Pseidosacebeli
Biju izlēmusi pagatavot pomidoris sacebeli visīstākajā gruzīnu gaumē. Sametu blenderī divus nomizotus, sagrieztus tomātus, iespiedu divas palielas ķiploku daiviņas, piegriezu vienu čilli piparu, dažus lociņus un šķipsniņu kinzas, piebēru sāli un sakūlu. Nu, ko lai saka - sanāca dikti šķidrs un garšīgs. Autentiskam sacebeli gan nelīdzinās, bet garšo ļoti labi. Un ļoti gruzīniski - kā gandrīz viss, kam pievienots pietiekams daudzums kinzas.
Un vēl ar mocarellas sieru, dillēm un baziliku viņi dikti labi iet kopā.
Mani mīļākie salāti gan ir - zaļās salātlapas, tomāti, baziliks, mazliet sāls un piparu, Trikātas "Sniega bumbas" un mērce no citrona sulas un eļļas - vēlama, protams, olīveļļa, bet noder arī tā, kurā sniega bumbas mirkušas.
Tie ir biežākie veidi, kā es tomātus ēdu.