Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mūsdienās ir sasodīti ērti būt ne-politkorektam. Tādējādi iespējams ar vienu šāvienu trāpīt vismaz diviem zaķiem, kā arī bariņam pāri lidojošu zosu. Līdzko esi savos pārspriedumos iespraudis izteikumu, kas varētu šķist aizvainojošs kādai cilvēku grupai (un tas nudien nav grūti), tevi tūdaļ apvij drosminieka un disidenta aura, jo neesi nobijies stāties pretī baisajai liberastu diktatūrai. Attiecīgi katram, kurš norādīs uz tavām faktu vai argumentācijas kļūdām, mēģinās piesaukt zinātni, vai kā citādi izrādīt nepiekrišanu, varēsi lepni attraukt, ka tie ir centieni sist krustā sirdsapziņas mocekli. Vienlaikus tev garantētas pūļa simpātijas, jo sabiedrības vairākums, protams, vēlas nīst kādas cilvēku grupas un aplaudē katram, kurš šo vēlmi ir artikulējis.
Esiet rasisti, seksisti, ksenofobi un homofobi. Būs vieglāk rakstīt referātus un gozēties uz žurnālu vākiem, nudien!
  • Nēnu, paldies, protams, par progresīvāko daļu. Noticēt ironijas trūkumam būtu glaimojoši, bet sasodīti grūti.
    Taču ieraksts bija par ko citu - par to, ka ja kāds pasaka politnekorektu bulšitu un viņam aizrāda, ka tas ir bulšits, apkārt skan kliedzieni, ka pārmests ir par politkorektuma trūkumu (kaut gan patiesībā ir pārmests par bulšitu). Kaut kā tā.

    Respektīvi, ir viegli iedomāties interviju, kurā populāra persona izsakās, ka aziātu iedzimto mežonīgumu un agresiju pierāda tas, ka huņni 407. gadā sagrāva Romu. Iespējams, kāds tūdaļ norādīs, ka huņņi nesagrāva Romu nedz 407., nedz arī kādā citā gadā. Uzreiz atskanēs daudzbalsīgi kliedzieni, ka tās ir mazsvarīgas detaļas, kuru vārdā grib aizbāzt muti drosmīgajam cilvēkam, kurš vienīgais mūsu politkorektuma diktatūras laikā ir spējīgs nākt klajā ar drosmīgo tēzi par aziātu iedzimto agresiju un mežonīgumu.
    Tā ir shēma, kas diemžēl dienu no dienas, gadu no gada atkārtojas visur kur, arī Cibā.
    • Bet tas jau ir tikai cilvēcīgi, arī piemēri nav tālu jāmeklē - saki, ka šāda shēma gadu no gada atkārtojas arī Cibā, vari uzrādīt kādu atsauci uz šiem gadījumiem?
      • Tas izskatītos pēc sūdzēšanās.:)
        (Es savu dalību šajās shēmās pamanu tad, kad esmu iepīkstējusies "huņņi nesagrāva Romu" un dabūjusi mēslu dakšas mīkstumos. Tas notiek, turklāt regulāri, jā. )
    • Pareizais pretarguments būtu – kāds sakars pagātnes huņņiem ar visiem mūsdienu aziātiem? Bet ja tu sāc ar to, ka tas nebija 407. gadā, tad es apšaubu, ka tas vispār ir par polit(ne)korektumu.
      • Tu beidzot uztvēŗi domu! :)
        Tieši tā - polit(ne)korektums ir lieliska iespēja aizsegties, kad kāds norāda uz tavām (vai tava elka) kļūdām vai apzināti sagrozītiem faktiem. Par to bija šis ieraksts.
Powered by Sviesta Ciba