Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Latviešu gadījumā nacionālisms lieliski saplūst ar kreisumu. Lasu Upīša "Laikmetu griežos" un saprotu, kāpēc tas bijis bestsellers gan ulmaņlaikos, kad iznāca pirmās daļas, gan padomju laikā. "Septiņi verdzības gadsimti" ļauj mocekļa-cīnītāja latviešu zemnieka kārti izspēlēt vienlīdz labi kā etniskās, tā šķiriskās pašapziņas kontekstā.
  • un līdz pat šim laikam pašiem nav skaidrs, ko ar šo pieredzi iesākt.
    gribas dzīvot kā buņģim, bet tik nepārvarami identificējos ar cibiņu un gan jau es neesmu viena tāda. vidusceļu smadzenes vēl nesaprot.
  • (Anonīms)
    Nacionālisma kombo ar kreisumu bija/ir Somijā, Kubā, Venecuēlā, pat Īrijā, senāk arī Lielbritānijā, kur viens leiboristu slānis sevi asociēja ar iedzimtajiem anglosakšiem/ķeltiem iepretim uzkundzējušamies normaņu aristokrātiem. Zemēs, kur šķiriskās robežas 90% gadījumu sakrita ar etniskajām robežām (kā LV) tas ir bijis daudz vieglāk. Nesenajā Unduska grāmatiņā par boļševismu un kultūru ir raksts par Igaunijas vēstures rakstīšanām, kur ir par šo pašu jautājumu.
  • Galu galā tieši sociāldemokrāts Miķelis Valters bija pirmais, kurš publiski sludināja ideju par Latvijas valsts izveidošanas nepieciešamību.
  • Jā, būtu labi izskaust. Labi redzams pie kā mocekļkreisums novedis melnos ASV un dažviet citur. Tur gan karieti nestūrē viņi paši, lai gan arī latviešiem bija no kā mācīties, ņemot vērā, ka nacionālā atmoda sakrita ar 19.ā gadsimta modernideoloģiskajām šīzām. Leišiem, šķiet, šī liga nepiemīt.
    Man tāda pašattieksme īpaši nepatīk, ņemot vērā, ka atšķirībā no citiem mūžīgajiem mocekļiem (žīdiem, piemēram), mēs no tā neko sev neizsitam, tikai gandējam garastāvokli. :/
  • vakara pārgurumā, kad u zmiegu velk - izlasīju:
    "Latviešu gadījumā nacionālisms lieliski saplūst ar kretīnismu"
    zin' nemaz neizbrīnijos, piekrītoši pamāju ar galvu... tad lasīju talāk sarunas un sapratu, ka kaut kas tomēr nelīmējas :D

    ar labunakti Leo, arlabunaktu jaukā krī :*
Powered by Sviesta Ciba