Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Turcijas stāsti jau ir kaut kur manī, tiem ir tirkīza krāsa un mazliet sezama smaržas. Pavisam drīz es par to uzrakstīšu kaut ko eksaltētu un sentimentālu - citādi nevar.
Bet tas bija skaistāk, nekā es biju gaidījusi. Un tā zeme sagrozīja manu prātu, manu vieglo prātu, pavisam citādā manierē, nekā gaidījusi biju.
- You are so more Eastern than Western woman, you know, - teica kāds asīriešu pēctecis. Tobrīd es noticēju.
  • Lūdzu, pagaidām pasaki tikai, kurās vietās Tu biji.
    • 1) Stambulā;
      2) Kapadokijā - Nevšehīras un Geremes apkaimē, pie turienes dīvainajiem kalniem;
      3)Konjā;
      4)Vidusjūras piekrastē, mazā ciematiņā, ko sauc par Kalkanu.
      • Es no Nevšehiras, pa starpu, pāris dienas bāzējos Sidē pie Manavgatas, no kurienes devos apkārtnes klejojumos, pēc tam izkāpu no dolmbusa Kašā, lai vairākas dienas dotos uz mežonīgu v-jūras zemesragu ar bāku klintīs. Tas jau netālu no Kalkanas, kuras apkārtnē vēl pavadīju pāris dienas.
  • lai kaut ko dabuutu viirieshkaartas purninji ir gatavi visu ko teikt, un dazhreiz pat vinji traapa meerkjii.
    • Labs maršruts. Un kā to veicāt? Ar sab. transp. vai mašīnu?
      • Ar sab. transportu. Ielidojām no rīta Stambulā, tajā pašā vakarā ar Turkish Airlines vietējo reisu devāmaies uz Nevšehīru. Tur mums bija pretī paziņa, kurš ar mašīnu nogādāja līdz viesnīcai Geremes apkārtnē.
        Tālāk uz Konju devāmies ar autobusu. No Konjas uz Vidusjūru - arī. Autobusi Turcijā ir ļoti labi, pasažieru komforts ir nodrošināts tik tiešām augstā līmenī.
        Pēc tam no Kalkanas mūs ar mašīnu aizveda līdz Antalijas lidostai, no kuras lidojām atpakaļ uz Stambulu.
    • :)))
      Ak, nē - konkrētajā epizodē man netika piedāvāts neko dabūt.

      Starp citu, turienes kūrorti ir izslāpušu rietumnieču sekstūrisma paradīze, tāpēc uz visādām galantām blēņām vīrieši nemaz tik ļoti neiespringst. Man pat radās iespaids, ka viņi piedāvājumus mazāk izsaka kā saņem.:)
      • nu es biju lasiijis, ka Turcijaa/EEgjiptee esot izsalkusho rietumniechu paradiizee un taa, tikai padomaaju, ka tu varbuut nebiji parastajos tuuristu marshrutos un atradi kaut kur vieteejo daargakmeni :-)
      • es reiz nejaushi sarunaa satiku triis meitenes, kuras visas bijushas viena turka muuzja miilestiibas. ilgaakaa sarunaa noskaidrojaas, ka pabijushas dazjaados laikos vienaa miestaa. veel ilgaakaa-vienaa kuurortaa. hmm...veel ilgaakaa, protams, puisis visaam bija viens un tas pats. un visaam reizi meenesii aizsuutiija pa iiszinjai.

Powered by Sviesta Ciba