Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ja par šodienas aktualitāti - pūcēm, cīruļiem un citiem septiņgulētājiem, tad man nudien liekas, ka visa tā pūčošanās ir pēdējo simt gadu tehnikas progresa, konkrēti elektrības lietošanas, izraisīta ķibele. Nespēju iedomāties, sirdsmīļās pūces, kā jūs skala gaismā līksmi lāpītu zeķes, austu prievītes vai grebtu karotes līdz trijiem naktī. Nespēju, un viss.
  • Domā, es tagad tajos trijos lāpu zeķītes, ja? Un vēl līksmi? :D
    • Es modelēju situāciju, kad mirgojoši ekrāni un kvēlspuldzes nepastāv, bet pēc saulrieta vienīgais gaismas avots ir skals. Vai svece - turīgās mājās.
      (Plāno bagātnieku slānīti, kas varēja atļauties visādas lampas un lustras, nepieminēsim. Tie izvirta visādās pūču ballēs visos laikos.)
      • lūk, mēs būsim no tiem izvirtušajiem cēlušies :D :D

        bet jā, kāds jau te teica, vienkārši nevarēja atļauties pat domāt par tādām savām ērtībām kā pūču vai cīruļu daba.
        arī daudzos citos jautājumos nevarēja domāt par savām ērtībām
        labi, ka neesam tajos laikos
        • Es atkal domāju, ka pie skala gaismiņas pietiekami drīz melatonīns sāk šļākties visās šūnās pat visrūdītākajai pūcei.:)
  • vecāmāte petrolejas lampas gaismā lasīja grāmatas, bet nu jā, tas jau drusku tehnikas progress
  • Zirgus ganīja, medīja un tamlīdzīgas lietas. Ne jau istabā pampa.
    • Mhm, tautasdziesmas daiļrunīgi apraksta to "zirgu ganīšanu".:)
      Par medībām nakts melnumā gan atļaušos pašaubīties. Potenciālie medījumi arī naktīs mēdz gulēt, un tiem, kuri neguļ, ir nesalīdzināmi labāka redze tumsā nekā cilvēkam.:)
  • Vai tad nebija tā, ka tad cilvēki kāreiz modās nakts vidū, lai mierīgā garā nokniebtos, un tad likās sust uz otriem sāniem?

    http://www.livescience.com/12891-natural-sleep.html
  • Pārformulēju savu domu, lai skaidrāka

    Drusku izklausās pēc "homoseksuālisms - mūsdienu liberālisma sekas". Tas ir, ir labvēlīgi apstākļi, un ir cēloņi...
    Bet tas, ka seno laiku cilvēkiem komforts un dzīve pēc savām vēlmēm bieži vien vispār bija visai sveši termini, par to mēs te, cerams, nediskutējam.
    • Re: Pārformulēju savu domu, lai skaidrāka

      Nē, nē, es tikai domāju, ka, ja apkārt ir ļoti tumšs (kas mūsdienu pilsētā vispār nav iespējams), tad melatonīns kādā trešajā stundā pēc saulrieta sāk šļākties arī visām pūcēm.
      T.i., es domāju, ka mūsdienu situācija patiešam ir ļoti labvēlīga tam, lai cilvēki, kuriem ir kaut neliela nosliece vakarā ilgāk palikt nomodā, to arī darītu, kamēr nosacīti "dabiskos apstākļos" viņiem visticamāk jau nāktu miegs.
Powered by Sviesta Ciba