| From: | str |
Date: | 27. Jūnijs 2015 - 14:35 |
---|
| | | (Link) |
|
salāti nav garšīgi? piejauc klāt varbūt bazilikus- vai kko tml?
man ir timiāni, baziliki un tamlīdzīgi. tikai neiet tik labi iekšā :)
ogas kādas (zemenes), rieksti un tml.? gardi vasaras salāti sanāktu
zemenes? patiesi, mazmurkšķis reiz bija pielicis zirņus, labi bija. likšu visu, kas dārzā aug!
zemenes ar salātiem un proteīnu lieliski iet kopā, tik jāatceras nedomāt par to, ka 'zemene tak ir deserts';)
(fīča ir tajā, ka zemenēm ir nevis tikai saldā un skābā garša, bet esot arī izteikts umami. Profils sanāk līdzīgs saldam kečupam.)
zemenes, jāņusiers, reducēts etiķis (ja vēl aveņu/meža ogu, vispār ideāli) - nu tas, kas balsamico cream. Teorētiski var no zemenēm mēģināt kaut kādu skābo redukciju uz plīts taisīt, bet praksē neesmu mēģinājusi un visām receptēm ko atceros tik un tā tas balsamico tiek liets klāt.
Eļļas funkciju pie salātiem tā arī neesmu sapratusi.
kaut kāds tehniskais etiķis man ir. un smalcinātu raudeņu saslaukas bļodā. saki, eļļu nelietot nemaz?
Nu, man nekad ar eļļu nekas garšīgs nav sanācis, tāpēc es vienkārši nelieku. Ja tev ar ar eļļu nekas garšīgs nesanāk, tad ko mocīties? varbūt mums vienkārši negaršo salāti ar eļļu.
Pliks tehniskais etiķis būs traki, balsamico krēms ir tāda bieza pasalda padarīšana, mājas apstākļos veikt redukciju no parasta etiķa būs baigi ilgi... ja nu vienīgi biškucīt zemeņu mērces paskābināšanai, ļooooti uzmanīgi? Bet tas ir ārpus manām virtuves prasmēm, es paņemu melno burciņu no lecskapja un viss.
Ar citronsulu vēl ir provēts, bet tas nav tik forši.
ok, likšu visu, kas man atradīsies, un tālāk es jau ieguglēju balzamiko mērces salātiem :)
| From: | jojo |
Date: | 27. Jūnijs 2015 - 15:49 |
---|
| | | (Link) |
|
es taisu olīveļļu ar citrona sulu 1:1 apmēram un visādas garšvielas
modifikācija: eļļa, citrona sula, mazliet graudaino sinepju un mazu kripatu medus saldumam (gurķiem, tomātiem, visādiem zaļajiem lakstiņiem neslikti).
paldies, pamazām rodas koncepcija :)
| From: | ttp |
Date: | 27. Jūnijs 2015 - 16:05 |
---|
| | | (Link) |
|
salātu mērce: vīnogu kaulu vai olīveļļa, nedaudz balsamico, nedaudz soja, ķirbju eļļa vai sezama eļļa, franču sinepes, majonēze, pipari, asums, graudaina sāls. visu salej burciņā, sakrata un voila!
voila būtu tas pats kas "priekā"? paldies, kļūst skaidrāka bilde :)
es taisu ar eļļu, etiķi, karoti cukura un drusku sāls. bez cukura nekad nav tas.
eļļa pret etiķi apmēram 4:1, karote cukura, sāls, un to dresingu kārtīgi sakuļ
bet tad tas etiķis ir 3procentīgs?
etiķi var piešaut vairāk ja gribas. man liekas mēs taisam ar visparastāko galda 9℅ |