšanas vietā lok alu no skārdenēm. Šie mani aizved uz papīrfabriku Varšavas tālākajā dienvidu punktā, tālu no metro un citām pilsētas pazīmēm. Situācija tieši tāda pati - vajag tikt pāri vārtiem, bet vārtus sargā sargs. Risinājums vairāk nekā vienkāršs - viens no bradātājiem uzsit apsargam pa plecu, saka "dobrij, bže-bže" un iespiež rokās alus skārdeni. Apsargs smaida un atver vārtus. Cik vienkārši ir piekukuļot Varšavas objektu apsargus! Varu derēt, ka tā alus skārdene maksāja 2,5 zlotus vai pat mazāk. 
- - -
Stacija nekurienes vidū 
Otrs tīkamais objekts Varšavas centrā tiek uziets nejauši, pa ceļam uz alkohola veikalu(atvērti 24h, starp citu). Rūsainas sliedes - tas ir labi un tas nozīmē, ka kaut kur uz priekšu jābūt objektam. Pa ceļam runājam visādas garšīgas lietas - Olga un viņas draugs ir bijis Černobiļā, Pripetē. Pastāstīja lietas, kuras nezināju...par radioaktīvajām likvidatoru drēbēm Pripetes pamestajā slimnīcā un vēl šo to. Sliede pa sliedei, vārds pa vārdam. Pēkšņi acu skatienam paveras Varšavas panorāma. Pilsēta ir plakana, bez pauguriem, tāpēc pilsētas tipiskos siluetus ieraudzīt ir pagrūti. Uguntiņa iedegas pēc uguntiņas un pilsēta ietinas dūmakā. 
Kaut kas nočab krūmos. Opapā, pār sliedēm pārskrien stirna! Hm, stirna pilsētas vidū. Vēl viens iemesls, kāpēc man patīk šī pilsēta, jo tā ir relatīvi zaļa :) 
Esam sasnieguši objekta "galapunktu" - pamestu dzelzceļa staciju. "Ā, par šo te staciju noteikti esmu lasījusi, taču bildes neatceros". He, labi ka tā. Skatienam paveras daži interesanti grafiti un tukši peroni. Iedomājos, cik feini būtu lakt aļāru un gaidīt vilcienu, kas nekad nepienāks...Sarunājam nākamās dienas rītā celties līdz ar saullēktu un ielīst rūpnīcā, kurā pa dienu rosījās strādnieki. Diemžēl šī iespēja tā arī nepienāca, gluži kā vilciens pamestajā stacijā. Poļu alus dara savu, meh - uzdāvina miegu, no kura grūti pamosties nākamajā rītā. 





Poļu alus 
labaara izpratnē garšīgs alus ir nefiltrēts alus, kas atstāj labu pēcgaršu, nevis sajūtu, ka rīklē pa taisno tiek liets kaut kāds no-name alkohols. Ciechan un vēl daži ali, cenā ap 5 zlotiem un uz augšu, garšo varen labi, mm mmm.  Daudz tumšie ali, medus ali pārsteidzoši plašā izvēlē. It sevišķi gards bija šis medalus! http://piwnysubiekt.files.wordpress.com/2013/01/piwo-na-miodzie-gryczanym.jpg?w=597 ) 
Kviešu alu šie arī taisa uz vella paraušanu. Olgas dzīvokļa biedrs sūdzējās, ka Krakovā, valsts dienvidos, ir pieejams labāks alus. Bet tā jau visi studenti sūdzas par Varšavu - ka nevarot galvaspilsētā dabūt savu mīļāko alu un Čehija pārāk tālu,  lai uz to regulāri dotos nogaršot turienes brīnumus. 
- - -
Bēgšana no apsargiem papīrfabrikā
Poļu bradātāji mani aizved uz papīrfabriku nomaļā vietā, bet ne tik nomaļu, lai papīrfabrikas galvenie vārti nebūtu apkarināti ar vairākām videokamerām, apsarga būdu, šlagbaumu un vēl dažām nejēdzībām, kas bradātājiem atgādina ziemassvētku eglīti ar mantiņām. 
