Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Man nepatīk, ka Emīlija ir tāda tramīga bailule. Viņa baidās no kāpņu telpas, no maniem radiniekiem, no slotas - labi, ka vismaz no pavērta loga vairs nebaidās. Un, kad es viņu iznesu pagalma pastaigā, viņa saraujas kā mazs pundurtrusītis, un viss man pieplakušais ķermenītis nepārprotami vibrē - "tikai, lūdzu, neatstāj te mani, tikai neatstāj!" Es saprotu - grūta bērnība, ilgstoša badošanās, vārnām pilns pagalms, rijīgs un nekaunīgs brālis, kritiens kanalizācijas šahtā...Bet tagad, kad viņa var augām dienām, dzīvoties mierīgā, drošā vidē, trenkāt rotaļlietas, labi baroties un vispār izlept kā sīka nēģeru princese, varēja taču kādu normālu pašapziņu atgūt, ne?
  • bērnības traumas ir smaga lieta :?
    varbūt psihiatru?
  • Mana kaķene ari baidās no āra. Vienīgi uz balkona iziet pastaigāt. Un tapat raustās no asiem trokšniem, ne visia mīl svešus cilvekus, utt. Un viņai ir 4 gadi.
  • tas pamazām būs :)
    vienīgi es priecājos, ka vēl kāds nes kaķi pastaigāties, citādi cik var klausīties par to, ka "kaķis tev nav nekāds suns, neklausīs, aizmuks, uzskries kokā, paskries zem mašīnas, iedzīvosies bērnos (kaķene), izkausies ar sētas runčiem (runcītis)" and so on.
    • Es gan esmu ļoti modra, kad nolieku viņu zālītē. Vispār man ir doma iegādāties viņai - vismaz sākuma periodam - ap krūtīm sprādzējamo siksniņu, tādu kā maziem sunīšiem. Citādi tiešām sabīsies no kāda trokšņa, un man būs jārāpjas kokā pakaļ.
      • par siksniņām baigi labā doma, es jau ar kādu laiku domāju, vai savējiem abiem nesagādāt, lai tā teikt ieradinās jau no bērnības.
  • Mana Kitija, kurai ir beerniibas trauma taa arii nav pieradusi iet aaraa, nemaz negrib. Un varbuut arii tad nevajag par visaam vareem kakjiitim traumu un stiept pastaigaaties, ja vinja to nemaz negrib, ne?
    Es vismaz peec 3 meegjinaajumiem likos mieraa...
    • Redzi, man tomēr ir doma, ka, ja nu es arī aizbraucu uz kādām ārzemēm - vismaz uz laiku, pastrādāt vai kā - es viņu gribētu ņemt līdzi. Jo pārvākties pie maniem vecākiem un viņas pašas resnā, rijīgā, kauslīgā brāļa Emīlijai būtu vēl lielāka trauma. Nu, un tad no tām fobijām, kas saistās ar svešu vidi jāatradinās!
      Turklāt, ņemot vērā, kā viņa naktīs plosās, imitējot visādas medību un pakaļdzīšanās ainas, man šķiet, ka zināms stresa daudzums tagadējā mierīgajā ikdienā viņai nāk tikai par labu.:)
  • jo agrīnāka trauma, jo lielāks darbs vajadzīgs tās ārstēšanai. pavisam agrīnās ir gandrīz nemaināmas.
  • Var arī neatgūties. Manu vecāku no pagalma savākta kaķene pa 8 gadiem nekādu mieru un pašapziņu nav atguvusi. Nervi pagalam kā bija tā palika.
  • Es ievēroju, ka mans tramīgais Tristāns kļuva krietni mierīgāks un pašpārliecinātāks, kad es sāku visu dienupavadīt mājās. Gadijās man uz 2 ned nebūt mājās, ka atkal tramīgs bailulis. Pat no manis pirmās dienas baidijās, tikai kādu stundu pēc tam, kad atnācu mājās līda ārā "iepazīties". Nu un kad es visu dienu mājās - normāls zvērs.
Powered by Sviesta Ciba