Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es, goda vārds, negribu, lai tas izklausās augstprātīgi (kaut gan tā noteikti izklausīsies), bet es no visas sirds uzskatu, ka t.s. "protesta balsojumi" ar mērķi "pakaitināt tos, kuri iedomājušies no sevis nez ko" ir ļoti infantili, un ka cilvēkiem, kuri sasnieguši balstiesīgo vecumu, vajadzētu būt pietiekamai atbildības sajūtai, lai neveiktu eksperimentus ar valsts nākotni - vismaz uz četriem gadiem - "ierēkšanas" un "pakaitināšanas" vārdā. Apmēram tāpat kā nevajadzētu mētāt granātas, lai pakaitinātu vai pabiedētu maitīgo kaimiņieni.
  • Aicinātu iespēju robežās pārskatīt savus uzskatus. Protesta balsojumi demokrātijas apstākļos ir vienīgā pilsoņu iespēja bez iešanas ielās un ālēšanās signalizēt, ka kaut kas tomēr riktīgi nepatīk.
    • Kas vainas iešanai ielās? Nevis Anša Ataola stilā, bet civilizētos piketos un praidos? Manuprāt, daudz labāka un jēdzīgāka protesta forma, turklāt ir precedenti, kas liecina - vismaz dažos gadījumos pat spējīga kaut ko ietekmēt.
    • Jo balsot par cilvēkiem, kurus neuzskati par cienīgiem, bet gan oponentus kaitinošiem, ir apmēram tas pats, kas protestējot pret mammas vai sievas izvārīto zupu, sākt pie galda ēst naktspoda saturu.
    • Var tā aizsignalizēties, ka nākamās vēlēšanas, stingri ņemot, var arī nepienākt. Piemēram, Ungārijā šobrīd jau ir diezgan problemātiski runāt par demokrātiskām vēlēšanām.
      • Tu to par Ungāriju izlasīji voxā, guardianā vai tomēr huffingtonpostā? Jo grūti atrast kādu citu lielāku viltusziņu avotu, kur tā melotu. Jā, mēs jau zinām, ka demokrātiskas nav tās vēlēšanas, kur ievēl nacionāļus, antisorosītus, imigrācijas pretiniekus utml. Kauns! Demokrātija nav tikai tas, kas patīk manai šaurajai elitāristu un moralizētāju grupai.
Powered by Sviesta Ciba