Kurvjzieža kontemplācijas

Par zvērkopību

Krāšņais Kurvjziedis

Par zvērkopību

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Bet, kas attiecas uz kažokzvēriem (http://klab.lv/users/krii/1218448.html), tad mani vecāki kopš decembra ir kļuvuši par aktīvie caunkopjiem. Ik pārdienas māmiņa tirgū pērk vistu krūšukurvjus un patēvs vakarā ar spieķīti pievelk koka zarus un sasprauž tos, lai caunai būtu ko ēst. Lielajā salā cauna bija iepauzējusi - mana versija: savākusi krājumus un ieslēgusi kādu seriālu. Tad māmuļa man zvanīja un šņukstēja, ka varbūt caunīti kāds suns esot noķēris vai kāds riebīgs badains bomzis. Tomēr tagad caunīte ir atgriezusies, un māmuļa atkal iet uz tirgu pirkt vistu krūšukurvjus. Ja pa nakti tie nav noēsti, patēvs no rīta tos ar spieķīti noķeksē un vakarā uzliek atpakaļ - lai vārnas nenorij, jo tās jau pie miskastēm dabū paēst.
Domāju, ka subsidētā suga ir Martes foina (http://lv.wikipedia.org/wiki/Akme%C5%86u_cauna), un sargos kaut ko piebilst par tās attiecībām ar vāverēm vai zīlītēm. Jauka tā urbānā biodiversitāte, jā!
  • kā mans vetārsts ziņoja, caunas pat kaķus medījot.
  • šitie "mīļumi" mums laukos pavasaros visus būrīšus izēd un lakstīgalas arī ir piebeigusi. labprāt apliktu viņas ādiņu sev ap kaklu, tā ja! :E
    • Aha, tēvs laukos domā 1000 konstrukcijas, lai viņas pie būriem netiek, diemžēl neveiksmīgi. Caunas pilnīgi iznīcnāja pagalma čurkstu 5 ligzdas, tāds dīvaini pakluss pagalms bez čurkstēm. Bet mani vecāki arī labprāt redzētu to zvēru ādiņas formātā :D
  • ;)

    šitāda mīlulīte man laukos vienā naktī ap 40 vistām nolasīja (kūtī), bet, kad suns pamazām kādas pāris nolasīja, ir iestējies nosacīts pamiers ;)
  • Re, kā! :) Domājams, ka tas zvērēns, kas man vasaras mājā pie durvīm kaciņas noliek, arī ir cauna.
    Kad senlaikos īrēju pagrabstāva istbu Vācijā, bēniņos arī dzīvoja cauna. Izēda strazdam ligzdu.
    Bet tā jau man tie zvēruļi patīk.
Powered by Sviesta Ciba