Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Apsveicu visus, kam vēlēšanās jau beigušās.
Neuzticieties pagaidām nekādām prognozēm par ievēlētajiem kandidātiem, kļūdu meklēšana skaitļos vēl turpināsies. Programmētājus, kas radīja softu šīm vēlēšanām, nespēju raksturot tādiem vārdiem, pēc kuru lietošanas vēl spētu ar to pašu mutu maizi ēst - katrā ziņā skaitīšana ekseļa tabulā būtu ātrāka un precīzāka.

Manī joprojām rūgst neliels īgnums pret visiem tiem ļaužu pūļiem, kuri vakar piepeši apzinājās savu ebrejisko izcelsmi, metās apgraizīties, nopirka otru ledusskapi, lai nodalītu piena un gaļas produktus, kā arī sagaidīja deviņus vakarā un sastājās milzīgās rindās pie pagarinātā darba laika iecirkņiem. Iecirkņu komisijas, protams, sitās pret stenderēm. Pati dabūju kopā ar triecienbrigādi mesties palīgā šķirot biļetenus un haotiski darīt miljonus citu sīku darbiņu.

Tā, lūk, mīļo vēlētāj.
  • Es nobalsoju pa dienas vidu un pat pildspalvu nenočiepu! :)
  • Droši vien tīšām ierieba par to, ka nokaulēja cenu :D
    • Jā.
      Protams, pieļauju arī, ka Tādā Laikā un par Tādu Cenu neko daudz labāku arī nevarēja gribēt - tipa, skaitiet kladītēs ar skolnieku kalkulatoriem un priecājieties, ka ne ar koka skaitīkļiem. Bet nu kļūdu kontroles mehānisms zem katras kritikas.:/
      • Vienalga kādā cenā un laikā, tur tak aunam jābūt, lai neredzētu, ka piem izdruku pirmā versija vispār testēta nebija pirms palaišanas dzīvē. Un tā tik viena no ļoti rupjām izstrādātāja kļūdām/paviršībām.
  • tā lūk - arī citiem vakar (un arī šodien) bija gara darba diena - un dikten knapa tikšana vēlēt norādītajā parastajā laikā...
    es ar biju tuvu tapšanai par ebreju, jo cita laika man Vienkārši nebija - paveicās (sk. ierakstu pēdējo) - es ielecu nerīgas iecirknī pēdējā mirklī (vērotāji žāvājās un dusmīgi skatījās uz mums vēlajiem - noguruši bija), bet tajā pat laikā man jau bija atrasts rezerves variants aizskriet turp, kur vēlētajkantoris līdz desmitiem strādā...
    • Jā, iespējams, ka būtu sakarīgāk, ja visi iecirkņi strādātu līdz 22. Taču, ja tie ir 4 uz Rīgu, tad pēdējā mirklī viņi tiek nenormāli pārslogoti.
      • lūk šim piekrītu - galugalā ļoti daudziem bija jāstrādā (kaut lielveikalos un tml.) līdz 9'iem vakarā - būtu ļoti labi bijis, ja velo iecirkņu skaits būtu lielāks...
        • Likums paredz, ka darba devējam ir jānodrošina darbiniekam iespēja tikt aizstātam uz laiku, kas nepieciešams nobalsošanai tuvākajā iecirknī. Bet praksē tas visbiežāk netiek ievērots.:(
          • ak šitā?! - es pieņemu, ka 98% vismaz darba ņēmēju šo nemaz nezin un nekad dzirdējuši nav...

            (a ja par mani: diemžēl esmu pati darba devējs - info noderēs (danke) - bet uz mani pašu nez vai attieksies... ;) mana un bērniem maizīte tomēr primāra un svarīgāka :) )

            priecajos par iespēju nobalsot tik velu - vajadzētu ieviest kā defaultu ;)
            • Senāk jau tā bija. Tas, ka līdz 20:00, ir krīzes laika jaunievedums, jo samazina izmaksas.
          • aha, ko tik visu darba devējiem nav paredzēts nodrošināt, tikai nevienu neinteresē, kā lai to izdara.
    • starp citu, ebreju vidusskolā iecirknis strādāja tikai līdz 20:00, knapi paspēju :)
      • :)
        Bija doma, ka ebreju vsk. varētu būt līdz 22, bet tomēr nolēmām par labu bijušajai Vidzemes priekšpils. izpilddirekcijai, jo uz to visiem hasīdiem (un arī gojiem) vieglāk nokļūt ar sabiedrisko transportu.
  • Mēs trijatā nobalsojām tūliņ pēc brokastīm, tb ap 10:00, pildspalvas bija līdzi savas (visiem)! Mēs gan balsojām Latgalē;)
    Drusku gan patraucējām darbu "iekšā laidējai", bet svēta lieta, jo tā bija sen nesatikta radiniece;)
  • paldies par lielo darbu, ko jūs darījāt; es vienmēr ar tādu kā skaudību piedomāju par tiem, kas strādā vēlēšanu aizkulisēs, it sevišķi tagad, kad mans bračka katru reizi mēgina tikt par novērotāju un atgriežas mājās 4 no rīta :)
    • Ah, pilnīgi samulsu no tik labiem vārdiem.:)
      Bet darbs vēlēšanu organizēšanā patiešām ir ļoti interesants - arī iecirkņa komisijas līmenī, un ja ir vēlme pamēģināt, to vajag darīt.
  • es kā vēlētājs pateicos Tev un visiem Taviem kolēğiem par darbu. Katrai maizei sava garoza... Lai izdodas visu veiksmīgi finalizēt :)
  • Es nobalsoju pulksten astoņos no rīta (jau veidojās rindas), par to pašu, par ko tu, un vēl biju paņēmusi līdzi avīzi, lai izsvītrotu tos, kuru ģīmis pēc fiziognomikas neko izcilu nesola :)

    un mums arī pildspalvas bija piesietas.
  • mda, mūsu iecirknī arī vakarā ievēlās tuvākesošais līdz22strādājošais un prasīja jau sašķirotos biļetenus un nesanumurētas reģistrācijas lapas. Tā kā bijām ķērušies jau pie tālākiem darbiem - visi biļeteni miskastē un aiz durvīm. Atdevām visu maisu, daudz maz jau tas sakārtojums tur bij, savus 100-150 sašķirotus komplektus tomēr dabūja.
    Un par datorprogrammu vispār izteikties negribas. Un jaunieliktām skaitīšanas kolonnām, par kurām īsti normāla skaidrojuma nebij nevienā brīdī, arī neizteikšos.
Powered by Sviesta Ciba