Otrdiena, 9. Dec 2008, 20:02

Pēc šodienas slimnīcas piedzīvojumiem, pa ceļam uz mā, ieskrēju stokmaņī pēc barības. Lūk, un tur par ļoti patīkamām naudām svaigas foreles dod. Pēc izsmiešanās par slāvu dušku klopi par rindas kārtību, tiku es arī pie ļoti glītas forelītes. Tiesa, virtuve pēc manām operācijām ar zivi izskatās kā sprādzienu piedzīvojusi - foreles sprādzienu...
Bet stāsts ir cits, nē - ir jautājums - kā uzvārīt garšīgu zius zupu?

Trešdiena, 10. Dec 2008, 00:40
[info]vikings

forel'ti, īpaši jau nu varavīksnes, labāk ir cept, tomēr, ja savādāk nevar, tad novāri jamo marlē ietītu, kopā ar seleriju un drāzenīšiem. Kartupeļiem u.c. Tikai bez zīpola. Ja gribi dzidra buljona zupi, tad iemet veselu sīpola galvu (vēlams nomizotu), pavāri vēl piecas min, tad izņem zivi ārā, notīri no asakām gaļiņu un samet akapaļ. Ja gribi krējumu vai ko citu, piemēram kausēto sieru likt klāt, tad vāri jau kopā ar nelielu daudzumu apceptu sīpoliņu.

Tā lūk. Un vēlams apgādāties ar dillēm. Tās pie katras zivs labi iet klāt.

Trešdiena, 10. Dec 2008, 00:48
[info]le_minga

Vo! shitaa muusmaajaa ar tiek vaariita foreljzupa (smuki ietiita marliitee :)...
vieniigais, kas man nekad nav mieru licis, ir doma - resp. nezinja: kad labaak un Kaadas garshvielas klaati likt... skatos - tu pievieno seleriju... - zaljumus vai sakni? cik? (nu aromaatam tik, vai arii "uzkodai")

dilles + saals + bik' parastais, melnais pipars ir defaultaa, jau saakumaa... bet ko veel un Kad vislabaak? (pirms, pa vidam, marlee ietiitus, pee...???/

Trešdiena, 10. Dec 2008, 01:32
[info]vikings

seleriju - sarīvētu sakni, gan garšai, gan aromātam. Sauju uz 2 litriem.
Piparu liec vēlams drupinātu un proesam pa vidu, aromātiskāk būs.
Un dilles tikai nevajag visas uzreiz, no sākuma sabāž kātus, lai aromātu un garšu iedod, pēc tam smalki sagrieztas 5 min pirms beigšanas vārīt.

Trešdiena, 10. Dec 2008, 20:22
[info]la_cumparsita

paaaldies! :)