A ([info]klusums) rakstīja,
@ 2020-12-07 15:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakar pirms gulētiešanas arī paurķējos par to, kāpēc man ir trauksme vienatnē. Nonācu pie tā, ka vienatnē esot un kaut ko darot, var notikt kaut kas baismīgs! Sākot ar to, ka mazgājot pudeles sagriezt pirkstu un neviena nav mājās (pirmskolas vecums, tajā vecumā tas nav tik vienkārši risināms), gan tas, ka piemājas meža malā redzi vilku (vai vismaz milzīgu vilku suni, bet nu tie bija drūmākie lauki, tas pats vecums, un tagad pasakiet, kas ir viens no lielākajiem ļaundariem pasakās?). Vēl man bērnībā bija (īstenībā joprojām mazliet ir) bail no tumsas. Kad es biju viena, tur rēgojās visādi tēli. Vai arī jau pamatskolā pie omas dzīvojot - nekur nevarēju iet viena, jo nu cilvēki slikti, dzērāji, narkomāni, viss kaut kas. Unīstenībā man pie viņas dzīvojot trūka telpas un vienatnes, turklāt tad, kad noslēpos vai biju kaut kur vienatnē, sekoja komentāri ar negatīvu nokrāsu, ka ko tad nu es te tā pavisam viena. Skolā es biju vienpate un nemācēju draudzēties ar citiem, tad man mēģināja piespēlēt draudzeni un vispār tā nav labi, ja! Vēl arī,kad pirmajā klasītē bija klases vakars, es spēlējos savā nodabā spēļu istabā, un klases vakars beidzās un visi aizbrauca bez manis mājās, labi, ka nebija tālu jāiet, 3km, vienīgais pieaugušais, kas to uzzināja - apkopēja, kura mani atrada un kura teica, ka visi brauc prom. (Tagad es esmu nikna uz skolotājām, bija ziema, kas neredzēja, ka viens mētelītis paliek karājoties? Netaisnīgi!) Un vēl tā reize, kad man bija pieteikts pieskatīt māsu (es pirmskolas vecums, māsa zīdainis), kamēr pieaugušie uz lauka. Es esot aizbēgusi prom un atnāk mamma, māsa raud un manis nav. Nu es neticu, ka es būtu bijusi kārtīgi noinstruēta, bļaujošs zīdainis man joprojām šķiet ļoti, ļoti, ļoti baismīga lieta.

Nu lūk. Ir daudz. Un tas ir tikai tas, ko es atceros. Ir vēl tikpat daudz, kas nav aprakstīts.

Jā, tagad mani vienatne neuztrauc, ka ir vientuļi, bet ar to, ka ir nedroši un baismīgi. Cik es zinu, nekas slikts man nav noticis, bet ar Leonu nevar zināt, var jau būt, ka viņš kādā reizē ar pielavījies, kad esmu bijusi viena, bet nez... sajūta, ka tas vairs nav saistīts ar Leonu. Ar viņu viss kārtībā un aprakts zem zemes. Tas īsti nav ne ar vienu cilvēku saistīts. Un līdz šim viss mans process ļoti bija cilvēkorientēts. Kādi cilvēki kā mani ietekmējuši. Bet te viss! Esmu viena pati un ir baismīgi un cilvēku nav! Ko darīt? Kā būt? Kā šo risināt?

Protams, es varētu ietekmēties no daža laba un strādāt ar pārliecībām, bet ir sajūta, ka nav tas. Var kaut kā pa tiešo. Un visu uzreiz nevis katru atmiņu atsevišķi. Zinu! Ir man viena meditācija.

upd: arī kaut kad jau sen es izcēlu atmiņu, ka esmu zīdaiņa vecumā, raudu un pie manis neviens nenāk. Man ir ļoti liela pārliecība, ka tā bija. It īpaši, ja mammai bija jāpabeidz studijas un mani pieskatīja kāds cits tēvs vai tēva māte.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kihelkonna
2020-12-07 17:34 (saite)
es mēģinātu noskaidrot vecumu. pa mēnešiem. pirmajā gadā. un prasīt tālāk. tikai nodrošināties kaut kā pret to, ka "nezinu" vietā saka jā vai nē, un sastāsta sazinko. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]klusums
2020-12-07 19:12 (saite)
Jap, man ir arī atsevišķs "nezinu" kods. Nu lūk, ja iet pa vecumiem, tad tur daudz savāksies, bet es gribu visu un uzreiz. :D Līdz šim man ir izdevies gana labi. Ja ne, protams, būs jāsāk iet pa konkrētiem notikumiem un/vai gadiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kihelkonna
2020-12-07 19:43 (saite)
paldies par grāmatu! nupat dabūju.

tu vari prasīt, kas bija galvenais un tā.

pēc manas pašreizējās saprašanas - cilvēks tiek uz nākamo līmeni tad, kad ir gatavs tam. kad viņam ir savākušās jaunas prasmes un sajēgas. kaut kā tā. nezinu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]klusums
2020-12-07 20:59 (saite)
Tikai tagad? :D Es trešdien ieliku. :D Nē nu brīdināja, ka uz to pakomātu ilgāks piegādes laiks, bet nedēļa! Wow! Pakomātiem tas ir daudz.

Mhm, es ar esmu pārliecināta, ka tālāk tiek, kad iepriekšējais līmenis gana atstrādāts, tāpēc man tā pieredze ar to, ka notiek ātri un vienkārši, ir tāds kā attaisnojums. Ja mans temps nedarbotos, tad es uz priekšu nemaz netiktu. Un jā, es esmu slinka. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kihelkonna
2020-12-07 21:06 (saite)
tiešām tikai šodien pienāca īsziņa, un manta bija nevis skapī, bet blakus uz ātro izveidotā izsniegšanas punktā.

es jau nesaku, ka tu braši neej uz jauniem līmeņiem. gluži otrādi, un ka es ar saviem tekstiem tevi nepatraucēju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]klusums
2020-12-07 21:28 (saite)
:D Laikam tiešām netiek galā, tā mašīna, kas izsniedz tiešām tur bija regulārs viesis jau kādu laiku, bet man šķiet, ka tas tikai šim punktam. Jo pie autoostas, kur ieliku nekā tāda nav.

Viss ok, tas man tāds niķis no bērnības - prasa padomu, bet dara pa savam. :D Mamma šo man reiz pārmeta, bet nu bet! Ja prasu, tad interesē viedoklis, bet domāšu taču es ar pati.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?