Neparedzēta reakcija - [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jul. 8th, 2018|12:38 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Viens no dzimtā rajona jaukajiem aspektiem - nav jāpievērš uzmanība futbola čempionātam, lai varētu sekot līdzi spēļu "Krievija - Vienalga kas" gaitai. Pietiek ar atvērtu lodžijas logu, un elementārām zināšanām, mm, mikrorajona fonētikā, laikam vispareizāk būtu teikt. Respektīvi, jāprot atšķirt līksmais "bļāāaaa!" no skumīgā "bļāāaaa!". Diezgan viegli arī izdodas noteikt momentus, kuros tiek palaistas garām vārtu gūšanas izdevības (Nu... Nu... NNNUU... [skumjais bļā]), vai kurās notiek bīstams, taču nesekmīgs pretinieka uzbrukums (Eu, eu, eueueuEUEU, [atvieglots bļā]), vai tamlīdzīgi. Ar pendelēm bija grūtāk, bet gala rezultātu tāpat spēju noprast.

Nu, un lodžija ir aplam jauks aspekts pats par sevi. Gana vietas manai veģetācijai, var vērot to, cik šis rajons ir zaļs, pretstatā līdzšinējai dzīvesvietai, paceļot skatu, var vērot putnus (pa lielam kaijas, bet ko darīt, tāds rajons), nolaižot skatu, var vērot kaķus (kuri ļoti labprāt sēž privātmāju jumta korē - ko darīt, tāds rajons).

Un vispār, iekšā dikti liels prieks atkal būt vecmīlgrāvietim. Ielinkotu atbilstošo lokālpatriotisko dziesmiņu, bet šamo vistīrākajā formātā var atrast tikai kaut kādā brīnumainā kārtā nenosprāgušā saita draugiem.lv mūzikas sadaļā, tāpēc, ja nu kādam ir interese, varat savām rokām salūkot "Sniegavīru rūpnīca - Vecmīlgrāvietis".
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:July 8th, 2018 - 01:25 am
(Link)
Galvenais secinājums te ir tas, ka bļā ir pats universālākais vārds pasaulē, ar kuru var paust pilnīgi visu. Pat pērtiķiem vajag vairāk fonētisku izpausmju, lai dotu adekvātus signālus par situāciju.

Otra lieta, vai Vecmīlgrāvis kļuvis baigi civilizētais. Kaut kad 90ajos, kad tur nācās mazliet piehaltūrēt, atstāja maskačkas-lite iespaidu.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:July 8th, 2018 - 02:15 am
(Link)
Nedomāju, ka pērtiķu vokālās izpausmes ir daudzveidīgākas; tik vien, kā mums piemīt saprāts, kas konstatē, ka tas ir viens un tas pats vārds. Skaņas i to atšķiras, un tajā atšķirībā jau ir tā sāls.

Un es Grāvī esmu piedzimis un uzaudzis. Avotenē padzīvoju vien kādus piecus gadus. Patiesībā, arī pati Maskačka, salīdzinot ar nostāstiem, ir maskačka-lite. Kā jau jebkurš mikrorajons, pieņemu. Visur var dabūt pa purnu, un visur var dzīvot normāli.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:July 8th, 2018 - 03:44 am
(Link)
Mūsdienu maskačka jau civilizējusies līdz riebumam. Pat nezinu kuri rajoni tagad Rīgā ir tādi, kur var labi pa muti dabūt. Laikam ļoti attāli, jo viss purnā devēju kontingents pa šiem gadiem ir pakāpeniski izbīdīts no tuvās Rīgas. Lienes/Avotu/Asaru etc. rajons 90ajos skaitījās sūdīgs. Tagad, kad pēdējās reizes biju, izskatās, ka tur viens bomonds vien dzīvo..
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:July 8th, 2018 - 10:53 am
(Link)
Kaut kā visu bērnību dzīvojot kāreiz blakus Lienes/Avotu stūrim tādu baisi īpašo mutes sišanu nemanīju. Iespaids bija vairāk par nosacīti profesionāļiem - alkohola tirgotāji(jo atceramies, ka viens no galvenajiem rūpaliem bija nopirkt legāli alkohola pa dienu un pārdot naktī 5x dārgāk), prostitūtas, tas ja.

Bet vēl 15 gados teju katru vakaru ejot pie drauga tieši Avotenes otrā galā, un pēc tam nakti ejot mājās, pa 3 gadiem tikai 1x mani mēģināja kaut kur pa ceļam ievilkt, bet pietika izraut piedurkni un vnk iet tālāk.

Tiesa gan tas bija pats 90o pirmsākums, es pieņemu, ka 90s kā tādos bija vājāka policija un lielākas dauzoņu bandas - bet domājams, visos rajonos.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:July 8th, 2018 - 02:11 pm
(Link)
"Iespaids bija vairāk par nosacīti profesionāļiem - alkohola tirgotāji(jo atceramies, ka viens no galvenajiem rūpaliem bija nopirkt legāli alkohola pa dienu un pārdot naktī 5x dārgāk), prostitūtas, tas ja."

Hmm kad es tur dzīvoju šmigu varēja mierīgi nopirkt arī pēc 10tiem, īpaši tajā Degalvielas nočņikā pie pieturas, no dusmīgās vienmēr smēķējošās vecenes. Da i vēl tur bija krutkas točka uz Lienes. Tāds rūpals kādu apraksti vispār liekas bezjēdzīgs pat tagad, jo tik pat labi var aiziet uz bāru, kur arī būs n-reizes dārgāks, bet pieejams.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:July 9th, 2018 - 09:33 am
(Link)
Izklausās, tu tur dzīvoji acīmredzot pēc neatkarības atgūšanas.

Līdz tam tur oficiāli varēja nopirkt šmigu tikai dzērienu veikalā, kas bija viens uz 10 kvartāliem un kur tirgoja no 10-~19.

Nočņiki nebija, un bāri bija mazskaitlīgi, un tajos laida iekšā pēc deguniem.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:July 8th, 2018 - 11:40 am
(Link)
Ir milzu atšķirība starp rajonu, kas skaitās sūdīgs, un tādu, kas ir sūdīgs. Otro, manuprāt, Rīgā praktiski nav. Pirmo, savukārt, ir pa pilnam, lai gan tur pie vainas, visticamāk, ir rajona reputācija 90-ajos. Un tad pasūdīgi bija jebkur, jo bardaks kādu brīdi bija visās jomās, attiecīgi, arī policijas darbībā.

Protams, ja labi grib, pa muti atrauties var jebkur, arī viselitārākajos rajonos. Nepaveikšanās/uzprasīšanās jautājums, tikai un vienīgi.

Avotenes rajons vispār pēdējos gados ir dikti uzlabojies/uzlabots. Samazinājies visādu beznosaukuma bāru skaits, atvērušās visādas civilizētas iestādes, da pat nočņiks kaut kā kļuvis piedienīgāks. Neko darīt, ja interesē šithouli, jāmeklē citur.
From:[info]9h8p26gv
Date:September 11th, 2018 - 06:06 am
(Link)
Bolderājā varbūt var?
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:July 8th, 2018 - 08:14 am
(Link)
visnotaļ civilizēts rajons. nu, protams, kur un kad skatās, bet piektdienu vakaros civilizēti ir, esnez, varbūt berģos, jo visi guļ.