Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Karte, kas mani nedaudz pārsteidza.
  • jā, asv cīnās ar to jau n-tos gadus. man šķiet, arī unpaid leave ir tikai pāris nedēļas.
    • Mja.
      Toties prieks par Irānu un Mongoliju.
    • 6 nedeeljas, vismaz teoreetiski.

      Lielie uznjeemumi gan meegjina arii sho to apmaksaatu piedaavaat (gan teeviem, gan maateem vienaadi) - bet nu 3 meeneshi ir baigais luksuss.
  • Tas tiešām pārsteidz - nekad nedomāju, ka ASV šai nostādnē ir tik vientuļa. Lai gan esmu daudz domājusi par ASV kā par sabiedrību, kas uzskata, ka zīdainim jāspēj gulēt patstāvīgi no 6 mēnešu vecuma (praktisku iemeslu dēļ tas ir saprotams) (salīdzinot ar šķiet, Bolīviju, kas uzskata, ka to jāspēj paveikt 6 gadu vecumā - subjektīvi tas man vienmēr licies loģiskāk).
  • Bet nu, ja ir citi vispārēji pabalsti, ar kuriem ikvienam pietiek normālai dzīvei, un atgriešanās darbā, kurā jau esi strādājis, gribi strādāt un proti strādāt, jau ir daudzmaz droša jau pēc noklusējuma... Tā nevarētu būt?
    • Nezinu, var būt visādi.
    • man liekas, viņiem pārāk liberāla ekonomika priekš šī - hence treileru parki un nabadzība
    • nav tādu pabalstu. Arī bezdarbnieka pabalstu nerēķina no algas, kā pie mums, bet ir griesti - aptuveni 1600 USD mēnesī.T.i., ja Tu saņem 8000$/mēnesī algu, bezdarbnieka pabalsts tāpat būs 1600. Un 30% no tā aiziet medicīniskajā apdrošināšanā :)
    • Kādi pabalsti, kāda droša atgriešanās darbā? Pabalstu nav, IMHO nekas neaizliedz atlaist grūtnieci vai nedot to pašu darbu pēc atgriešanās.
      • jā, atšķirība ar citām valstīm ir, ka viņiem ir lielāks spēks to negotiate visus šos aspektus darba sākumā, bet arī tam nav 100% drošības. Darba tirgus nav īpaši aizsargāts, tāpēc arī te arodbiedrības ir ļoti spēcīgas. I miss Europe :D
      • Es neko nezinu par ASV pabalstiem. Es tikai apsveru, vai puslīdz droša atgriešanās darbā jebkuram labam darbiniekam ar attiecīgo pieredzi varētu būt liela problēma. Es domāju, kā kurā vietā. Cilvēki, cik saprotu, uz lielāko daļu darbu tur nemaz tā nelaužas, jo īpaši uz tādiem uzņēmumiem, kur uzņēmējs var mierīgi izmest uz ielas grūtnieci. Likums īsti neaizliedz atlaist nevienu, bet vai tad darba devējam jādara viss, kas nav aizliegts? Neaizliedz arī vispār slēgt uzņēmumu. Jā, grūtnieces mēs varam uzskatīt par neaizsargātāku grupu, bet diez vai viņas visas tā priecātos un turpinātu laimīgi dzīvot, ja būtu jāatgriežas darbā, kurā darba devējs nemaz nevēlas viņas redzēt. Es, protams, nevaru par viņām spriest, bet man gan ļoti negribētos. Uzņēmējs var saglabāt vietu pavisam citu apsvērumu dēļ, bet tikai tad, ja ir kaut cik saprātīgs un nedomā tikai par savu acumirkļa peļņu.
Powered by Sviesta Ciba