Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kaut arī Kristovskis, būdams kompleksains narciss, man nekad nav paticis, cepšanās par viņa angļu valodas izrunu, man šķiet stulbuma un provinciālisma kalngals.
Nu, noskatījos es arī to klipu. Nebija tur nekā TĀDA. Daudzas jo daudzas franču un skandināvu izcelsmes amatpersonas, ar ko man sanākusi darīšana, runā angliski nesalīdzināmi briesmīgāk. Un tad? Maza aizdomiņa, ka viena liela daļa neremdināmo rēcēju paši nejēdz, kuras tad būtu tās Briesmīgās Kļūdas, taču pieņem, ka noteikti jau tādas ir, ja reiz kāda portāla žurnālisti (ceturtā vara, kā nekā!) ir tā apgalvojuši.
Vai arī pie vainas tie paši kompleksi, kas liek izsmiet krievus, kuri ar akcentu runā latviski. Slēpšanās aiz viltus perfekcionisma - es, redz, nedaru to, ko nespēju izdarīt izcili, un tāpēc jūtos (vismaz potenciāli) labāks par to, kurš tomēr dara?
  • es nekādi nesaprotu, kāpēc neizmanto tulku pakalpojumus. priekš tam taču viņi uz šīs pasaules ir.
    • Visnotaļ ticami šķiet, ka tādā gadījumā portālos un avīzēs dižotos virsraksti: ĀRLIETU MINISTRA NEKOMPETENCES DĒĻ NODOKĻU MAKSĀTĀJU NAUDA TIEK ŠĶIESTA TULKU PAKALPOJUMIEM. Un pūlis, siekalas šķiezdams, maurotu līdzi: "Jā, jā, re, kā tie taukumūļi mūs apkāš! Pašam slinkums angleni zubrīt, tagad veselu baru tulku nolīdzis, asinssūcējs, gan jau, ka savas brūtes un brāļameitas tajā tulku korpusā par mūsu naudu vadā līdzi!" :)
  • piekrītu - valodas perfekcionisti lai iet tālu, tālu. ja viņš saprot un ja viņu saprot, tad ar to pietiek. galu galā īpašiem gadījiem ir tulki.
  • Tas kas manī raisa bažas, nav izruna, bet vai Kristovskis spēj saprasties starptautiskajā telpā un saprast sarunu biedrus līdz niansēm - tekstus un zemtekstus, jo tās diplomātijā spēlē lielu lomu.
    Varam pieņemt, ka viņš ir politiska figūra un tik un tā pārējo darbu izdarīs ierēdņi, tomēr mana rūgtā pieredze liecina - ja šefs nesaprotas internacionāli, ir lielas ziepes tiem, kam pēc tam jāapstrādā viņa sarunu rezultāti, tai skaitā solītais, uztvertais, garām palaistais un pārprastais.
    Ja šajā līmenī ar viņu viss ir OK, esmu ar mieru atsaukt savu postu, kur smaidu par viņu.
    • Pieņemu, ka tādiem nolūkiem viņam pietiek padomnieku uc. algotu darbinieku. Ministru starptautiskās sarunas parasti nenotiek divatā aiz slēgtām durvīm.
  • tikpat "gaumīgs" humors kā savlaik Kalvīša salīdzināšana ar cūku viņa korpulences dēļ.
  • tad kad bija cepiens par "nasing spešel", lielākie cepēji ne tikai nesaprata, par ko S runāja, bet vispār bija vācu valodas pratēji. tā vienmēr būs!
  • Klau, bet kāpēc viltus perfekcionisms? Es ar apmēram tādu pašu angļu valodu kā viņam mācos un mācos un neuzdrīkstos nekur CV ierakstīt, ka brīvi pārvaldu. Tad ko, tas ir viltus perfekcionisms, vai tomēr es reāli novērtēju savu līmeni?
Powered by Sviesta Ciba