Kurvjzieža kontemplācijas

Iespējams, nepopulārs viedoklis

Krāšņais Kurvjziedis

Iespējams, nepopulārs viedoklis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Aizvien biežāk man šķiet, ka globāla milzu kļūda ir unificēta darba laika noteikšana, nerēķinoties ar gadalaiku un vides īpatnībām. Seši no rīta jūnijā ir pavisam citi seši, nekā decembrī. Deviņi maija vakarā nav deviņi novembra vakarā. Diennakts gaišās daļas ilgums un cilvēka darbaspējas, kā arī fizioloģiskā vajadzība pēc atpūtas dažādos gadalaikos radikāli atšķiras.
Latvijā vasarā būtu normāla 10 stundu darbadiena - no plkst.6:00 līdz 11:00, tad 3 stundu siesta, un no 14 līdz 19 atlikušais darba cēliens. Vēl paliek lielisks gaišs vakars, ko vadīt pie alus kausa.
Ziemā savukārt darbadiena būtu jāsaīsina no abiem galiem. Decembrī būtu normāli nākt uz darbu plkst.10, lai 13:00-13:30 kaut ko apēstu un, vēlākais, 16:30 ietu mājās. Vai pat 15:00, jo kā zinām, tad nolādēti tie bargie kungi, kas pēc saulrieta liek strādāt.
  • manliekas, ka Latvijā vasarā būtu normāli, ka vispār nebūtu darbā jāiet, es jejbogu, pa to būtu gatava ziemās un rudeņos un agros pavasaros tās hoķ 13 stundas (vairāk gan ne):)
    • Vasarā jau tāpat katrs pa vienam mēnesim atvaļinājumā, tāpēc atlikušajiem ir lielāka slodze.
  • Attīstīsies attālinātā strādāšana, un arvien lielākai daļai darba laiks kļūs arvien nosacītāks.
  • Pilnībā pievinojos.
  • es atkal par personalizētu darba laiku, nu, kur ļaudis paši, atkarībā no saviem produktivitātes ritmiem, izvēlas sākuma un beigu stundas. Bet, nu, tamdēļ es arī esmu pašnodarbināta, kamēr sagaidīs izmaiņas birojos, man jau bērnubērni būs :D
    • un, attiecīgi, iestādes varētu strādāt no sešiem rītā līdz trijiem naktī. nevis šitas sviests no 10:00-17:00 ar stundas pārtraukumu pa vidu un tad domā, no kuras pakaļas laiku izraut uz to VIDu vai Banku vai vēl kkur aizstaigāt.. atkristu arī tā debilā formalitāte, ka naktī sūtīt epastus skaitās nestilīgi etc. vispār daudz dažādu labumu sanāktu :D
  • Polnīgs vājprāts. Ta man vasaras vidū būtu jāizvelkas no mājas 5 rītā, tad jāštuko, kur likties pašā karstākajā diennakts brīdī, kad ārā ir +33 un labākā vieta ir darbā kondicioniera tuvumā, tiklīdz sāk temperatūras pieregulēties ciešamā virzienā, atkal darbs, un uz 8 vakarā tiktu mājās. Var sabučot vīru un sīkos un uz auss, rītā agri jāceļas. Ņekakoj ļičnoj žizņi. Toties kaudze brīva laika aukstā, tumšā ziemā, kad jau tā nez kur brīvo laiku bāzt jo darīt ta nav ko, ārā tumšs, auksts, sēdi telpās kā mudaks. Paldies par kūkam.
Powered by Sviesta Ciba