Kurvjzieža kontemplācijas

Pseidosacebeli

Krāšņais Kurvjziedis

Pseidosacebeli

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Biju izlēmusi pagatavot pomidoris sacebeli visīstākajā gruzīnu gaumē. Sametu blenderī divus nomizotus, sagrieztus tomātus, iespiedu divas palielas ķiploku daiviņas, piegriezu vienu čilli piparu, dažus lociņus un šķipsniņu kinzas, piebēru sāli un sakūlu. Nu, ko lai saka - sanāca dikti šķidrs un garšīgs. Autentiskam sacebeli gan nelīdzinās, bet garšo ļoti labi. Un ļoti gruzīniski - kā gandrīz viss, kam pievienots pietiekams daudzums kinzas.
  • hmmm shitaa ir meerciite kuru var likt pie kaut kaa klaat? :)
    • Sanāk drīzāk kaut kas biezsulai līdzīgs. Lai būtu mērcīte, laikam vajadzētu vēl kādu viltīgu tehnisku paņēmienu, ko es neesmu atkodusi. Taču, kad uzlej ceptai vistas kājai, garš, vienalga, lieliski.
      • aha. interesanti interesanti :) labi ka tur ir tomaati a to man mamma no laukiem ir kaadus 2 kg atvedusi & es nezinu ko lai ar vinjiem sadara. visu laiku tak tomaatus ar kreejumu neediisi vai ne? ;)
        • Tomātus var ļoti jauki visādās zupās vārīt.
          Un vēl ar mocarellas sieru, dillēm un baziliku viņi dikti labi iet kopā.
          Mani mīļākie salāti gan ir - zaļās salātlapas, tomāti, baziliks, mazliet sāls un piparu, Trikātas "Sniega bumbas" un mērce no citrona sulas un eļļas - vēlama, protams, olīveļļa, bet noder arī tā, kurā sniega bumbas mirkušas.

          Tie ir biežākie veidi, kā es tomātus ēdu.
  • Man tētis šodien atnesa trīslitru burku savu mačalku - konservus. Veseli tomāti saspiestos tomātos. Tikai baigi sāļš tas padzēriens. Nez ko pielikt. Varbūt krējumu. Kinzas, ja nu vienīgi sēklu veidā.
  • es piešautu šņabi un sasveicinātos ar mērijas māsu :)
Powered by Sviesta Ciba