Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Sasodītā santehnika! Tā vien izskatās, ka, lietodama vienīgo man zināmo skalojamās kastes remonta metodi "pabakstīt pludiņu", būšu to (resp., pludiņu) nolauzusi, jo tas palika man rokā un atpakaļ pievienot to nekādi nespēju. Godīgi sakot, man nav pat īpaši skaidrs, kur tieši tas bija pievienots.
Nervu nomierināšanai noberzu ar Cif visas no skalojamās kastes izņemtās detaļas (tagad izskatās daudz labāk) un sameklēju ventili, ar kuru novērst ūdens tecēšanu podā. Ventilis bija gandrīz nepakustināms, tomēr iecerēto paveicu. Nezinu, gan kā tagad izdosies ventili atkal atgriezt, jo tas šķiet nepajokam ierūsējis.
Mīļo Sīrupiņ, vai man šodien jāatliek visi darbi un jādodas pirkt jauns pludiņš? Jauna skalojamā kaste? Jauna WC iekārta? Jauns dzīvoklis?
  • Es domāju, ka dzīvoklis. Vēlams, otrā Rīgas galā.
  • Smalkām jaunkundzēm piestāvētu jauns dzīvoklis. Vismaz spriežot pēc tā, kādā stāvoklī dzīvokļus atstāj bijušie īrnieki. :)

    Nesmalkām jaunkundzēm, kurām nav ne KKF stipendijas, ne bagāta uzšāvēja, labāk ir nofotogrāfēt to uzparikti un doties uz tuvāko santehnikas veikalu iegādāties jaunu ūdens nolaišanas mehānismu, kas varētu maksāt ap kādiem 5 eur.
    Principā var arī nefotogrāfēt, jo tā uzparikte ir universāla, taču - pēdējā laikā neesmu aktīvi interesējies par augsto tehnoloģiju izmaiņām dievzemītē, - var būt kādas nianses atkarībā no tā, vai to liek no labās, vai kreisās puses (principā nevajadzētu būt, taču drošības pēc - parādīt pārdevējam). Aber uzskrūvēt uz noteces cauruma jauno uzparikti ir vieglāk, nekā no lego uzbūvēt suņu būdiņu.
    • Paldies, labo cilvēk, tas tiešām vieš cerību.:)
    • Labāk tomēr nofočēt, jo runas par šamo universālību ir pārspīlētas - mēdz būt arī izņēmumi.
    • par universālumu runājot, ir vismaz viena lieta, kura jāņem vērā - vai ūdens skalojamai kastei pienāk no sāniem vai, imho, augšas. Var būt atšķirības konstrukcijā, mhm.
      • No sāniem, to jau es piefiksēju. Mani vairāk mulsina, kā lai nosaka caurules izmēru.
        • Aha, arī tie ir divi. Nosacīti tievais un nosacīti resnais. Tiek mērīti collu daļās, kas man personīgi, liekas kretīnisma kalngals, jo vairāk tāpēc, ka izmērs tomēr atbilst metriskajai, ne "impēriskajai" sistēmai.

          Es silti iesaku noskrūvēt cietušo detaļu un veikalā parādīt izpalīdzīgajam darbiniekam.
  • vēl vienkāršāk ir paņemt līdz nolauzto detaļu un parādīt pārdevējam, parasti jautājums atrisinas visnotaļ raiti. Un pielikt patiesi nav pārāk sarežģīti, ja nemaldos youtube pat var pamācību atrast.
  • "Šitādus taču sen jau vairs neviens neražo" gadījumā var nākties pirkt arī jaunu kasti.
  • Es droši vien šādā situācijā apsvērtu jaunu skalojamo kasti, ideālā variantā ekonomisko, jo ekonomiska. (Es arī esmu pludiņa bakstītājs pēc dabas un kautkā intuitīvi domāju "ja jau sāk lūzt nost, tad tas nozīmē, ka viss drīz atņirgsies")
    • Tev varētu stipri liela taisnība, vēl jo vairāk tāpēc, ka kaste ir savus vismaz 10 (ja ne visus 15) gadus veca.
  • jādodas pirkt

    (Anonīms)
    pudele etiķa!
    • Re: jādodas pirkt

      Baidos, ka tas nelīdzēs, ja patiešām ir salūzis pludiņa stiprinājums, un šobrīd man izskatās, ka tieši tā ir.
Powered by Sviesta Ciba