Fabrika smaržo pēc lietus un veciem kokiem. Āāāā, papīrfabrika, pēc kā tad tā vēl varētu smaržot :) 
Klusiņām lavāmies būvēs, kas atgādina kosmosa kuģus, hm,hm. 
Ēciņa pēc ēciņas, aizrauta elpa pēc elpas. Jā, te nav vis nekāds Soviet style iekārtojums, kaut kas ir bišķiņ savādāk. Ķieģeļi smaržo savādāk un putekļi gaisā liekas savādāki. Ohoho, fabrikas trešajā stāvā iet cauri garum-garš sliežu ceļš, kas sadalās vairākās telpās, līkumojot kā piedzēries bomzis. Kaut ko tādu labaars Latvijas pamestajās rūpnīcās īsti redzējis nav, tāpēc lielie pārsteigumi un fotoaparāts tiek nodarbināts. 
Polis piedāvā alu, bet laipni atsakos. Pašai somā bija savs, turklāt garšīgāks :) No somas izvelku medus alu. Mmmmmm.  Saskandinu alu ar poli, kurš, šķiet, jau paspēja izdzert trešo alus skārdeni. Garšīgs alus un objekts īsti nerīmējas kopā - "ja nu uzrodas apsargs un sāk uzdot bargus jautājumus?" Nē, ar šādām domām labārs sevi nodarbināja labi ja pusminūti. Turpinām ložņāt pa fabriku korpusiem un jumtiem. Ahh, jumti. Uz tiem uzdrošinājāmies uzkāpt teritorijas vidū. Tā, lai to ēku jumti, kas ir tuvāki galvenajiem vārtiem, aizsegtu mūsu atrašanās vietu. 
murrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr - aizlido lidmašīna pēc lidmašīnas. Skaisti! Pavasara sagaidīšana Varšavā, malkojot medalu uz pamestas papīrfabrikas jumta. Ideāli! 
 Jumti tiek izložņāti, tie ir labā kondīcijā un var manīt, ka objekts izmantots relatīvi nesen. āha, 2009.gads. Tā vēsta visi kalendāri fabrikas telpās...Klasisks bradātāju paņēmiens, kā noteikt objekta "vecumu" :) 
Dodamies meklēt laboratoriju. Areks, vienīgais polis, kurš runā angliski, saka, ka kaut kur noteikti jābūt laboratorijai. Āber protams...laboratorija. Slokā taču arī bija, kāpēc gan lai šeit nebūtu, he. 
Meklējot laboratoriju riskējam doties korpusā par kuru poļi ļoti cītīgi diskutēja pirms došanās iekšā. Izrādās, viņi pirmoreiz fabrikā bijuši pirms nedēļas un apskatījuši labi ja pāris ēciņas. Feini, sanāk, ka ne es vienīgā baudīju pirmatklāšanas prieku. No otras puses - sanāk, ka poļiem nav ne mazākās jausmas, kur ir apsargi un cik bieži tie iet apgaitā utt. 
Atrodam milzīgu telpu ar papīra rituļiem, demontētām iekārtām un...telefonbūdiņu. Pagrabos gan neejam, jo tie applūduši, vairāk nekā ar gumijas zābakiem varētu izstaigāt. Pagraba aromas smarža nāsīs ieiet un paliek uz minūtēm desmit. Smarža apmaldās nāsī, rausta vienas durvis pēc otrām, meklējot izeju...
Nonākam bīstamajā zonā, ēkas, pie kuras redzamas divas fūres un vieglā automašīna. Skaidrs, ka kādam tās mašīnas pieder un kāds tās mašīnas sargā. Pēkšņi uzrodas čuvaks ar portfeli, kurš no viena fabrikas korpusa šķērso pagalmu, lai ieietu noliktavas tipa ēkā. 
"ātri, ejam prom!"
Noslēpjamies vienā no pamestajām fabrikas ēkām. 
Apspriede:
"bže,bže, kurrrrrrrrrwa, bže, bže!" (ā jā, viņi daudz lamājās, kad runāja) 
Man tiek pateikts, ka tas par laimi neesot bijis apsargs, bet parasts strādnieks, kurš visticamāk no maiņas dodas mājup. It kā kāda no fabrikas ēkām tiek izmantota vēl joprojām. Vienojamies, ka tas ir tikai homo sapiens parastais, ne apsargs un varam droši mēģināt tikt tajās ēkās, kurās vēl neesam bijuši. 
