Kurvjzieža kontemplācijas

Par kulināriju

Krāšņais Kurvjziedis

Par kulināriju

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šodien no Vikipēdijas uzzināju, ka autentisku tkemali mērci nevar uzvārīt bez Mentha pulegium un iegrimu frustrācijā. Jebšu nezinu es neko par Mentha pulegium jeb paleju mētru, jeb Мята болотная, jeb pennyroyal, jeb la menthe pouliot, jeb die Polei-Minze, ომბალო ,پونه
Un nav mans tkemali nekad garšojis tā kā būtu tam jāgaršo, un diez vai kādreiz arī garšos.
Un būtu es reiz ielūgusi ciemos kādu īstenu snobu - protams, ne gluži tādu kā Kinski vai Kautski, bet mērenu, pieticīgu snobiņu, varbūt pat ne no Cibas, - nolikusi priekšā savu piparaino jēra šmorējumu un Kuzņecova trauciņu ar tkemali... un pēc pirmā kumosa ievizētos kauna sārtums viesa vaigos, un, pārliecies pāri svecēm, viņš čukstētu: - "Dārgā, negribu tevi sāpināt, bet baidos, ka esi piemirsusi pielikt paleju mētru, jeb Мята болотная, jeb pennyroyal, jeb la menthe pouliot, jeb die Polei-Minze, ომბალო ,پونه savam tkemali".
Tajā baisajā dienā es aiznaglotu savu virtuvi, izbalinātu matus, atdotu labās rokās kaķus un, neviena nepazīta, aizietu tuksnesī.
  • Pēc bildēm spriežot, šito augu kādreiz mana vīramāte lika klāt marinētiem gurķiem, un tie bija... īpatnēji, lai neteiktu, ka visai neēdami;) Tikai viņa sauca to par piparmētru melisi;)
    • Nu, bet iedomājies - šitā uzrakstīt:
      Основные ингредиенты соуса — слива ткемали, чеснок и травы. При приготовлении ткемали обязательно используется пряность «Омбало» (Мята болотная) — без неё классический ткемали не делают (Эта пряность добавляется во избежание брожения слив в процессе варки).[1]

      (Es gan savus tkemali vienmēr esmu brūvējusi tik barokālus un eklektiskus, ka vēl kāda mētra vairāk, mazāk - to nemaz nav tik viegli pamanīt, bet...)
  • Jā, un padaudz kanēļa tavā ābolmaizē :)
    • Līdz savai ābolmaizei es vēl neesmu izaugusi (kā arī jebkurai citai konditorejai), taču var pienākt arī tāda neraža, jā.:)
  • ar izbalinātiem matiem varētu tikai tajā tuksnesī iet, kas pie kada AbuDabi spa vai tml.
    • Nē, nē, īstā - 40 gadus siseņus ēst un aizlūgt par pasaules grēkiem un sliktām kulinārēm jo īpaši.
      Balināt vajag, lai atteiktos no sava iepriekšējā Es, jo domājams, ka skūta galva mani nemainītu tik ļoti, cik blondums.
Powered by Sviesta Ciba