Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vispār jau es uzskatu, ka panēšana (jo īpaši kombinācijā ar fritēšanu) ir drošākais veids, kā sabojāt ēdienu, laupot tam individualitāti un padarot līdzīgu jebkam citam, tādā pat veidā sačakarētam, un ir attaisnojama vienīgi galēja fantāzijas trūkuma gadījumā, zinot, ka neizvēlīgi ļaudis ar vienādām emocijām apēdīs jebko prognozējamā ceptas mīklas pikucī ievīstītu - vai tā būtu gaļa, sēnes vai kāposts.
Un tomēr ir daži izņēmuma gadījumi, kad es attaisnoju panējuma klātbūtni ēdienā. Viens no tiem ir [info]novas gatavotie MPP - 5 gadi pagājuši, bet skaistās atmiņas neizbāl -, otrs - veidojumi no puķkāpostiem, ar vai bez maltās gaļas, ar vai bez karija piedevas.

Jā, šobrīd es eksperimentēju ar puķkāpostiem, malto gaļu, kariju un rīvmaizi, pagaidām juzdamās ļoti apmierināta ar visiem rezultātiem. Lēti, barojoši, garšīgi, turklat pārstāvētas visas uzturvielu grupas - ideāls viesību un mājas vakariņu ēdiens ij krīzes, ij mēra laikos, par normālu ikdienu pat nerunājot!
  • pastaasti siikaak!!! :)))))
    • Puķkāpostu sadala rozetēs, malto gaļu samīca ar sāli un garšvielām, iepļeckā puķkāposta rozešu šķirbiņās, pēc tam tos bumbuļus apviļā rīvmaizē un liek krāsnī cepties. Vajag mazliet modrības, lai rīvmaize nepārcepas, bet gaļa ar kāpostu pagūst sacepties
  • Nedrīkst aizmirst arī sīpolu gredzenus :)
Powered by Sviesta Ciba