Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2011-09-23 22:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
3 momenti no šodienas
1) Ar atsauci uz vakardienu.
Tātad - vakar ap pusdienas laiku pie Centrālās stacijas uz tuneļa kāpnēm (tām, kas iet uz Centrāltirgu) vāļājās viens bomzis - nomīzies, nodirsies, seja noplūdusi ar piekaltušām asinīm. Un ne tā, ka "mirstu, mirstu" vāļājās, nē, ik pa laikam piesvempās, aizvilka līdz miskastei, parakājās tur, tad atkal nolikās atpakaļ uz trepēm. Piebrauca ātrie - acīmredzot kāds iejūtīgs pilsonis bija izsaucis, nostājās trepju galā un stāvēja aptuveni pusstundu - gaidīja policiju (acīmredzot viņiem tādi noteikumi). Gaidīja tā relaksēti: vēroja bomzi no augšas, ēda bulciņas un pļāpāja savā starpā. Kad ieradās policisti, šie apvilka gumijas cimdus un uzveda "zem rociņām" to veci (ha-hā, iespējams viņam pat 30 nav!) augšā uz mašīnu.
Šodien no rīta redzēju, kā tas pats bomzis - nomazgāts, atkačāts un tīrās drēbēs ieģērbts atkal rakājās pa miskastēm.
Lieliska lieta, kur ielikt valsts naudu! Un varat šņākt, bet mana dziļakā pārliecība - ja šitiem deklasētiem elementiem tik daudz nepūstu dibenā, viņu nemaz tik daudz nebūtu.

2) Stresa mirklis uz Tallinas ielas.
Duru es tādā slaikā solī pa Tallinas ielu, pēkšņi pretimnākošais vīrietis skaļi sauc: "Sveika! Prieks redzēt!" Es, protams, nostāju, skatos sejā zem nāģenes un mēģinu tikt gala ar paniku: "KAS TU TĀDS?!" Nu tb ģīmis tāds kā redzēts, bet kas viņš tāds un no kurienes... Sāku tā neitrāli: "Nu kā pa dzīvi un tā?", kamēr drudžaini mēģinu atminēties, kur, sasodīts, kur es viņu esmu redzējusi?! Varbūt kāds, kas pēdējā gada laikā bijis pie manis uz konsultāciju? Varbūt kāds, ar kuru pirms x gadiem esmu gulējusi? Jezus, Jezus, dod tak kādu zīmi!!! Un tad viņš pajautāja: "Nu, kad pēdējo reizi Dzimtenē biji?" Un tad man "saslēdzās" - gruzīnu valodas klasesbiedrs Mārtiņš!
Njā, šitāds joks ar mani gadās pirmo reizi, bet nu - vecums nenāk viens, laicīgi jāmācas uzdot uzvedinošus jautājumus;)

3) Atkal Tallinas iela.
Es jau saprotu, ka apkalpojošā sfērā strādāt nav nekāda smalkmaize. Kur nu vēl kādā kioskā dienām sēdēt. Bet nu - ar varu tak neviens nespiež, ja tas darbs tā nepatīk... Tai Plus Punkta būdiņā, kas uz Brīvības-Tallinas krusta strādā viena absolūti traka bāba. Šodien bija jau otrā reize, kad aizgāju, tā teikt, savas vajadzības neapmierinājusi. Tb kā viņreiz, tā šodien nolēmu savu rindu negaidīt, bet doties pēc E-maucības uz citu vietu. Redz, pirmkārt, strādā tas tantuks kā Čerepahs Tortilja savas 500. jubilejas priekšvakarā. Attiecīgi veidojas rinda. Otrkārt, pie mazākās izdevības tā pārdevēja sāk kašķēties ar pircējiem, ķērc nelabā balsī un lieto dažādus ne visai glaimojošus epitetus, kas vietām jau robežojas ar rupjību. Tā ka pie otrā apbļaustīta klienta, es nolēmu likteni neizaicināt - a ja nu viņai neiepatīkas mans deguns vai balss tembrs?;)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]le_minga
2011-09-23 23:23 (saite)
par treso punktu - es laikam provocētu... kaut aiz iemesla: wtf - kāda hrena pēc kādam jācieš šāda bābsubjekta dēļ...
1x, 2x, 3x moš pieciestu - bet ceturtajā vienkārši izaicinātu...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-09-23 23:31 (saite)
Nu mani jau viņa vēl nav paņēmusi priekšā - nav bijusi izdevība!;)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2011-09-23 23:40 (saite)
nu arī no malas - es laikam savu mēli nenovaldītu - besī šādi darboņi :(

a par pirmo st. citu...
man divi, kas dusmu uzrauj:
viens - bāc Kā tas var būt, ka mediķi rij bulciņas un viņiem pofig par cilvēku! šie tak zvērastu devuši :/
otrs: bāc - kakova hrena man no savas kabatas jāmaksā šādi asubjekti!?!? ja vismaz nākamā dienā, lai atpelnītu patērēto, ar miskaišmaisu parkā mēslus vāktu... bet bļīn - "attārpots", "izkastrēts", sašampūnēts un pabarots (jā es ZInu, ka ne par kaķiem runa - kaut gan arī uz šiem tas attiecas) - riktīga dusma, ka man šādi jānsponsorē :( un arī pirmajā punktā minētie bulciņrīmas - ar no nodokļu naudas tak finansēti tiek...

nepatīkami

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-09-23 23:57 (saite)
Nu to, ka viņi skriešus pie tā bomža neskrēja, tas skaidrs - tur bija redzams, ka nav mirstama vaina. Bet nu tā relaksētā gaidīšana man "patika", tjipa viņiem nekā cita nebija, ko darīt! Un tāds nabaga pensionārs baidās reizēm saukt ātros, jo salamās vēl par nelaicīgu saukšanu, tak pie šitāda kundziņa bez ilgas tielēšanās atbrauc ij vēl pusstundu iztērē...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zetinja
2011-09-24 10:02 (saite)
Nu droši vien pazvanīja kāds ar tekstu "Tunelī uz trepēm guļ cilvēks, asinīm noplūdušu seju, viss ir slikti". Atbrauca un redzēja, ka nekas nav slikti, bet nu ar situāciju ir galā jātiek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-09-24 19:01 (saite)
Situācija, protams, kruta - nodirsies, nomīzies bomzis...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2011-09-23 23:24 (saite)
otrais lustīgs :) - man šitās paranojas "jau biksēs" - ka tik kādam klientam neuzskriet, ka tik uzskrienot būt pieklājīgā paskatā un stadijā :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-09-23 23:32 (saite)
;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2011-09-24 11:00 (saite)
Un ko ta Mārtiņš pats - pa šejieni vairāk vai pa Turieni?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-09-24 19:03 (saite)
Vairāk pa šejieni, jo šo kādu laiku nav laiduši āra no valsts, bet nupat pēc ilgiem laikiem bijis tur, bizness atkal ejot uz augšu!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?