Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Viena no reizēm, kad simptprocentīgi esmu laucinieku pusē: http://klab.lv/users/toadbeauty/726516.html . Ar visu to, ka pati esmu sentimentāla pilsētas dāmiņa ar manāmu tieksmi uz mājdzīvnieku antropomorfizēšanu (nerealizētā mātes instinkta sublimācija), es nudien neuzskatu, ka ķēde ap kaklu ir sunim ļoti traumējoša un pazemojoša. Protams, ar nosacījumiem, ka tā ir pietiekami gara, ka viņam ar visu ķēdi vienmēr ir iespēja patverties no nelabvēlīgiem laika apstākļiem vai padzerties, kā arī - viņš regulāri tiek izvests ārpus teritorijas utt. Nesaprotu arī, kāpēc elektriskā gana vai voljēra radītie ierobežojumi, kas tiek uzskatīti par pozitīvu alternatīvu, būtu mazāk "traumējoši un pazemojoši", īpaši, ja ņemam vērā, ka suns diez vai ir skatījies bilžu grāmatas ar saķēdētiem vergiem, lasījis par proletariātu, kuram nav, ko zaudēt, vai kā citādi ielāgojis ķēdes pazemojošo simbolisko nozīmi.
  • Man šķiet, ka viss tas trādirīdis nāk no tiem apzinātajiem piemēriem, kad suņi tiek turēti pārāk īsās ķēdēs, kad netiek izskraidīties, kad vispār siksna netiek ņemta nost un veidojas ap kaklu brūces. Tobiš no piemēriem, kad saimnieks ir idiots (pardon mai frenč). Attiecīgi ir daudz vieglāk bīdīt noteikumus, ka suni vispār nedrīkst turēt ķēdē, nekā izkontrolēt, kad tiešām turēšana pie ķēdes nodara ļaunumu sunim.
    Pa manam'- ideāli, ka ir pagalms ar kārtīgu sētu, tad arī nekādas ķēdes nevajag. Lauku saimniecībā bez sētas, suns bez ķēdes nevarēs gan. Voljēram nav pilnīgi nekādas jēgas. Tā kā es arī šādu petīciju neparakstītu. Normāls saimnieks savu suni arī pie ķēdes turēs tā, lai sargam nekas ļauns nenotiek. Un parūpēsies, lai būtu gan izskraidījies, gan paēdis, gan vesels.
    • Plusdaudz; tieši tā tas arī ir - ne jau ķēde pati par sevi ir problēma, bet gan nepietiekama aprūpe sunim un saimnieki idioti.
    • vēl gribu piebilst, ka ne jau vienmēr visiem suņiem tā siksna ap kaklu pārāk cieši nevērības dēļ (kas gan ir visbiežākais variants). tikpat bieži tā pārāk cieša ir mukšanas dēļ. un mūk suņi vai nu instinktu dēļ vai neaudzinātības dēļ. un to, ka sabiedrības lielākā daļa ir pārāk slinki lai ieguldītu laiku suņu apmācībā vai kaut vai iknedēļas (nesapņosim par tādu ekstu kā ikdienas) pastaigām. un to diez vai mainīs ķēžu aizliegums
Powered by Sviesta Ciba