kverkagambo ([info]kverkagambo) rakstīja,
@ 2017-06-25 17:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
panākumi
Nesen bija tāda kā maza sensācija, ka Jaunā konservatīvā partija ir guvusi panākumus un it kā pat atņēmusi balsis NA.
Man šī partija patīk tikai tāpēc vien, ka viņu statūtos ir rakstīts "eiras".

Tomēr tas lika padomāt par lūk, ko:

Nacionālisms nav konservatīvs. Nacionālisms ir revolucionārs, Latvijā tas cenšas padarīt pasauli latviskāku.
Konservatīvisms, savukārt, ir reakcionārs un regresīvs. Tas cenšas iekonservēt tagadējo stāvokli, vai arī atgriezties pie divtūkstošajiem, vai 90. gadiem vai pat senākiem laikiem.
Tie ir pretpoli. Vārdu salikums "nacionāli-konservatīvā partija" in nonsenss.

Konservatīvismu Latvijā gan pārāk bieži uztver atšķirīgi no pasaules. Daudziem konservatīvisms Latvijā nozīmē latvisko vērtību aizsardzību un nacionālismu.
Tomēr NA biedri ir noticējuši, ka pa īstam ir konservatīvie. Tā kā latvieši ir pārspīlētāju tauta, tas izpaužas katras, pat vismuļķīgākās idejas dievināšanā, ja vien tai ir klāt "konservatīvisma" birka (globālā sasilšana, Donalds Tramps, tikumiskās vērtības).

Tātad jocīga lieta - balsotāji novēršas no NA konservatīvisma, lai pievērstos JPK nacionālismam.

P.S.

Vēl viens pildrežģa šķūnītis, ko pievienoju arī ierakstam par pildrežģa šķūnīšiem. Atrasts joprojām tajā pašā apvidū kā citi. Kur vēl ir?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]indulgence
2017-06-26 09:36 (saite)
Principā JKP izveidojās no tiem, kam NA visa vērtēšana caur nacionālisma prizmu šķita par traku. Diemžēl partijā intensīvi stājas ļautiņi, kas nav realizējušies NA rindās, bet savu nacionālisma bagāžu ņem līdzi. Ja partija neapslāpēs šo tendenci uz mītisko "latvisko vērtību aizsardzību un nacionālismu", tad aši pārvērtīsies par vienu no NA atzariem. Ceru, ka vismaz vadība apjēdz atšķirību starp konservatīvismu un neokonservatīvismu, un to, ka ar latvisko vērtību aizsardzību un nacionālismu tam visam nekāda sakara.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?