Ai, ai, ai. Nepaiet ne divas minūtes, kad tālumā, no vārtu un mašīnu puses parādās persona tumšzilā jakā uz riteņa. Apsargs, protams. 
"RUN, LET'S GO" 
Skatam paveras amizants skats - polis ar visu savu pusizdzerto alus skārdeni jož uz teritorijas izejas punktu tā, ka alus šļakstās pa gaisu. Episki! Smieties nav laika, jo arī es skrienu, cik ātri vien varu uz izejas pusi. Poļi lamājas un turpina skriet, izlienam pār caurumu žogā un esam drošībā - ārpus žoga.  Izrādās, ka izskriet cauri divām fabrikas ēkām var daudz ātrāk nekā ar riteni apbraukt riņķī :) Apsargs uz riteņa piebrauc pie mums tuvākās ēkas redzamā vietā un...stāv un blenž uz mums. Saprot, ka spēle "noķer mani, ja vari" ir beigusies un bradātāji ir veiklāki. Visi sākam smieties par laimīgo iznākumu, Areks ar roku pamāj apsargam un nofotografē viņu. 
Mašīnā apspriežamies par bradājumu, visiem garīgais ir labs - objektu izdevās izstaigāt par 70%, līdz mūs pieķēra. Areks saka, ka priecājas par to, ka sanācis bradājums "what brings emotions" un saka, ka lielākoties bradājumi, kuros tikai atklāj un fočē nav tik interesanti kā bradājumi ar slapstīšanās un bēgšanas elementiem. labaars māj ar galvu un piekrīt - jā, nudien! labaars pateicas par piedzīvojumu un atvadamies. Poļi saka, ka nākamajā dienā arī dodas bradāt un aicina mani līdzi. Saku, ka padomāšu, jo pašai savi bradāšanas plāni..















- - -
labārs nokavē pēdējo tramvaju
Vakarā ir sarunāta tikšanās ar nākamās dienas hostu - metālistu. Man esot noteikti jāredz "pirātu ligzda", viens no labākajiem Varšavā. Nu okei. Mani sagaida superstalts metālists (izrādās - topošais ugunsdzēsējs) ar platu smaidu. Aiztipinam līdz krogam, jautrā prātā ļurinot par visādām jēdzībām un nejēdzībām. Krogā garšoju makten gardu alu, sarunas divu alus kausu garumā izskan gaismas ātrumā. Krogs slavens ar to, ka tajā vienmēr skan dzīvā mūzika un visi apmeklētāji dzied līdzi un sit pa galdiem ar alus kausiem. Ou jā! Vieta tīkama, par spīti troksnim, kas rodas, kad pārdesmit cilvēki ritmā dauza alus kausus pret galdu. 
Paskatos pulkstenī - 23:40. O, lieliski, skaidrāks nekā diena, ka labārs ir nokavējis pēdējo tramvaju līdz pajumtei. Atvados no metālista un tipinu pa naksnīgajām Varšavas ielām. Jātiek pilnīgi citā pilsētas galā! Ielecu pirmajā tramvajā un...aizmiegu, jo piedzīvojumi dienai vairāk nekā gana. Pēkšņi pamostos no KONIEC, KONIEC. Ko? Kāds koņec?Kas notiek? Atveru acis un redzu, ka tramvajs ir tukšs, iebraucis depo, blakus stāv tramvaja vadītājs un saka Koņec :D Āāāā, koņec maršrutam, viss skaidrs. Tipiski, labār, tipiski, aizmigt tramvajā.. Samiegojusies izveļos no tramvaja un tipinu naktsmāju virzienā. Vēl trīs kilometri ar kājām...Kas tiek pieviekti jautrā prātā :) 
- - -
Foton rēgs
Pašā pilsētas centrā atrodas pusnojaukta rūpnīca, kurai vēl ir saglabājies pieklājīga izmēra korpuss, kas vilināt vilina pilsētu ložņu acu skatienus. Sarunāta tikšanās pie objekta - es un mans hosts-metālists gaidam Olgu.
