Kurvjzieža kontemplācijas

Rudens nelatviskais

Krāšņais Kurvjziedis

Rudens nelatviskais

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Rudenī allažiņ visspilgtāk izpaužas latviskā tieksme uz gaudulīgumu. Visas tās skumīgās atskārsmes, ka "es neesmu Džeina Fonda", kāda man tur "Parīze, Roma, Londona", ka tik grāpis uz plīts nekurinātā istabā, gumijnieki kājās un dzērājs vīrs pie sāniem, tā viš' i', un tā tā dzīve paiet, bet visādas lielās mīlas, šampanietis, "balles un zīda kleitas, un viss, ko nav piedzīvot dots", tas jau tik tā - pa sapņiem un televizorā otrdienu vakaros. Un, jā, var tā nodzīvot dzīvi un trīs dzīves, un tūkstošiem dzīvju, sāpošu muguru, lakatu ap galvu un "ko ta nu es" uz lūpām.
Es neironizēju, es nenosodu, es nežēloju. Tikai reizēm, rudeņos, vakara kumelīštēju virtuvē dzerot un latviešu rakstnieku prozu lasot, uznāk bailes. Ja nu tas ir lipīgi. Vai ka tas tāds gēns - defekts latviešu sievietes imūnsistēmā, kas ļauj visu dzīvi padarīt par sabrukušu sapņu kaudzes skumīgu vilkšanu, stumšanu, kraušanu un stenēšanu - nevis no baudas, tikai no smaga darba.
Bet tad jau allažiņ atnāk rīts, kaut arī dzestrs un miglains, bet ar dienišķo kafiju, brēcoši spīdīgiem pīlādžiem un seviljanām fonā. Duša aizskalo visu smagumu, papēdīši spalgi klikst uz asfalta. Būs labi. Būs sasodīti interesanti. Būs piedzīvojumi un kaislības, būs franču un gruzīnu valoda, būs feminisms, projekti un naudas pelnīšana. Šis būs labs rudens!
  • reku garsh pseidozinaatnisks apcereejums par teemu :)
    http://atputa.calis.lv/biblioteka/cala-dailrade/lc/
  • gruziinu valoda? vai't to var pie mums kaut kur iemaaciities?
    • Izrādās - var!

      Esmu atradusi Kontaktus. Vai - pareizāk - Kontakti man paši ir pieteikušies.:)
  • Latviešiem jau raksturīgs ir sērdienītes un baltā tēva tēls - mūžam kāds ir nodarījis pāri, bet pacelt resno pakaļu un kaut ko izdarīt savā labā mēs esam par slinku. Vieglāk ir gausties, dzert un apskaust izdarīgākos, ne savu slinkumu pārvarēt.
    Latviešu literātu darbus es nespēju ilgāku laiku lasīt. Mani tie padara traku.
    • Sērdienīte gan nu nebija tā, kas resno pakaļu nevarēja pacelt - tālabad jau viņa dabon to princi, ka ir čakla strādātāja, atšķirībā no slinkās mātesmeitas :)
      • Ai, ja sāk sevi žēlot, tad ir riktīga sērdienīte, kurai visi dara pāri. Jautājums tikai - kāpēc taisni viņai tāds nelietīgs liktenis-sliktenis? :D
    • Tik traki jau nu gan nav. Kur tad tiklās un čaklās pameitas:)?
    • Zini, es pat šoreiz nedomāju to patoloģiski tīšo tīksmināšanos. Es domāju par visām tām pa īstam grūtajām un smagajām, dubļiem un aukstuma pārpilnajām dzīvēm, ko redzu visapkārt un ko sievietes velk, bieži vien nesūdzēdamās, pat ar smaidu uz lūpām, humpalu praķīti mugurā un grīdaslupatu neizlaižot no sastrādātās plaukstas. Un es negribu justies pārāka, nē, pasarg dies! es tikai ne par ko uz pasaules negribu šādu dzīvi pieņemt kā normālu. Un mani biedē visi tie mirkļi, kad esmu sajutusi - jā, tieši šādā noskaņojumā tam visam var ļauties. Jo es nezinu, vai no turienes ir atpakaļceļš - uz manām pierastajām lielajām mīlām, ballēm un zīda kleitām.
      Var jau būt, ka arī tā ir tikai cita taciņa uz to pašu elli, ej nu sazini.
      • Aprimsti nu. Nevaru gn iedomāties, ka tu būtu viena no tām. Un ne jau tapēc, ka viņas sliktākas vai labākas, tapēc, ka tev (vismaz tā es domāju) šāda dzīve nav pieņemama. Un, ja vien cilēks ir pieņēmis tādu dzīvi par normu, mēs varam tikai parunāt par mūsu uztverē anomālo latvju zeltenes cietējas likteni, bet mainīti var vien viņa pati.
  • Ak, ko gan sievietes iesāktu bez dzērājiem vīriem, ko nolādēt!
  • tak rudens ir foršs. vasara ir tā smacīga un lipīgi karstā, kad gribas tikai nolīst kādā tumšākā stūrī un gremdēties mizantropiskās noskaņās, bet rudenī viss atdzīvojas. nu, es atdzīvojos :)
Powered by Sviesta Ciba