kihelkonna - kokosriekstu eļļa [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

kokosriekstu eļļa [22. Dec 2015|10:02]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

izskatās, ka mans rumpis nepanes kokosriekstu eļļu.

kokosriekstu eļļu kā ikdienas taukvielu lietoju nedēļas četras. to sāku lietot reizē ar pāreju uz striktāku diētu. šai laikā ievēroju tādu viegli pohainu efektu uz sevis. man uz pohām ir tādas ļoti sarepējušas un plaisainas lūpas. tādas pašas ir, ja nedzer pietiekami daudz ūdens. ūdeni palielināju, bet pohu efekts nezuda. tad man beidzās kokosriekstu eļļa, negribējās iespringt uz iegādi, pārgāju uz olīveļļu, nedēļas laikā pohu efekts pazuda.

starp citu, pasaulē tiekot pārdots daudz lielāks olīveļļas daudzums nekā saražots. jo labās olīveļļas tiekot pa kluso atšķaidītas ar visādām lētajām rafinētajām sēklu eļļām. pat vissmalkākās extra virgin eļļas varot būt šādi sabojātas. tādi stāsti gan vienmēr noslēdzas ar "es zinu, kur var dabūt īsto eļļu, nāciet un pērciet te pie manis", tā ka ej nu sazini.



UPD
šitā viņa izskatās
kad sāku lietot, bezmiegs arī parādījās. kad vairs nelietoju, bezmiegs ir prom
jifte riktīga tātad!
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]fleur
Date:22. Decembris 2015 - 15:31
(Link)
Kā to kokosriekstu eļļu lieto? Esmu tikusi pie bundžinas, gribu izmēģināt.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:22. Decembris 2015 - 17:24
(Link)
var smērēt uz ģīmja un uz sūrām vietām, var taisīt kaut kādus smalkus taizemiešu un vēl nezinkādus ēdienus. var kā es - vienkārši lietot kā defolto taukvielu jebkādu ēdienu gatavošanai.
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:14. Februāris 2018 - 20:31
(Link)
var sviesta vietā: http://www.happywhispers.lv/lv/rupjmaize-ar-kokosriekstu-sviestu/

bet grūtniecības laikā esmu uz vēdera smērējusi, tad gan nepirku lielveikalā. To toreiz ēst nemēģināju, bet gribas nopirkt un pamēģināt uz maizes.
[User Picture]
From:[info]gorgona
Date:22. Decembris 2015 - 16:24
(Link)
man no kaut kādas eko hujeko kokosu eļļas psoriāziķis izlīda. dusošais, kurš parasti nelien ārā. divas reizes. tā kā diez vai sakritība. tajā pat laikā no plikas olīveļļas viss ir labi un no plika vazelīna visvislabāk.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:22. Decembris 2015 - 17:28
(Link)
es lietoju parasto eļļu no lielveikala, tā bija rafinēta. varbūt no dārgās bioeko būtu viss kārtībā, nezinu. bet iztikšu turpmāk ar olīveļļu.
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:22. Decembris 2015 - 18:38
(Link)
man liekas viena tante teica (kaut kur lasiju), ka kokosella tapat ka tejas koka ella ir viegli antibakterialas, varbut tapec, ja arigi lieto, kaut kas var sakt plaisat?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:22. Decembris 2015 - 19:03
(Link)
nu jā, antibakteriāls. internetā atrodas cilvēki, kas ar šo pat izārstājuši nagu sēni.

bet es lietoju kā cepamo eļļu. pāris reizes uzsmērēju arī uz ģīmja, bet nepatika. cepu savus dārzeņus un gaļu ar to eļļu. ķipa kokosriekstu eļļā vismazāk omegas 6, ir īpaši pareizais taukskābju garums, grūti sacept līdz transtaukskābēm, un tamlīdzīgi. paleoēdāju visiecienītākā taukviela.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:22. Decembris 2015 - 21:06
(Link)
Tai pretsēnīšu iedarbībā varētu būt kāds patiesības grauds https://www.sciencebasedmedicine.org/of-mice-and-men-and-coconut-oil/
Es tagad arī lietoju kokosriekstu eļļu priekšā un pakaļā - bezpiena diētā tas ir viens no galvenajiem sviesta aizvietotājiem; smērēju arī sev virsū un pa druskai bērnam (leju pie vannas ūdens un uz rociņām, kur negribas Bepanthen tāpēc, ka viņš rociņas bāž mutē). Man vispār riebjas visādi eļļaini kosmētikas līdzekļi, bet šī eļļa kaut kā ļoti labi iesūcas ādā un nepaliek taukainuma sajūta. Matos gan nesmērēju, un bērnam arī vairs nesmērēšu (gribēju tā kā pamazgāt piena kreveli, bet kokosriekstu eļļas un ziepju kombinācija visai nelāgi ož :))
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:22. Decembris 2015 - 21:36
(Link)
ieraksti torentos coconut oil, ir grāmatas, ka tā palīdz pret visu, ieskaitot vecumu un muļķumu... varbūt pie vainas, ka tā eļļa bija rafinēta. bet kādām jiftēm tur jābūt klāt, lai man dotu gan to pohu efektu (lūpas ir komplektā ar gremošanas trakta gļotādām, tāted tām visām bija pohu efekts) un vēl bezmiegu. es arī domātu, ka baigi labi, ja nebūtu vairāk nekā mēnesi to lietojusi ikdienā, un tad noņēmusi, nenoņemot neko citu. bet ticu, ka var palīdzēt pret visu. bērnkopībā noteikti ļoti noderīga (man gan bērni bija tādi prasti, izauga bez jebkādiem līdzekļiem un krēmiem, varēja ar pliku ūdeni mazgāt, bet tavā sarežģītajā gadījumā noteikti tā eļļa ir laba).
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:22. Decembris 2015 - 21:59
(Link)
ka neaizmirstu. man šis links patika labāk nekā citi. kāpēc palīdz mitrinošie un ne taukojošie krēmi, un citas lietas. bet tev droši vien nevajadzēs; es tikai lai būtu padarīts https://www.uichildrens.org/atopic-eczema/
From:[info]kokuaita
Date:26. Decembris 2015 - 16:12
(Link)
varbūt ar Tevi notiek kkāds Candida Die-Off vai kas tāds?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:26. Decembris 2015 - 20:19
(Link)
nebūs viss. die-off ir kopā ar konkrēto nogurumu un citiem simptomiem diētu uzsākot, un tad viss reizē arī pāriet. turklāt esmu diētus uzsākusi vairākkārt, zinu simptomu secību. šis tiešām bija kaut kas viegli toksiskam pielīdzināms. un ilga veselu mēnesi līdz tai dienai, kad pārstāju konkrēto produktu lietot. varbūt pie vainas tas, ka produkts rafinēts. kas zina, kādus sū dažreiz veikali pārdod.