Kurvjzieža kontemplācijas

Par kulināriju

Krāšņais Kurvjziedis

Par kulināriju

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šodien no Vikipēdijas uzzināju, ka autentisku tkemali mērci nevar uzvārīt bez Mentha pulegium un iegrimu frustrācijā. Jebšu nezinu es neko par Mentha pulegium jeb paleju mētru, jeb Мята болотная, jeb pennyroyal, jeb la menthe pouliot, jeb die Polei-Minze, ომბალო ,پونه
Un nav mans tkemali nekad garšojis tā kā būtu tam jāgaršo, un diez vai kādreiz arī garšos.
Un būtu es reiz ielūgusi ciemos kādu īstenu snobu - protams, ne gluži tādu kā Kinski vai Kautski, bet mērenu, pieticīgu snobiņu, varbūt pat ne no Cibas, - nolikusi priekšā savu piparaino jēra šmorējumu un Kuzņecova trauciņu ar tkemali... un pēc pirmā kumosa ievizētos kauna sārtums viesa vaigos, un, pārliecies pāri svecēm, viņš čukstētu: - "Dārgā, negribu tevi sāpināt, bet baidos, ka esi piemirsusi pielikt paleju mētru, jeb Мята болотная, jeb pennyroyal, jeb la menthe pouliot, jeb die Polei-Minze, ომბალო ,پونه savam tkemali".
Tajā baisajā dienā es aiznaglotu savu virtuvi, izbalinātu matus, atdotu labās rokās kaķus un, neviena nepazīta, aizietu tuksnesī.
  • Nē, nē, īstā - 40 gadus siseņus ēst un aizlūgt par pasaules grēkiem un sliktām kulinārēm jo īpaši.
    Balināt vajag, lai atteiktos no sava iepriekšējā Es, jo domājams, ka skūta galva mani nemainītu tik ļoti, cik blondums.
Powered by Sviesta Ciba