Rūpnīcas teritorija grimst tumsā, redzamas vien drupu kaudzes un kaut kur tālumā - eskavatori. Olga ierodas, pieķēdē riteni tā, it kā poļi nezagtu ielās riteņus un kāpjam pāri drupu kalniem līdz fabrikas ēkai. Fabrika ir pa pusei nojaukta, no tās karājas betona gabali armatūras "diedziņā". Ha! Tā kā bērnu piena zobi. Baigi pretīgā asociācija, bet tieši to padomāju, stāvot pieklājīgā distancē no ēkas. 
Lavāmies vairāk nekā pusstundu, jo no teritorijas ēkas spīd gaisma. Esam pārliecināti, ka tur ir apsargs, kas sargā būvtehniku. Paiet vēl kādas 20 minūtes un secinam ,ka apsargs nav suns un pieķeršanas gadījumā pateiks, lai tinamies projām. 
Lavāmies zem eskavatoriem, jo pāri pagalmam paļīties negribējās. Diezgan interesanta sajūta, kad lien garām kāpurķēdēm un virs tevis atrodas eskavatora kauss, kura smagumu tonnās slinkums rēķināt...
Lai nu kā - teritorija ir klusa un vienīgais skaņas objekts ir turpat netālu grabošais tramvajs. Lielajā fabrikas ēkā neriskējam tikt - jālien pa ķieģeļu sienu. Nekas neiespējams, jo sadrupušie ķieģeļi ir kā pakāpieni, taču secinam, ka šāda aktivitāte būtu jēdzīgāka dienasgaismā. Nospriežam, ka jātiek citā ēkā pāri pagalmam, kas arī ir pamesta. Kad grasījāmies līst pāri gruvešu kaudzi, atklājām, ka lai tiktu līdz ēkai, jāšķērso savdabīgs "vulkāns" - dziļa bedre, kam visapkārt gruvešu kaudzes. Pārāk bīstams risks, turklāt gan es, gan Olga ievērojām ēkas iekšienā mirgojam signalizāciju. Nu nēē-ēē, paldies par kūkām. Dodamies prom. Ēka ar izbirušajiem zobiem izskatās biedējoša. Foton, es tevi vairs nekad neredzēšu, paliec sveika, rūpnīca. Sanāca vairāk nekā baudāma nakts ložņāšana. Ne vienmēr ir jātiek iekšā objektā, lai sanāktu labs bradājums.
Izejam no teritorijas un ejam pāris kvartālus uz priekšu. Pēkšņi uz ielas apstājās mašīna, pa tās logu izliecas kaut kur redzēta galva. 
"HAAAAAAAAAAAAAAAAAAI!" 
ā, tie taču tie poļi, ar kuriem iepriekšējā dienā bradāju papīrfabrikā, lol. 
Re, kā , divi atšķirīgi bradātāju bariņi nejauši satiekas ielas vidū, hehe. Pie tam, tik milzīgā pilsētā kā Varšava! 
Ap pusnakti tomēr tieku uz jumta. Diemžēl ne uz Foton rūpnīcas jumta, bet uz metālista mājas jumta. Nav slikti - skatam pavērās 9stāveņu tetra mājiņas un bezgalīgas pilsētas gaismas. Alus uz jumta - ašās idejas ir tās labākās. Vakars noslēdzas ar pilnīgu brain-dead smiešanos līdz asarām uz jumta. 


