Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ja tā padomā, es pēdējā gada laikā tikpat kā neesmu lietojusi alkoholu - tas ir, esmu dzērusi uz pirkstiem skaitāmas reizes kaut kādus balzama piecdesmitgramus vai vīna glāzi, kopsummā droši vien sanāktu tik, cik vētrainajā jaunībā vienā līksmā naktī.

Taču tā (manuprāt) nedaudz histēriskā pretalkoholisma kampaņa rada dīvainu efektu: katru reizi, kad esmu sociālajos tīklos lasījusi vai dzirdējusi par šausmīgo Latvijas nodzeršanos, es pēc tam RIMI attopos, domīgi aplūkojot alkohola plauktus un apsverot iespēju kārtīgi iepirkties par spīti tam, ka dzert negribas. Jo nu, kamōn, varbūt, ka rīt, parīt, aizparīt sagribēsies, un vispār - lai ir mājās bāriņš!
Pagaidām gan uzvar racionālais apsvērums, ka nu nafig tērēt naudu, ja nav konkrēta mērķa tēriņa rezultātu izbaudīt.
Taču, ja viņi laikus nepārstās mani iedvesmot, baidos, ka man būs bāriņš. Un liels!
  • He-he, man bija radušies akurāt tādi paši plāni par bāriņu.
  • Aha. Plakāti tipa neapēd zemeslodi bija apmēram pretī lidiņam. Un viņi strādāja - daudz labāk nekā lidiņa paša reklāmas. Tipa, oj aizmirsu apēst kādu zemeslodi, ieiešu ka uzkost.
  • es zinu, ka kādreiz
    maz bāriņš man būs,
    kur vienmēr būs šmiga
    un nedzers to cits.
    un nedzers, un nedzers to cits...
  • well, gan jau lietuvā cilvēki domāja līdzīgi un veidoja bāriņus, bet rezultāti pēc visiem šiem gadiem tomēr ir naļico
    • es gan bez jebkādām īpašām kampaņām būtu vienkārši piegriezusi skrūves pēc lt modeļa, nav ko tur daudz apgaismot un maksāt par liekām kampaņām :)
      • Apgaismot un didaktiski ķērkt vecas učenes balsī ir divas lielas starpības. :)

        (Bet, jā, mani mazāk kaitinātu (kaut tomēr nedaudz kaitinātu) vienkārši aizliegumi, nevis patronizējošā attieksme no cilvēku puses, kuri man nešķiet autoritātes; es zinu, ka tā ir mana psiholoģiskā problēma, un sabiedrībai kopumā labums varētu būt arī no kampaņas.)
  • pat man, nedzērājai, ir bāriņš ar vismaz 4 veidu dzērieniem, jo labi noder visādām mērcēm, zaptēm, kompresēm, kā arī noskumušiem draudziņiem, kuri retu reizi pie manis ieklīst pasērst par savu dzīvi, sadirsto un velto
Powered by Sviesta Ciba