Kurvjzieža kontemplācijas

Par intīmo

Krāšņais Kurvjziedis

Par intīmo

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Man nepatīk lasīt svešas mīlestības vēstules. Ieskaitot dažnedažādu slavenību rakstītās. Atceros, ka skolas laikā reiz mūs aizdzina uz muzeju iepazīties ar F.Bārdas vēstulēm, tur pa starpām bija arī ļoti personiskas, un tas mani neizsakāmi mulsināja un kaitināja. Nu, labi, es saprotu - vēsturnieki un literatūrzinātnieki - viņiem tāds darbs, viņi tāpat kā morga sanitāri un patologanatomi, atsedzot pretoties nespējīgu kailumu, ir ārpus laba un ļauna. Taču pārējie ziņkārīgie nav.
Un kad es savulaik, ne īsti akadēmiskas, ne īsti romantiskas ziņkārības dzīta, palasījos Abelāra un Eloīzas saraksti, mani atkal pārņēma mokoša neērtības sajūta. Ka es tāda kā lūriķe svešā guļamistabā. Vēl trakāk - jo tas, ko saka tikai vienam cilvēkam, ir daudz unikālāks un līdz ar to intīmāks nekā tas, ko ar šo cilvēku var pasākt guļamistabā.
Un, jā, es varu tikt uzskatīta par svētulīgu liekuli vai saznezko vēl, bet man liekas, ka rakstīt grāmatas a'la "Vīrieši/sievietes manā dzīvē", publiskojot personu vārdus, ir viena, liela un pretīga maucība. Laikam pat lielākā, ko varu iedomāties.
Āmen!
  • Hmmm... Nez vai viņi paši gribējuši, lai vēstules publicē.
    • Tur jau tā lieta, ka visticamāk viņiem pašiem to neviens nekad nav jautājis.:)
      Lūk, ja cilvēks pats izvēlas publicēt savu dienasgrāmatu vai vēstules, tā ir viņa paša ekshibicionistiskā darīšana. Tas ir kā uzvilkt caurspīdīgu blūzīti un iziet uz ielas.:) Bet izģērbt kādu un izstumt uz ielas jau ir nekrietni. Un izlikt apskatei kailu mironi - apgānoši.
  • svēti vārdi.
  • Mani šādas sajūtas pārņēma, lasot Elsberga rakstu beidzamo sējumiņu, kur apkopotas vēstules. Un kad es lasu, kā nabaga broma pārbarotais Elsbergs no armijas nilgojies raksta intīmas vēstules savai sievai... Nu, jā, nesaprotu, nesaprotu, nesaprotu es tos cilvēkus, kas uzskata par vajadzīgu kaut ko tādu publicēt. Mani tas vispār vienkārši satrieca. Tāda absolūti varmācīga nelaiķa izģērbšana un izmešana publiskai apskatei.
  • Aha, tu viņu jau sen esi izmetusi no galvas kā tukšu un nesvarīgu epizodi savā trauksmainajā dzīvē, bet viņš sagaida, kamēr tu kļūsti par firmas prezidenti vai ES deputāti, un publicē sava blociņa pierakstus - kad, kā, cik :)
    • Vēl riebīgāks, manuprāt, šāds pārsteigums ir, ja tu viņu esi saglabājusi savā atmiņā kā gaišu un romantisku epizodi.:)
      Nu, lai vai kā - man nekad nekas tāds nav gadījies, un ceru, ka negadīsies arī tad, ja izlemšu balotēties eiroparlamentam vai ordinēties par mācītāju.:)
Powered by Sviesta Ciba