- - -
Poļu tradicionālā paika
Pēc garas pastaigas pa pilsētas centra parku (kurā skraida vāveres, āw!) sāk gribēties ēst. Protams, ne jau džankfūds. Ja jau esmu Polijā, tad jāēd dīvaini poļu ēdieni. Kafejnīcā pie galda tiek pienests šķīvis ar pankūkām, kuru viducī ir štovēti kāposti (varbūt arī ne štovēti, bet katrā ziņā kāposti!) un krūze, kurā ir biešu sula. Kaut kāds vājprāts. Garšīgi, bet es labāk izvēlos makaronus ar labi daudz...spinātiem! :D 
- - -
URSUS depresija
Metālists man parāda, kā lietojama pilsētas dzelzceļa līnija un atvadamies. Dodos uz URSUS - slavenāko fabriku Varšavā. Nav brīnums, ka slavenāko, jo pēc izmēra milzīgākā. Fabrikas izmēri - četras vai piecas LMR fabrikas Rīgā . Salīdzinu ar LMR, jo fabrikā tika ražotas lauksaimniecības mašīnas. :) 
Pats nosaukums Ursus ir dots no apdzīvotas vietas blakus Varšavai, kas astoņdesmitajos gados pievienota Varšavas pilsētai, jo tajā dzīvoja dusmīgi rūķi, kam nepatika pārtikas cenu palielināšana. Rajons ir depresīvs (ne jau tāpēc, ka tajā milzīgu teritoriju aizņem pamesta fabrika) un sāk līt lietus. Ideāls kombo. Par spīti lietum, labaars ilgi vandījās pa pamestās fabrikas korpusiem, izbaudīdama paranoju - uz ēkām dažviet bija apsardzes uzlīmes. Visi korpusi dikti izdemolēti, bet brīnumainā kārtā viss metāls nav izzāģēts. Šur tur var redzēt pa bomzim, kas rok ārā metālu, bet tas jau piederās pie rajona būtības. 
Pēc kāda laika ieraugu divus puišus, viens ģērbies kamuflāžā. Pavēroju - ahā! - šie vis neiet pa ceļu kā parastie iedzīvotāji, bet paskatās riņķī un ieiet kādā no korpusiem. Ha, bradātāji. Pēc mirkļa citā korpusā satieku trīs jaunkundzes ar fotoaparātiem rokās. Ha! Vēl viens bradātāju pulciņš. Vieta tīri tā neko populāra. Uzrunāju visus sastaptos bradātājus un uzzinu, ka vieta esot relatīvi bīstama, jo rajonā dzīvojot narkomāni. Acis pierē jātur vienmēr. Nu okei, pievienošos pārējiem bradātājiem. Tā drošāk. Vienatnē bradāt ir bīstami, tur nevar nepiekrist. Objekts pārsteidz ar plašumu. Sanāca novazāties līdz kādiem pulksten sešiem vakarā, tik liela ir šī fabrika, he! 
Vislabāk labaara atmiņā iespiedās epizode: 
Polis pieiet pie kāda acīmredzami cenzēta objekta. Pārlienam pāri žogam (pārbaudīt taču drīkst finiera plāksnes logos) un mēģinām saprast, cik cieši plāksnes piesistas. Viena plāksne neskan kā citas. Aha, nav pienaglota, bet tikai pielikta. Polis ar elkoni pasit pa plāksni un tā ar skaļu būkšķi nokrīt ēkas iekšienē, saceļot milzīgu atbalsi un troksni. 
es: - that was not neccesary, you know? There's a guard sitting around corner. 
polis: - chill out. This is Poland! Happens every day. 
hehe, Polijā visiem viss vienalga. :D Ielīdu iekšā bet tomēr bija neomulīga sajūta, ka parādīsies sargs un dzīs projām. Varbūt nākamreiz...








Kā labārs gandrīz nokavēja autobusu uz Rīgu
Labārs, kā jau labārs mēdz laiku izmantot lietderīgi. Pēc URSUS apskates un garākās grafiti sienas apskates citā pilsētas malā līdz autobusam tik un tā bija palikušas trīs stundas. Ko nu? Līst lietus, vazāties apkārt vairs ne griba, ne spēks, ne jēga. 
