Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ļoti ceru, ka nekādi paraksti par ziemas/vasaras laika režīmu atcelšanu netiks savākti. Absolūti muļķīgi ir apgalvot, ka tas ko izjaucot cilvēka bioloģiskajā ritmā. Pret bioloģisko ritmu tieši būtu visu gadu celties un gulēt iet pēc pulksteņa, neizšķirot tumsu un gaismu, vasaru un ziemu. Savukārt, pastiept rīta gaišumu maķenīt garāku ir tikai kusls mēģinājums tuvoties dabas ritmam.
Ideāli, protams, būtu visu gadu celties aptuveni stundu pirms saullēkta un gulēt iet aptuveni stundu pēc saulrieta, kas mūsu platuma grādos nozīmētu hiperaktīvas vasaras (ar obligātām diendusām) un rāmas, miegainas ziemas. Taču kas tev dos...
  • aha, un tad naktī varētu celties uz stundiņu palasīt grāmatu... eh
  • par mūžīgu ziemas laiku varētu parakstīties, bet vasaras laiku nē
  • oi, nē nepiekritīšu, man tā grozīšana sagādā reālas ciešanas...
    • Pievienojos, sistēmas darba laiks tāpat neatbilst nekādiem bioloģiskajiem ritmiem, un, ja nevar dzīvot pēc saules, kā [info]krii raksta, tad tā grozīšana ir tikai vēl papildus traucēklis, no kura nav nekāda labuma.
  • Vo, vo.
  • Tu nokavēji, jau ir savākti vajadzīgi 10 k, lai iniciatīvu varētu iesniegt Saeimā.
    https://manabalss.lv/visu-gadu-vasaras-laiks-neveicot-pareju-uz-ziemas/show

    Un piedod, bet man ir tas "absolūti muļķīgais" viedoklis. Kaut gan piekrītu arī tam, ka pret bioloģisko ritmu būtu visu gadu celties un gulēt iet pēc pulksteņa, neizšķirot tumsu un gaismu, vasaru un ziemu.
  • Ja jau dabiski ir negulēt un necelties pēc pulksteņa, tad vai nav vienalga, groza to pulksteni vai nē?

    Savukārt tiem no mums, kas tāpat ziemā tumsā no mājas iziet un tumsā atgriežas tomēr komfortablāk, ja tie laiki raustīti netiek.
    Satiksmes negadījumu skaits pēcgriešanas dienā pieaug un apdraud arī tos, kam dabiski divreiz gadā par stundu pārkārtoties.
    • Kā jau ierakstā minēju:
      "Savukārt, pastiept rīta gaišumu maķenīt garāku ir tikai kusls mēģinājums tuvoties dabas ritmam."

      Man ir diezgan svarīgi tas, ka novembrī vēl iespējams no rīta skriet - meteoroloģiskie laika apstākļi to parasti atļauj, un, ja ir "pagriezts" ziemas laiks, tad ap pusseptiņiem-septiņiem ir pietiekami gaišs.
      Un vispār - diennakts sakārtojas pareizāk, ja tās plānojums ir tuvāks dabiskajām astronomiski determinētajām gaismas maiņām.

      Ziemas laiks ir tuvāks astronomiskajam diennakts laikam, bet es saprotu, cik bēdīgi ir vairumam pūču vasarā nogulēt ap ceturto daļu dienasgaismas, tāpēc neiebilstu pret pāreju uz vasaras laiku. Taču atstāt to kā vienīgo būtu galīgi pret dabas likumiem.
      • Es gan iebildīšu, ka ne ziemas laiks, ne vasaras laiks nav tuvāks dabas likumiem. Pulkstenis ir cilvēku izdomājums, lai organizētu savu laiku. Un tā grozīšana to dezorganizē.

        Astronomiskais laiks arī ir tikai nosacīta lieta; tomēr, ja mums pulksteņa laiks ir svarīgs, tad ērtāk būtu, ja gan vasarā, gan ziemā visgaišākais un vistumšākais brīdis būtu vienā pulksteņa laikā.
Powered by Sviesta Ciba