Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pulsometrs šonedēļ uzmācas ar diviem moralizējošiem secinājumiem:
1) ilgstoša soļošana nekompensē īstas kardioslodzes trūkumu, jebšu Londonā līdz ļimšanai staigātie kilometri gan ir likuši līdz vieglai smeldzei iespringt kāju muskuļiem un locītavām, taču sirds ir paguvusi aizmirsties un atslābt;
2) dažas liekās šampanieša glāzes svētdienas vakarā (vainīgs ir brāļasievas brālis, viņš visu laiku uzmanīja, lai mana glāze ir pilna līdz augšai)no ķermeņa izvadās daudz lēnāk, nekā man savulaik bija licies. Normālu tempu esmu atguvusi tikai šodien.

Brāļi un māsas iekš skriešanas - kā jūs izmantojat EPOC rādītājus? Es saprotu, ka tiem ir sakars ar ķermeņa patērēto skābekļa daudzumu, un tiem būt jānorāda vielmaiņas intensitāte treniņa laikā (tā ir, ja?), bet atšķirībā no pulsa, nekādi nespēju šos skaitļus analizēt.
  • Paavo Nurmi iztika bez visādiem EPOC.
  • gandrīz pajautāju, kas tas tāds par EPOC, tad atcerējos par gūgli.
    tā arī sanāk, par viņu neko nezinām un nekā neizmantojam:)

    spriežot pēc wiki, tas ir tas pats iekurtās krāsniņas efekts, paātrinātā vielmaiņa pēc slodzes.
    • Nu ja, nu ja. Vienkārši man tie skaitļi no reizes uz reizi mainās - no kādiem 200+ līdz 400+ ml/kg, un es nekādi netieku gudra, vai labāk ir, ja rādās vairāk, vai tad, ja mazāk.:)
  • par epoc - neko neesmu analizējusi. Cik tikko guglē palasīju, tad sapratu, ka tas atbilst slavenajai fat-burning tēzei - neēst (lietot bez/mazkaloriju šķidrumu) ~2h pirms un pēc slodzes.
    Pirms - lai vēderu nespiež un drusku arī skatīt. "pēc", pēc - lai ātrāk tauks deg. Ti ja būsi norijies stundu pirms 10-15km ceptus karpīšus vai mac&cheese taukam diži lielas motivācijas&laika degt nebūs, jo viņš to visu būs izmantojis enerģijā(ja tāda vispār būs bijusi paskriet un kuņģis to nebūs paņēmis uz sevi, lai to pārstrādātu) & tauks paliks, kur bijis.
    Attiecīgi savā laikā to 2h likumu ievēroju un bija labi rezultāti, jāatzīst vecums arī bija 10gadi jaunāks un vielmaiņa attiecīgi tāpat ;)!
    Vienlaikus mācību laikā atceros izmantojusi situāciju, ka pēc slodzes ir labāka smadzeņu darbība=vislabāk mācīties, kur - arī bija labāki rezultāti, ti vakaros pēc treniņiem kaut kā man ne pārāk tīkamās eksaktās zinātnes sāka pat drusku ataust :D. Viss, kā izrādās, tik aiz to skābekli, kas riņķo pa asinsvadiem, malacīts tāds :)!
Powered by Sviesta Ciba