Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mani subjektīvi pārņēmusi nepatīkama, šķebīga izjūta un sajūta, ka pāri Latvijas informācijas telpai veļas jēli naidīgs mačisma un mizogīnijas vilnis. Visa tā ņemtne ap abortu aizliegšanu, rupeklīgā jefiņa Valdmaņa prastības visādos portālos un žurnālos - tā vien jāgaida vides reklāmas ar lozungiem: "Turi muti un vairojies, bābiet, nekam citam neesi domāta!"
Žēl.
  • Vai tad kādreiz ir bijis citādāk?
    • Nezinu, kaut kā tieši pēdējā mēneša vai divu laikā biežāk kā iepriekš sācis krist virsū un durties acīs. Bet es jau teicu, ka tas ir subjektīvi.
      • Ir, ir šobrīd sakoncentrējusies informācija. Es, savukārt, arī varbūt subjektīvi, jūtu mizogīniju no sieviešu puses ne mazākā mēra. Tieši sievietes ļoti pat uztur un vairo stereotipisku viedokli par savu dzimumu un tā spējām.
        • Diemžēl jā. Tajā jūtams kaut kas no ģedovščinas (babovščinas) - "pret mani izturējušies kā pret mēslu, nepieļaušu, lai pret citām izturas labāk."
          • un otrādi. tev laikam nav aktuāli - bet es nevaru nepievērst uzmanību tam, kādi stereotipi valda par "trīs bērnu" vai "daudzbērnu māti".
            gandrīz vai nākas slēpt to, ka protu kotletes sacept...
            • a kādi ir?

              /man arī nav aktuāli, tāpēc neesmu manījusi
              • a. Visizplatītākais. Daudz bērnu = nekas cits neinteresē. Pat manai draudzenei paspruka "zin, a bez bērniem ir arī citas sfēras dzīvē". Saprotams, strīda laikā un viņa bija apjukusi no jaunumiem un tā.. bet nu paspruka uzreiz - iekoda ar šo.

                b. Darbā. "Tu to nevari, jo Tev ir bērni". Pietika ar diviem, lai man tā priekšnieks teiktu. Vienkārši - nevari, jo Tev ir bērni. Punkts. Nevari paveikt darbu, nevari mācīties, nevari braukt komandējumā un vienkārši nevari. Viss beidzās labi, jo pateicoties viņam es apguvu otru profesiju, strādāju divos darbos (jo pirmājā taču "nevar" ) un beigās arī otro augstāko izglītību.

                c. Nupat, atjaunojoties mācībām doktorantūrā fonā darba vadītājam vaimanājot "nu nezinu nezinu... man ir Pieredze. un Viedoklis. Trīs bērni - tā taču pilna slodze mājās. Nu nav, nav iespējams mācīties vēl. Dzīvesbiedram diez vai kāds to ir teicis, lai met malā studijas, ja jau trešo bērnu gaida. Lai gan mājasdarbi un bērnu auklēšana patiešām atņem daudz daudz laika darbam, mācībām un sociālām aktivitātēm. ABIEM laiku atņem, nevis tikai man.

                d. Daudz bērnu = mazturīgie. Man viena meitas dārziņa biedrenes mamma mēģināja maniem bērniem kaut-ko izmaksāt ar argumentu - bet Jums taču ir trīs bērni!!

                gan jau vēl var izdomāt.
        • Tepat cibā, starp citu, izteicu domu nesaukt vienu konkrētu sievieti par govi. Man pajautāja - vai esmu lesbiete.
Powered by Sviesta Ciba