Kurvjzieža kontemplācijas

Vēl mazliet par nereflektēto vīrišķību

Krāšņais Kurvjziedis

Vēl mazliet par nereflektēto vīrišķību

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
"Vīrietību pētnieki atzīst, ka būšana par vīrieti pašiem vīriešiem ir slēpta; viņiem nav pieeja sev kā dzimuma būtnēm. Vīrietis sevi pamatā apzinās kā vispārīgu cilvēku, nevis seksuālu un dzimumiskotu personu. Tas, ko dara un pieredz vīrietis, īpaši baltādains heteroseksuālis, ir normāli, universāli un pašsaprotami, tāpēc tas nav rūpīgi jāapraksta un jāizprot. Šāda tradīcija neizriet no atsevišķu cilvēku gribas, bet ir pierasta prakse, kas pati ir neredzama un šķietami dabiska. Jo nav gluži tā, ka vīriešus neinteresētu veidot un attīstīt emocionālu un garīgu sevis izpratni."

Vīru lietas – dzirdēt savu balsi

Kārlis Vērpe, "Punctum", 27/02/2018
http://www.punctummagazine.lv/2018/02/27/viru-lietas-dzirdet-savu-balsi-27-02/
  • sure sure

    "ja mani ieliktu sievietes ķermenī es sevi vienkāršu sauktu par sievieti, jo tas ir tikai manas bioloģijas deskriptors"

    Welp, ja mani ieliktu sievietes ķermenī es vienkārši bļautu WTF IS THIS SHIT LAIDIET MANI ĀRĀ!. Ja tā nebūtu tava pirmā reakcija, tad tu atbilsti aprakstam. Tu vnk novirzies no sevis teiktā un mēģini uzbrukt manai teksta sapratnei. Vari iztulkot citēto tā, lai tādi zemnieki kā es saprastu labāk?
    • Nu ja Tu acīmredzot nesaproti ko es saku un noformulē to pretēji nekā esmu teicis, lai pierādītu savas idejas, tad jānorāda uz to ir. Es nerunāju par obvious reakcijām un potenciālo nojūgšanos, kas rastos ja nokļūtu citā ķermenī pēkšņi, bet par to, ka tas šajā domu eksperimentā nemainās tas kas Tu patiesi esi un ja mainās, tad Tava identitāte ir balstīta uz salmiem un tas izskaidro to daudzu mūžīgo raustīšanos lai citi tikai nepadomā ka viņš nav pietiekoši vīrišķīgs.
Powered by Sviesta Ciba