Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Bet - ak! - kādu es vakar lobio uzmargoju! Nu, labi, labi - sasautēju pupiņas ar dārzeņiem un cūkgaļu. Bet, ja pieliek no Kaukāza vestās garšvielas un pirms ēšanas uzpilina tkemali, tad sanāk lobio. Un neganti garšīgs, teikšu, kā ir.
Vienlaikus uzdrošinos apgalvot, ka eksperimentāli esmu apgāzusi pieņēmumu, ka kulinārās prasmes kaut cik pozitīvi var ietekmēt sievietes privāto dzīvi. Taču izklaidi tās nodrošina, īpaši brīžos, kad privātā dzīve kādu ārēju faktoru dēļ apsīkusi, tas gan noteikti.
  • tu spēj samotivēties gatavot ēs tikai sev?
    • Jā, man ārkārtīgi patīk.
      Vienmēr, kad biju dzīvojusi ar kādu kopā - ar māti vai vīrieti - šis kāds prata gatavot ēst labāk par mani (vismaz mēs tā vienojāmies:) ), līdz ar to es virtuvē pat kāju nespēru.
      Kopš dzīvoju viena, reizēm visu darbadienas beigu cēlienu dīdos, nevarēdama sagaidīt, kā tikšu mājās pie plīts, kā atraušu garšvielu skapīti un sākšu eksperimentēt.:) Tas ir tikpat interesants process kā gleznošana, tikai rezultātu vēl iespējams izbaudīt, sēžot atzveltnes krēslā, pret televizoru izstieptām kājām un laimīgu smaidu sejā.

      Bet zinu, ka man noteikti nepatīk gatavot vairāk kā 2-3, nu, maksimums, 4 cilvēkiem, jo tad trulās tehniskās ņemšanās - visādas mizošanas, smalcināšanas un citas riebīgas figņas prasa pārāk daudz laika.
      • es pazīstu to prieku, bet nemāku izsaukt, ja jāgatavo tikai sev,laikam tamdēļ, ka 51% prieka atkarīgi no tā, ka otram/citam prieks
        • Nu, man jau arī patīk, ja vēl kādam garšo un prieks. Bet primārais tomēr ir izmēģināt, atklāt un izbaudīt pašai.
    • es arī, un savā ziņā pat labāk patīk, brīvāka telpa eksperimentiem. katrā gadījumā gatavot vairāk nekā diviem es totāli nemāku, rokas nolaižas, ēdiens piedeg :/
      • Jā, un ej nu vēl sazini, vai otram pēkšņi neatklšies riebums pret kādu no garšvielām ko tu ar dāsnu sauju esi piešāvusi.:)
  • Ai, Krii, Tu mani iedvesmo uz visādām kulinārām padarīšanām. Kopš esmu palikusi viena ar kaķīti, apņēmos izklaidēt sevi ar kulinārmākslas apgūšanu. Ja kādreiz man gadīsies arī kāda personīgā dzīve, kulinārmākslas zināšanas noteikti noderēs.
    Pagaidām gan vēl neko prātīgu apguvusi neesmu. Vien sapratu, ka man vajag jaunu pannu.
    • Panna - tas ir labi! Kaut gan es vēl biežāk lietoju sautējamo katliņu.

      Un mans atslēgas vārds ir GARŠVIELAS.:)
      Jo, raugi, garšvielas ir tās, kas padara primitīvu barību par ēdienu - patiesi, patiesi!
  • mana kolēģe, arī dzīvo viena, ēst gatavošanu sauc par nervu nomierināšanas līdzekli pēc saspringtas darba dienas - un gatavo viņa visādas ārkārtīgi gardas un neparastas lietas - citādāk konstruētām daiļbūtnēm līdzīgi palīdzot adīšana.
Powered by Sviesta Ciba