rīgas ainiņas |
[27. Jan 2011|14:41] |
|
|
|
Comments: |
pēc visa spriežot, tā pagatavošana ir bijusi tāda, ka izdauza liellopa filejas šķēli plakanu un izpleš to plaknē. tad uz tā izbirdina dzērvenes, lielos kaperus sagrieztus uz pusēm, pistāciju lauskas, kā arī cūkgaļas gabaliņus. kaut kādas garšvielas gan jau arī, tām nepievērsu uzmanību. tad to visu sarullē desā un iebāž cepeškrāsnī. kad gatavs, velk laukā un servē sagrieztu šķēlēs kā ruleti. kopā ar dārzeņu pankūkām (pamatmasa - puķkāposti, ķirbis, kartupeļi, burkāni) ar siera pildījumu. klāt pieliek lapu salātus. + vesela terīne zupas = 2,75 afigel.
thankie, un kur var šito noprovēt, pirms gatavo mājās? :)
manuprāt velnīšus neliek cepeškrāsnī, bet gan mērču pannā vai katliņā, pārlej ar ūdeni, un diezgan ilgi vārā - 1,5h vismaz, lai liellops nav sīksts. tad atlikušo šķidrumu pārvērš klasiskajā balto miltu mērcē. runājot par garšvielām, vācieši, gatavojot savas rind rouladen, izklapēto liellopa gaļasšķēli noziež ar sinepēm, un tad krauj virsū pildījumu un rullē veltnītī. | |