Kurvjzieža kontemplācijas

Vēl mazliet par nereflektēto vīrišķību

Krāšņais Kurvjziedis

Vēl mazliet par nereflektēto vīrišķību

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"Vīrietību pētnieki atzīst, ka būšana par vīrieti pašiem vīriešiem ir slēpta; viņiem nav pieeja sev kā dzimuma būtnēm. Vīrietis sevi pamatā apzinās kā vispārīgu cilvēku, nevis seksuālu un dzimumiskotu personu. Tas, ko dara un pieredz vīrietis, īpaši baltādains heteroseksuālis, ir normāli, universāli un pašsaprotami, tāpēc tas nav rūpīgi jāapraksta un jāizprot. Šāda tradīcija neizriet no atsevišķu cilvēku gribas, bet ir pierasta prakse, kas pati ir neredzama un šķietami dabiska. Jo nav gluži tā, ka vīriešus neinteresētu veidot un attīstīt emocionālu un garīgu sevis izpratni."

Vīru lietas – dzirdēt savu balsi

Kārlis Vērpe, "Punctum", 27/02/2018
http://www.punctummagazine.lv/2018/02/27/viru-lietas-dzirdet-savu-balsi-27-02/
  • Procesi =/= identitāte. Tā ir kategoriju kļūda. Ja tev ir identitātes vakuums kā tam 'fluīdajam' keksam, to var arī godīgi pateikt. Nevajag racionalizēt un lavierēt.
    • Nē nu, paskaties kaut vai vikipēdijas definīciju, kas ir identitāte. "In psychology, identity is the qualities, beliefs, personality, looks and/or expressions that make a person (self-identity) or group (particular social category or social group). " Tās lietas, ko Tu sameti zem vārda "procesi" arī ir tās, kas primāri veido manu identitāti un es neesmu ieinteresēts racionalizēt vai lavierēt šajā jautājumā, jo tas man nav sevišķi svarīgs. Mani arī ne pārāk uztrauc, ja kādam ienāktu prātā, ka man ir identitātes vakuums, jo tāda lieta vienkārši neeksistē, eksistē tikai alkaini sava ego vai grupas identitātes meklējumi un to trūkuma sajūta, kas man nepiemīt.
      • Esmu diezgan drošs, ka vairumam cilvēku pat sev to neapzinoties, lauvas tiesa 'procesu' ir nesaraujami saistīti ar viņu dzimumu.
        • (Anonīms)
          Piemēram: mani sauc gnīda, esmu cilvēks, alt-right, semi-male, etc. :D
        • To es nenoliedzu, bet saistība nav tas pats, kas sevis apzināšanās. Mana būtība noteikti ir manas bioloģijas iespaidota, bet tas nav tas, par ko es domāju, kad es domāju par sevi un savu identitāti ikdienā. Mani un dzimumfluīdus cilvēkus šķir milzīga aiza šajā ziņā, jo man ir jāsasprindzina visi empātijas neironi, lai empatizētu ko nozīmē vienu dienu justies kā vīrietim un citu kā sievietei vai kam citam, jo man nav pat skaidrs ko nozīmē "justies kā vīrietim" un ja mani ieliktu sievietes ķermenī es sevi vienkāršu sauktu par sievieti, jo tas ir tikai manas bioloģijas deskriptors.
          • Tu vienkārši esi tendēts uz feminitāti, tas arī viss. Pats fakts, ka tu "jūties tik fluīdi un nekonkrēti, gosh" ir tieši tas, kas raksturīgs sieviešu smadzeņu reakcijām pret realitāti. Evolutionary trait n šit yo.
            • Kā jau visu jomu eksperts, tu, protams, arī perfekti zini, kā jūtas sieviešu smadzenes. :D
            • Interesanti, ka es teicu tieši pretējo, ka es nesaprotu fluiditāti kā tādu un jūtos es arī diezgan konkrēti, tamdēļ man ir jājautā vai maskulinitātei ir raksturīga nespēja uztvert tekstu? Un apgalvojums, ka esmu tendēts uz feminitāti ir nu reti interesants, it sevišķi ja to pajautātu kādam, kas mani pazīst. :)
              • sure sure

                "ja mani ieliktu sievietes ķermenī es sevi vienkāršu sauktu par sievieti, jo tas ir tikai manas bioloģijas deskriptors"

                Welp, ja mani ieliktu sievietes ķermenī es vienkārši bļautu WTF IS THIS SHIT LAIDIET MANI ĀRĀ!. Ja tā nebūtu tava pirmā reakcija, tad tu atbilsti aprakstam. Tu vnk novirzies no sevis teiktā un mēģini uzbrukt manai teksta sapratnei. Vari iztulkot citēto tā, lai tādi zemnieki kā es saprastu labāk?
                • Nu ja Tu acīmredzot nesaproti ko es saku un noformulē to pretēji nekā esmu teicis, lai pierādītu savas idejas, tad jānorāda uz to ir. Es nerunāju par obvious reakcijām un potenciālo nojūgšanos, kas rastos ja nokļūtu citā ķermenī pēkšņi, bet par to, ka tas šajā domu eksperimentā nemainās tas kas Tu patiesi esi un ja mainās, tad Tava identitāte ir balstīta uz salmiem un tas izskaidro to daudzu mūžīgo raustīšanos lai citi tikai nepadomā ka viņš nav pietiekoši vīrišķīgs.
            • Es varu protams arī paskaidrot priekš īpaši apdāvinātiem indivīdiem viņiem tuvākos jēdzienos. Ir cilvēki, kas bija par priecīgi par Trampu, bija cilvēki kuri bija bēdīgi par Trampu, bija cilvēki, kuri nevarēja saprast kā par to jūtas un bija cilvēki kuriem bija pilnīgi vienalga, jo bija svarīgākas lietas par ko domāt.

              Starp citu šo es vīrišķīgi rakstu ar vienu roku, jo otru ielauzu maskulīni braucot pa aizsnigušiem ceļiem ar riteni.
Powered by Sviesta Ciba