O! Jāiet uz Nowy Swiat 26 iedzert un tīt atpakaļ filmu, atceroties superīgi pavadīto laiku Varšavā. Ātri vien esmu pie kioskveidīgajiem bāriem. Ieeju kādā roka bārā un pasūtu kokteili un satusēju ar divām meitenēm, kuru matu krāsa izcēlās kā luksefors pelēkā dienā. Kaut kādas hipsterienes, bet smaidīgas un jautras. Laiks paiet gaismas ātrumā. Jūtu, ka drīz jādodas prom. Rodas doma nobildēties ar krāsainajām būtnēm un še ku reku - kāda meitene ieraugot uzstādīto fotoaparātu uz galda, pievienojas kadram. To ierauga arī citi bāra apmeklētāji un radās ļoti priecīga bilde :) Re, kā :) 
Paskatos pulkstenī - 23:00. Līdz autobusam palikušas 20 minūtes. Lai nokļūtu līdz autobusam, jāaiziet līdz centrālstacijai un jābrauc 2 pieturas tālāk uz citu staciju, kur ir autoosta (jā, tik liela ir Varšava, ka viss nav kompakti sagrūsts vienā vietā). Aizskrienu uz staciju, sirds dauzās vienlaikus ar sekundēm. Saprotu, ka šī situācija ir traģikomiska - varu palikt Varšavā un gaidīt nākamo autobusu sešos rītā. Nu nēēēē, tikai ne to! 
labaars ielec vilcienā Varšava - Ščecina. Divas garākās minūtes mūžā. 23:15...Rodas sajūta, ka esmu jau nokavējusi un balle beigta. Skatos ārā pa logu un nomurminu "Ja pierdole..." ("fak" poļu valodā) 
Vilciena durvis atveras un izskrienu no tām kā ķerta autoostas virzienā. Kļūda numur viens - iepriekš nepārbaudīt, kur tieši ir autobusu peroni. Tādus vienkārši neredzu, lai gan kartē autoosta atzīmēta tieši dzelzceļa stacijā. Redzu tuneli...gaisma tuneļa galā, parādies! Neparādījās. 23:20. Skatos apkārt - viss tumšs. Kaut kur augstāk dzirdu autobusa rūkšanu. Ahā, pa kaut kādām trepēm jātiek augšā. Voila - skatam paveras autobusu parks. Redzu vienu Simple express busu. 
"kautnubūtumanskautnubūtumanskautnubūtumans" - labārs cer un dodas autobusa virzienā. 
Uz tā redzams tikai uzraksts Berlin - Poznan - Warsaw...
Fak. Bet dīvaini, autobusā sēž cilvēki. 
Pajautāju šoferim
"Excuse me, is this bus going to Vilnius?"
"No." 
Mans prāts top ass kā nazis. Nu sasodīts, kas par huiņu? Kaut kas nav lāgā. Apeju pusloku riņķī autobusu parkam. Dzeltenais buss vēl joprojām stāv. 
23:25 aizeju atpakaļ uz busu un jautāju diezgan nokaitināta: 
"Excuse me, is this bus going to Lithuania?" 
"NO".
Esmu izbesījusies, feispalmoju un mēģinu pēdējo reizi: 
"NA ĻITVA?" 
"Da, da, da! Gdģe tvoj pasport?" 
........āāāā, bļīn, nu kā neiedomājos, ka tas šoferis vispār nerubī angliski un runā tikai krieviski! :D 
Izrādās buss tik tiešām bija manējais un viss beidzās super-laimīgi. Happy end! Mācība labaaram - nekad neiet tusēties pirms autobusa atpakaļ uz Rīgu. :) Taču šī situācija labaaram dikti patika, jo Varšava jau ir tāda pilsēta, kas nelaiž vaļā un ierauj piedzīvojumos līdz pēdējam :) 






(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]disfigurator
2013-05-06 18:04 (saite)
Kvalitatīvi. Līdz skaudībiņai kvalitatīvi : D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]disfigurator
2013-05-06 18:43 (saite)
Aizmirsi arī lj-cut

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]telefontubbie
2013-05-06 19:12 (saite)
Bija šādas tādas epizodes,kuras izlaidu, kā piemēram, solobradājums pamestā ofisa ēkā, pamesta vilciena uziešana un lavīšanās vienatnē ap to, sirdij dauzoties (teica, ka vienīgais no kā Polijā esot jābaidās ir dzelzceļa apsardze, jo viņi var uzlikt sodu un ja vainīgie bēgot tad raida gaisā brīdinājuma šāvienu) :)
Vēl arī neuzrakstīju par absolūti fantastisko sajūtu ķermenī, kad pirmoreiz braucu metro un vēl šo to no sērijas "super-drunk". Āh. Piecas dienas, kaut kāds ārprāts. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?