Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakar atkal bija viesi - pareizāk, viešņas, šoreiz. Biju sacepusi zivi sviesta-baltvīna mērcē, nežēlīgi trekni, jāatzīst, taču ar zirnīšiem, kaperiem, olīvām un salātlapām garšoja lieliski. Arī salātiem nebija ne vainas. Ar to gan pamats manam namamātes lepnumam ir izsmelts, jo desertus es neprotu un nemācos, tāpēc liku galdā visparastāko "Ekselences" saldējumu. Taču labākā daļa bija akadēmiskās tenkas. Varat mani nicināt līdz sirds dziļumiem, bet es spīdošām acīm ķeru katru drupaču, katru šļakatu no Turienes, jo tā nu manā galvā ir sagriezies, ka Tur ir Valstība, bet visi mani darbi ir nožēlojama trimda, eksils, ar Sīzifa darbu aizpildīts, ne piepildīts.

Ceru, ka drīz beigsies nolādētais sals (piedodiet, polārās mitrenes, kas līksmi dej zem pelēkajām atsaldētajām debesīm), jo es atkal esmu apaukstējusies (vēl, protams, var gadīties, ka tas tomēr ir aizdegunes vēzis), tāpēc drebinos satuntuļojusies un apkrāvusies tējas krūzēm un Melnā balzama rezervēm un apcerīgi domāju, ka, ja sanāks no visa šitā nomirt, tad vismaz pēc tam nekad, nekad vairs nebūs jāsalst.
  • Tā kā tas noteikti nav aizdegunes vēzis, tad nekas cits neatliks kā drebināties un gaidīt siltumu! :) Gan jau arī līdz mums atnāks saules siltums! ;)
    • Par to es tik droša neesmu, jo kolēģe no šī vēža nomira pēc lidzīgām mūžīgajām iesnām.
      Ņemot vērā siltuma nākšanas tempus, Latvija ir pārcelta no Zemes uz kādu perifēŗu Urāna reģionu.:(
  • Lūk, kā var priecāties par akadēmiskajām tenkām, īsti nesaprotu. Varu tikai novēlēt tur nonākt & paskatīties no iekšpuses.
    • Esmu pietiekami tuvu, lai redzētu visu jo skaidri. Diemžēl tenkas un intrigas ir visur, iespējams, tā ir cilvēka daba (ak, piedodiet šo esenciālismu), vai iedzimtais grēks, kā to sauktu kristieši, un, iekams tu neesi vecs, vieds un brīvs no visa pasaulīgā, tevi no iekšpuses gumda centieni pēc pašapliecināšanās un no ārpuses - konkurentu elkoņi. Taču, ja ir bijis pietiekami dziļš ieskats ierēdnieciskajā, pedagoģiskajā, NVO un politiskajā miskastē, nevienas cilvēciskās vājības vairs neizsauc kultūršoku, un uz visu iepriekšminēto fona akadēmiskajām, iespējams, ir vismazāk prastuma. Resp., ja man jāvēro, kā kaimiņi pārkož rīkli viens otram, tad nesalīdzināmi tīkamāk ir, ja viņi to dara, citējot, piemēram, Bartu, nevis piesaucot Kuzjas māti. Kaut gan īstais iemesls visticamāk ir slāpes pēc Barta citātiem, kuriem fonā drīkst būt jebkuras izrīcības, ja jau citādi nevar. Un vispār - šis ieraksts būtu vairāk derējis kopienai "Erebush" vai daudz, daudz šaurākam lasītāju lokam.
      • Varētu padomāt, ka tenkas un intrigas nezeļ un neplaukst arī ārpus ak-d.vides. Bet smuki uzrakstīji, ir, par ko padomāt.
        • Bet to jau es saku - tenkas, sacensība, sāncensība un samazgu šļaksti ir visur, arī visās tajās vietās, kur es šobrīd strādāju, un kas ir tālu no visa akadēmiskā. Tikai tur tas viss notiek daudz prastāk, brutālāk un nesmukāk. Diemžēl.

          Atceros, ka pirms dažiem gadiem kāda skandāla kontekstā tika jautāts viena sirms profesora (Dr.Habilis) viedoklis. Un viņš atteica - nekomentēšu, jo esmu tajā vecumā, kad varu, kā teicis Pitagors, vērot Olimpiskās spēles no tribīnēm, nevis pats skriet pa trasi. :)
      • (no subject) - [info]shelly
      • .".iekams tu neesi vecs, vieds un brīvs no visa pasaulīgā, tevi no iekšpuses gumda centieni pēc pašapliecināšanās un no ārpuses - konkurentu elkoņi"
        Šo es drīkstu ielikt kopienā norakstiits, ārkārtīgi skaisti?
        • nu ir, ir taa,,,, bet no otras puses,,, daudziem vienkaarsi patiik pavadiit laiku, kaut ko peetot un rokot un urbjot,,, un sevi vienmer vajag saliidzinaat tikai ar labaako sevi utt,,, nu, vaardu sakot, ir iespeejams arii dziivot haizivju valstii kaa mazai laimigai ziviitei
  • tad tu iestājies doktorantūrā, jebšu šis ir vienk. skats no malas?
Powered by Sviesta Ciba