kihelkonna - ēdamie augi [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

ēdamie augi [27. Jun 2015|14:24]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:27. Jūnijs 2015 - 15:15
(Link)
zemenes, jāņusiers, reducēts etiķis (ja vēl aveņu/meža ogu, vispār ideāli) - nu tas, kas balsamico cream. Teorētiski var no zemenēm mēģināt kaut kādu skābo redukciju uz plīts taisīt, bet praksē neesmu mēģinājusi un visām receptēm ko atceros tik un tā tas balsamico tiek liets klāt.

Eļļas funkciju pie salātiem tā arī neesmu sapratusi.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:27. Jūnijs 2015 - 15:24
(Link)
kaut kāds tehniskais etiķis man ir. un smalcinātu raudeņu saslaukas bļodā. saki, eļļu nelietot nemaz?
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:27. Jūnijs 2015 - 15:39
(Link)
Nu, man nekad ar eļļu nekas garšīgs nav sanācis, tāpēc es vienkārši nelieku. Ja tev ar ar eļļu nekas garšīgs nesanāk, tad ko mocīties? varbūt mums vienkārši negaršo salāti ar eļļu.

Pliks tehniskais etiķis būs traki, balsamico krēms ir tāda bieza pasalda padarīšana, mājas apstākļos veikt redukciju no parasta etiķa būs baigi ilgi... ja nu vienīgi biškucīt zemeņu mērces paskābināšanai, ļooooti uzmanīgi? Bet tas ir ārpus manām virtuves prasmēm, es paņemu melno burciņu no lecskapja un viss.

Ar citronsulu vēl ir provēts, bet tas nav tik forši.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:27. Jūnijs 2015 - 15:45
(Link)
ok, likšu visu, kas man atradīsies, un tālāk es jau ieguglēju balzamiko mērces salātiem :)