koks - [entries|archive|friends|userinfo]
koks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Oct. 14th, 2014|12:44 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Dzīve, dzīve.. Reizēm liekas (vispār bieži), ka es gribētu dzīvot veselīgu dzīvi, rūpēties par savu veselību, draudzēties ar saprātu vai kaut ko tamlīdzīgu un dzīvot tā riktīgi līdz vecumdienām, varbūt pat tā, ka līdz trīs cipariem. Bet tad no otras puses.. liekas, ka es gribu dekadenci. Pīpēt, dzert, rīt našķus, dzīvot tā it kā rītdiena nemaz nepastāvētu, piekopt totālu dekadenci un tā.. nu izvilkt līdz kādiem.. hmm.. 40? klasiskie 27 neder, tas man šķiet par maz Nu tuvu kā Džeks Keruaks, bet tomēr mazāk. Tas šķiet tāds atbilstošs vecums domājot par šo scenāriju. Protams, mana dzimta rāda, ka var dzert un pīpēt un līdz 8X un tikai tad atstiept kājas, bet nezinu kāda tad man tā veselība ir. Kādu Dieviņš ir iedevis.... Tajā pašā laikā, es tiešām gribu vecumdienas. Es gribu just kā ir būt vecam kraķim, ka nevari jēdzīgi pavilkties, jātuntulējas un ir visi attaisnojumi būt dīvainam, un ir visa tā dzīves pieredze, atmiņas. Bet ko gan es te runāju, man taču tikai vēl pirmie divdesmitgades cipari, vēl jau klasiskais veselības pišanas vecums rit pilnā sparā, ne tā? Bet es tiešām allaž esmu norūpējies par savu veselību.
linkpost comment

Comments:
From:[info]adinkra
Date:October 14th, 2014 - 10:01 am
(Link)
Viss(gandrīz), ko es 20 gadu vecumā domāju par 40 gadu vecumu, ir izrādījies ne pārāk tuvu patiesībai esam (bet nav arī īpaši slikti). Tas vedina uz to, ka arī iedoma, ka es 60 gados drīkstēšu būt dīvaina bez attaisnojuma, varētu ne pārāk precīza būt (būtu gan žēl).
Tev vecumdienas šobrīd varētu būt kkas tāds diezgan mītisks, kkas, par ko domāt un iztēloties, bet kas nav īsti reāls. Kad tas sāk kļūt reāli (pēc daudziem daudziem gadiem, heh), tad arī saproti, ka tiešām reāli :)
Bet varjaubūt, ka tev viss citādāk.
[User Picture]
From:[info]koks
Date:October 14th, 2014 - 10:14 am
(Link)
Un kā tad ir esot 40? :)

Es domāju, ka noteikti vecumdienas man šobrīd ir kaut kas mītisks un lielākā daļa manu priekšstatu par to ir ilūziju pilni, jo nu jāņem jau vērā, ka konteksts mainās, pieredze, domāšana.. pasaule? Bet šķiet, ka brīžiem man ir sanācis aizdomājoties ļoti iejusties tajā kā tas varētu būt, un ne tā, ka romantizējot to visu, bet tiešām tā, izjūtot to bezpalīdzību un.. vientulību (kas gan nav teikts), un tās pārējās lietas, ko minēju iepriekš.
From:[info]adinkra
Date:October 14th, 2014 - 01:36 pm
(Link)
Nu, man personīgi ir tā, ka nevar saprast, ko īsti esmu no sevis saveidojusi. Un vai turpināt tādā pašā garā vai mēģināt pārtaisīt:)
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:October 15th, 2014 - 06:21 pm
(Link)
Es tieshi nesen domaaju par to, ka liidzinos Dzhekam Keruakam un viens mans draugs lv mani nosauca par dekadentu. Lai gan es nezinaaju, ko iisti tas noziimee un vinjsh teica, ka kaut kas taads intelektuaals, kas fonaa kaut kur ir un visu noliedz. Var jau buut, ka izklausaas peec hipstera.
[User Picture]
From:[info]koks
Date:October 15th, 2014 - 08:19 pm
(Link)
Kas fonā kaut kur ir un visu noliedz? Tas jau būtu nihilists.
Dekadents ir tāds, kas dzīvo šodienai, nerūpējas par nākotni, nerūpējas par savu veselību, dzīvo pašplūsmā, dara, ko grib un nu jā, tas iekļauj arī sava veida likumu noliegšanu, bet drīzāk vienkārši tos ignorējot, nevis uz tiem koncentrējoties. Nu tas ir tas kā es to izjūtu, bet tālu no sabiedrībā pastāvošā skaidrojuma no šī vārda nav, cik zinu. Un ir dzirdēts, ka sabiedrībā tas pat tiek lietots kā apvainojums, bet nu, cilvēkiem vienmēr ir bijuši dažādi uzskati par lietām.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:October 15th, 2014 - 08:56 pm
(Link)
Peec shii paskaidrojuma es neesmu gluzhi tas, bet zinu spilgtu piemeeru cilveekam kursh ir - Simons Krasts. Mana maate gan domaa, ka es dziivoju shodienai utt. un varbuut taa daljeeji arii ir, bet es tomeer padomaaju, kur es nakshnjoshu shonakt, bet Simons vnk nokriit, kur pagadaas.
[User Picture]
From:[info]sickboy
Date:October 15th, 2014 - 08:58 pm
(Link)
Krievu grupai Agata Kristi (vieniigaa krievu grupa, kas man patikusi) viens albuums saucaas "Dekadans".
[User Picture]
From:[info]koks
Date:October 16th, 2014 - 03:18 pm
(Link)
Cik esmu dzirdējis par šo personu, izklausās pēc viņa, jā.

Agrīnā gotu subkultūra ir labs dekadences piemērs.
[User Picture]
From:[info]tethys_
Date:October 17th, 2014 - 05:21 pm
(Link)
Izlasīju šo, spalva sacēlās. Nezinu, kas tev vispār patīk, bet ja nu tomēr. Lūk, vismaz man šitas patīk:
http://www.youtube.com/watch?v=TeXQ69RLyc8
[User Picture]
From:[info]koks
Date:October 17th, 2014 - 05:57 pm
(Link)
Es nezinu kāda ir tā Agata Kristi, bet man arī patīk Moon Far Away. Un man liekas, ka ir vēl daudz labas mūzikas no Krievijas, piemēram: Theodor Bastard, Otto Dix, Dvar..