Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mani subjektīvi pārņēmusi nepatīkama, šķebīga izjūta un sajūta, ka pāri Latvijas informācijas telpai veļas jēli naidīgs mačisma un mizogīnijas vilnis. Visa tā ņemtne ap abortu aizliegšanu, rupeklīgā jefiņa Valdmaņa prastības visādos portālos un žurnālos - tā vien jāgaida vides reklāmas ar lozungiem: "Turi muti un vairojies, bābiet, nekam citam neesi domāta!"
Žēl.
  • Protams, ka viss ir kompleksāk un sarežģītāk, tomēr atļaušos pārstāvēt uzskatu, ka pie mums ir ļoti grūti sameklēt reālus faktus, kas liecinātu par salīdzinoši ievērības cienīgu diskrimināciju dajebkurā jomā vai attiecībā pret jebkādām sabiedrības grupām, izņemot valodas jautājumus.
    • 1. diskriminācija notiek (skat.: ģimenes plānošanas jautājumus un darbā iekārtošanos / strādāt atsākšanu. Darba samaksas, darba prestiža u.tml. tēmas)

      2. vai tiešām vajadzētu regresēt atpakaļ līdz līmenim, kad notiktu klaji rupji pārkāpumi tā, lai varētu katram neticīgajam tomam ilustrēt, ka nē, LV viss ne tuvu nav ideāli? Manuprāt, par to, ka ne tuvu nav ideāli, liecina kaut vai argumenti, kas kā normāli tiek lietoti Parādnieka epopejā (kopš ieņemšanas brīža tas šūnu kamolītis dzemdes epitēlijā ir "bērns", kas "tiek nogalināts", tb. izpratne par bioloģiju - nulle), kā arī fakts, ka iesaistītās organizācijas ir savā starpā saistītas un atbalsta vienu ideoloģisko līniju (diskusijas, hahaha!). Kaut kā negribas uzzināt attīstības perspektīves uz šādiem nosacījumiem balstītām attieksmēm..
      • Protams, protams, diskriminācija notiek - skat. netaisnīgo praksi, ka profesionālajā sportā ir atsevišķas sieviešu un vīriešu komandas, kurām pat neļauj sacensties savā starpā.

        Ideāli pie mums nav un tuvākajā pārskatāmajā nākotnē nebūs, jo Homo Sapiensam kā tādam līdz Sapiensam ir ļoti tālu, tomēr, salīdzinot ar citām apdzīvotajām teritorijām, pie mums konkrētās problēmas ir daudz, daudz mazākas.
        • nu, bet vai tas, ka mums, te problēmas ir mazākas, nekā citur, nozīmē, ka tagad vajadzētu tā forši izgulties uz lauriem un gaidīt, kad kļūst atkal sliktāk, nevis iestāties pret regresu vai rīkoties, lai būtu vēl labāk? (piem., ja pieņems parādnieka rosinājumus, tad 1) nabaga grūtnieces tiks psiholoģiski tiranizētas un sodītas par savu izvēli (nekur neieslēdzas vīriņu līdzatbildība un viņu biedriska tiranizēšana), 2) tiks čakarēta veselība, novilcinot aborta veikšanu. Nemaz jau nerunājot par to perverso kontekstu, kādā sakarā šādi ierosinājumi vispār tiek veikti, kam, nez kāpēc man šķiet, ir visai mazs sakars ar rūpēm par LV sieviešu reproduktīvo veselību...
      • Neapšaubāmi diskriminācija notiek - valsts pārvaldē dažādos amatos (brīžiem arī tīri vadošos) pavadīts diezgan daudz laika un visur tiešā priekšniecība sievietes, ai jai jai. Paskaties ministriju sastāvu un vsvietnieku/depdiru līmeni. Un tad kad darba samaksa valsts pārvaldē bija daudz, ēēē, elastīgāka, tad nemaz nebija tā, ka vadības līgumi u.c. ekstras būtu pārsvarā bikšaiņiem :-P

        Cūka dubļus atradīs vienmēr. Vienīgi cūkai tie patiešām ir veselīgi.
        • Es teiktu, ka tas vairāk ir tādēļ, ka vīrieši negrib tajos birokrātiskajos amatos. Viņi grib tur, kur bizniss, kur ģēlas var kruķīt.
          • Vai arī tādēļ, ka vīriešus tur nelaiž (masveidā) iekšā. Visādi var būt. Bet paskatīties uz šo amatu dzimumu struktūru un secināt kaut ko par diskrimināciju ir pārsteidzīgi.
          • Un tas bija par pirms-krīzes laikos par patiešām labi atalgotu amatu kopu, kur nebūtu korekti salīdzināt ar medmāsām.
        • Slimnīcās medmāsiņu ir vairāk nekā medbrālīšu, bet tas jau nav tāpēc, ka vīriešus diskriminē šajā profesijā. Vīrieši to vnk neizvēlas. Tāpat kā friziera profesiju. Latvijā.
        • un arī - par dzimumlomām, to pārmaiņām un noteiktām strādāšanas metodēm un īpatnībām/īpašībām, kam jābūt, esot vadošos amatos un to korespondenci/neatbilstību dzimumiem,dzimtēm,lomām ir gari un plaši pētīts un tiek pētīts vēl joprojām, interesanta lasāmviela, jāatzīst, lai gan Tavs noslēguma secinājums šīs tēmas sakarā: LOOOOOOOOL
Powered by Sviesta Ciba