Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es zinu, ka ir ļoti svarīgi sabiedrībai nodrošināt iespēju pandēmijas laikā apmeklēt muzejus. Iespējams, daudzus tas var pasargāt no nelegālu kormūzikas koncertu un pagrīdes operu apmeklēšanas, vienlaikus nodrošinot nepieciešamo kultūras līmeni asinīs.
Tomēr gribu jautāt, dārgā redakcija - vai nebūtu gluži saprātīgi, ja izslāpušie kultūras kārotāji muzeja apmeklējumus iepriekš pieteiktu telefoniski vai e-pastā? Pirmkārt, tas ļautu garantēt, ka viņu skaits nepārsniegs epidemiologu noteikto maksimumu uz kvadrātmetru. Otrkārt un nesalīdzināmi būtiskāk - tad daudzos birojdarbus muzeju darbinieki varētu darīt attālināti, bet uz muzeju ar lielo atslēgu padusē aizslāt tikai tajās mēneša (vai ceturkšņa) dienās, kad kādam tā kultūrslāpe reāli uznākusi, un neviens nebūtu spiests atsēdēt no zvana līdz zvanam, blenžot uz tukšu ekspozīciju un durot adāmadatas lellītē ar priekšnieka ģīmi.
  • Tas jaunais maģijas muzejs tā arī dara. Jāpiesaka pa tel
  • absoluti - seit ari tais epizodes, kad kultura bija atlauta, bija japiesakaas ! bet nav ko apsmiet kulturas kaarotajus - varbut vinu nav daudz bet vispar vini reali ir un vini reali cies no izoletibas un nepiedavajiet Luvru onlainaa, tas besii
    • Es tev piedāvājos oflainā jau kuro nedēļu, bet tu (tāpat kā daudzi miljoni liekulīgo pseidokārumnieku) šo iespēju nicīgi un demonstratīvi ignorē. :(
      • kur ko oflainaa ? Upiti apmeklet dzivajaa ??? man patik izteika liekuligie pseidokarumnieki, vispar tadi esam, man daudz vairak gribas kulturas, kad taa aizliegta ! nu, cilveka iedaba tada
        • Jā, kādas Tev problēmas iekāpt lidmašīnā Milāna - Rīga vai Bergamo - Rīga, nolaisties RIX, iekāpt taksī un atbraukt līdz pilsētas centram un aplūkot mūsu lielisko ekspozīciju, mmm? Slabo?

  • Pagrīdes koris un opera skan lepni! :D
    Tieši spriedu pie sevis, ka pačku pakratīt mūzikas pavadībā tagad atļauts tikai mājās, bet ir taču mūsu tautas garamantu glabātāji - muzeji. Katru dienu pa muzejam un cilvēks gařīgi paēdis. ;)
    • Tad jau Tu zini, ar kurējo jāsāk, ja? ;)
      • Neesmu tur bijusi kopš skolas gadiem, ek...:D
        Mūsu literatūras skolotājai TUR strādāja vīrs. Viņš bija slavens upitologs. Es neuzdrošinos domāt, ka viņš joprojām varētu tur strādāt. :)
        • Pēdējais brīdis apdeitot zināšanas, Boženas madām! :)

          Domāju, ka zinu Tevis pieminēto kungu. Viņš gan jau kur tie gadi kā šeit vairs nestrādā, un nupat jau pavisam pendzijā aizgājis, taču arī no turienes turpina vēstīt un uzturēt dzīvu muzejniecisko garu!
          Tā kā viņu Tu š nesastapsi, bet jauku kompāniju varēsim nodrošināt tāpat.
  • Vispār man tiešām sāk likties, ka šis laiks lieliski un uzskatāmi pierāda: reāli muzejus nevienam nevajag. N-E-V-I-E-N-A-M! Vajag lielveikalus. Viss. Vot, ja aizklapēs Akropoli kaut uz vienu vīkendu, tad būs ar dakšām uz Saeimu.
  • Lokdauns. Vienīgais risinājums ir totāls lokdauns. Citādi būs kā Zviedrijā.
  • Te gan tikai daži, bet ir jau padomāts par Tevis minēto: https://mobilly.lv/muzeji/
    • Neesmu pārliecināta, vai arī šajos muzejos ir atcelta iespēja iegādāties biļeti uz vietas, muzejā. Ja nav, tad tas nemaina faktu, ka vismaz diviem muzeja darbiniekiem konstanti nav iespējas strādāt attālināti, bet ir jāatrodas postenī visu darba laiku.
      Tomēr labprāt ticu, ka dažas vadības ir saprātīgākas par citām.
Powered by Sviesta Ciba