Kurvjzieža kontemplācijas

Par vakardien aktuālo

Krāšņais Kurvjziedis

Par vakardien aktuālo

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ja nu reiz ir kas, par ko es patiešām priecājos, tad tas, ka man nekad mūžā vairs nebūs jāiet pamatskolā. Alelujā! Visas pieaugušo cilvēku civilizētās intrigas un tenkas, visi atklātie naidīgumi, pasniegti korektajā pieaugušo cilvēku valodā ir pupu mizas, salīdzinājumā ar to, uz ko ir spējīgi bērni. Tikmēr, kamēr nav karš un tevi neizvaro ienaidnieku zaldāti vai arī nav nolaupījusi maniaku banda, dzīve pieaugušo sabiedrībā ir putukrējums ar odziņām. Jā, es laiku pa laikam to atceros un turpinu priecāties, ka man nekad vairs nebūs 12-14 gadu.
Es ienīdu savus klasesbiedrus. Godīgi sakot, es turpinu viņus ienīst, un neesmu pārliecināta, vai jelkāda psihoterapija, jelkāda reliģiskā atklāsme man kādreiz palīdzēs šo naidu pārvērst piedošanā. Un nav tiesa, ka autsaiderisms ir tā lieliskā iespēja saglabāt savu individualitāti, nesaplūstot ar pūli. Varbūt kādam, apveltītam ar cīnītāja temperamentu, kādam, pietiekami ekstravertam, pietiekami agresīvam, pietiekami stipram. Taču lielum liela daļa, ja ne vairākums, ir man līdzīgo, kam pusaudžu terors spēj radīt tikai kroplīgu personības deformāciju, uz daudziem gadiem iedzīt destruktīvas fobijas, minimizēt kontaktēšanās spējas teju ne līdz autismam.
Ja manī šobrīd ir kaut nedaudz pašcieņas un komunikablitātes, tas ir ilgstošas, darbietilpīgas pašrestaurācijas nopelns. Skola visbiežāk ir personību sadragājošs mehānisms, un nezinu, vai tā ir pieaugušo vaina. Sadzeniet augošus vilcēnus šaurā aplokā un papriecājieties par izdzīvojušajiem. Ha, ha, dabiskā izlase, vai ne?
  • piekriitu.
  • the same here par vidusskolas 3 pretiigaakajiem mana muuzja gadiem.
  • plus viens, pamatskola bija kaut kas atbaidošs.
  • piekrītu. smieklīgākais, kad etak pēc gadiem 10-12 no pāridarījumu brīžiem visa černuha sāk līst laukā. tad toč gribas atgriezties tai periodā, iegādāties kalašņikovu un lieliski nokrāsot skolā sarkanas sienas.
  • aiztiek jau parasti cilvēkus ar īpatnībām, es protams, Tevi nepazīstu, bet varbūt tur ir atslēga, ka skolā nepatika
  • Augošus vilcēnus? Saki labāk - izsalkušas žurkas.
    • Zini, es nedomāju, ka kāds no maniem klasesbiedriem būtu baigi izsalcis pēc kaut kā - pat ne pēc tās vietā, nevietā piesauktās vecāku mīlestības vai uzmanības. Tas, kas noteica noskaņojumu, tik tiešām bija tieksme apliecināties barā, kur augstākā vērtība ir fiziskais spēks un agresivitāte. Tipiski augoši, labi paēduši plēsēji.
  • mana pamatskolas klase kolektīvajā atmiņā palikusi kā kopumā draudzīga...arī manā, laikam tāpēc, ka intrigu sakne un arī vide bija nedaudzās klases meitenes (divas trešdaļas bija puikas)...pusaugu skuķu nežēlībai nudien maz kas var līdzināties, tam es pilnībā piekrītu...esmu bijusi apsmietā, kas man pilnīgi nemaz netraucēja pievienoties nākošā upura apsmējējiem (ar ko jau sen nelepojos)...bet mūsu klases audzinātāja iejaucās diezgan pamatīgi, ieskaitot ierašanos mājas vizītēs (vai mūsdienās kas tāds vēl notiek?), kā arī atsevišķas klases, klases meiteņu un arī vecāku sapulces tieši par attiecīgo tēmu.
    • Manas riebīgākās atmiņas saistās nevis ar skuķiem, bet gan ar puikām. Iespējams, tas ir iemesls, kāpēc ļoti ilgi nemācēju kontaktēties ar vīriešiem, man bija pamazām jāiemācās, ka viņi nav tikai plēsīgi zvēri.
      Un, jā - es joprojām nebaidos no bābiskas klačošanās, apsmiešanas, visādiem sarkasmiem un indespilnām ironijām - laikam ir ko likt pretī.:) Es joprojām baidos no klajas rupjības, agresivitātes un trula fiziska pārspēka.
      Starp citu, pat Cibā nepatīkamākie uzbraucieni man ir bijuši tieši no vīriešiem.:)
  • [info]
    mja. mani arī savulaik klasesbiedri ir čakarējuši tā, ka maz nelikās + visādas depresijas, nespējas iederēties, ugly aina spogulī utt. pilnais pamatskolas pusaudža komplekts. un tomēr, kas attiecas tieši uz klasesbiedru daļu, vai nu es jau tolaik esmu bijusi pietiekami liela pofigiste [lai gan tolaik likās, ka tālu no tā], vai kas, bet mani tas ir padarījis tikai stiprāku. jā, arī ciniskāku un asāku, bet manī nav ne vismazākā rūgtuma pret viņiem.
    vienīgie, kuriem es laikam nekad, nekad nevarēšu pa īstam piedot manu nervu čakarēšanu un personības destrukciju, ir mani vecāki. un varbūt pārspīlēti, bet reizēm man šķiet, ka savus bērnus es drīzāk uzticētu rūdītiem cietumniekiem.
Powered by Sviesta Ciba