Biju izlēmusi pagatavot pomidoris sacebeli visīstākajā gruzīnu gaumē. Sametu blenderī divus nomizotus, sagrieztus tomātus, iespiedu divas palielas ķiploku daiviņas, piegriezu vienu čilli piparu, dažus lociņus un šķipsniņu kinzas, piebēru sāli un sakūlu. Nu, ko lai saka - sanāca dikti šķidrs un garšīgs. Autentiskam sacebeli gan nelīdzinās, bet garšo ļoti labi. Un ļoti gruzīniski - kā gandrīz viss, kam pievienots pietiekams daudzums kinzas.
zumMan tētis šodien atnesa trīslitru burku savu mačalku - konservus. Veseli tomāti saspiestos tomātos. Tikai baigi sāļš tas padzēriens. Nez ko pielikt. Varbūt krējumu. Kinzas, ja nu vienīgi sēklu veidā.
kriiNu, es drīzāk būtu mēģinājusi to visu ar kādu gaļiņu un pipariem sakombinēt. Bet Tu labāk pajautā
tantei kādu no viņas 666 tomātu ēdienu receptēm.:)
zumNeko tantei neprasīšu, pati gudra ;)
tanteman kak raz pašlaik zupis tapa, kur tomāti obligāc nosacījums..:) labāk tādi sāļi, ka Zum gadījies.:)