Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mēģinu formulēt savu viedokli par "Pussy Riot". Nesanāk.
  • Ja nu Tevi tas mierina, es pat nezinu, kas tas ir.
  • Man viedoklis ir, un tas nesakrīt ar vispārpieņemto. Viņas demonstrēja necieņu pret varu. Varai tagad jādemonstrē vara. Un viss. Par tādām tēmām kā dažādas brīvības, valstī kurā vajag kārtību ir jāaizmirst.
    • Viss būtu forši, ja vien "kārtība" tiešām būtu kārtība, nevis "savējo" piebīdīšana tuvāk pie "siles".
      • Nosauc man kaut VIENU valsti uz planētas ZEME , kur tā nenotiek. Jautājums ir par iepakojumu bīdīšanai. Citur klusāk, citur skaļāk, bet vadlīnijas visur vienas. Pat Vatikānā intrigo.
        • Zini, man nav problēmu atzīt, ka atšķirība ir iepakojumā. Ja vien Tu atzīsti to, ka "iepakojuma atšķirība" nozīmē atšķirību par to, vai par Tavu alternatīvo viedokli vienkārši ignorē/pasmīkņā/uzliek naudassodu, vai arī aizsūta uz ieslodzījuma koloniju (Pussy Riot gadījums)/aizsūta uz nometni aiz polārā loka/nošauj (nesenākas metodes). Esi tik laipns, padomā par to.
          • Atzīstu atšķirību, un piekrītu apgalvojumam, ka daudzas problēmas, sākot no sociālām, beidzot ar ekonomiskām un pat asiņainiem konfliktiem rodas no pārāk lielām brīvībām un to pārprašanas. Opozīcija zināmās devās valsts pārvaldē ir veselīga balansa noturēšanai, bet klaja necieņa pret varu ir jāapcērt saknē ieslogot, izsūtot utt. iedzenot cieņu/bailes pret varu, lai neviens cits to nemēģinātu atkārtot. Protams tam ir jānotiek saprāta robežās, lai nenonākam pie Ziemeļkorejas galējībām, bet tādā valstī kā Krievija varu savādāk noturēt nav iespējams. Krievs nesaprot kad viņam saka, krievs ir jāsit. Nu un Putina administrācija to ir labi apguvusi.
        • Jautājums nav tikai par iepakojuma bīdīšanu, bet arī par apjomiem un par to, kas notiek, kad kaut kas paliek pārāk šmucīgs ārā.

          Drusku noriebies tas divcentu cinisms, kas, saskāries ar piecdesmit keisiem, ekstrapolē uz planētu.
        • tavi argumenti šajā šaurajā kontekstā (nerunāju par tēmu "vispār") izklausās tik bērnišķīgi aizspriedumaini.
  • Jo?
  • Iedomājies sevi kā Krievijas pilsoni.
    Atceries Domes vēlēšanas, atceries lielo daudzumu video jūtūbē ar visiem vēlēšanu pārkāpumiem, kas netika ņemti vērā, atceries opozīcijas mītiņus un OMON uzbrukumus. Atceries Vienotās Krievijas kongresu, kur prezidents ar premjeru teica, ka atkal samainīsies vietām. Atceries prezidenta vēlēšanas un vēlēšanu pārkāpumus. Atceries nesen pieņemtos likumus par mītiņošanu un milzu sodiem.
    Palasi, kas notika ar Pussy Riot uzreiz pēc incidenta un kas pēc tam, kad patriarhs piezvanīja prezidentam. Atceries, ka prezidents norādīja tiesai, kādu spriedumu viņš vēlas.
Powered by Sviesta Ciba