kihelkonna - ēdamie augi [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

ēdamie augi [27. Jun 2015|14:24]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

es tagad taisu raudenes ziemai (man ir atkarība no šī auga). norauju lapas, sasmalcinu, sajaucu ar eļļu (plānots izmantot pārtikas smalcinātāju), saldētavā iekšā.

man jautājums tāds. kopā ar mani šeit dzīvo kādas 60 salātu galvas dārzā. varētu taisīt ar rūgušpienu. vai jums ir kādi ieteikumi, kā ar šiem tikt galā ar eļļu? viss mēģinātais nav pārāk garšīgs (un veikals būs pēc 7 dienām).
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]str
Date:27. Jūnijs 2015 - 14:35
(Link)
salāti nav garšīgi? piejauc klāt varbūt bazilikus- vai kko tml?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:27. Jūnijs 2015 - 15:08
(Link)
man ir timiāni, baziliki un tamlīdzīgi. tikai neiet tik labi iekšā :)
[User Picture]
From:[info]le_minga
Date:27. Jūnijs 2015 - 15:11
(Link)
ogas kādas (zemenes), rieksti un tml.?
gardi vasaras salāti sanāktu
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:27. Jūnijs 2015 - 15:14
(Link)
zemenes? patiesi, mazmurkšķis reiz bija pielicis zirņus, labi bija. likšu visu, kas dārzā aug!
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:27. Jūnijs 2015 - 15:16
(Link)
zemenes ar salātiem un proteīnu lieliski iet kopā, tik jāatceras nedomāt par to, ka 'zemene tak ir deserts';)
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:27. Jūnijs 2015 - 15:18
(Link)
(fīča ir tajā, ka zemenēm ir nevis tikai saldā un skābā garša, bet esot arī izteikts umami. Profils sanāk līdzīgs saldam kečupam.)
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:27. Jūnijs 2015 - 15:15
(Link)
zemenes, jāņusiers, reducēts etiķis (ja vēl aveņu/meža ogu, vispār ideāli) - nu tas, kas balsamico cream. Teorētiski var no zemenēm mēģināt kaut kādu skābo redukciju uz plīts taisīt, bet praksē neesmu mēģinājusi un visām receptēm ko atceros tik un tā tas balsamico tiek liets klāt.

Eļļas funkciju pie salātiem tā arī neesmu sapratusi.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:27. Jūnijs 2015 - 15:24
(Link)
kaut kāds tehniskais etiķis man ir. un smalcinātu raudeņu saslaukas bļodā. saki, eļļu nelietot nemaz?
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:27. Jūnijs 2015 - 15:39
(Link)
Nu, man nekad ar eļļu nekas garšīgs nav sanācis, tāpēc es vienkārši nelieku. Ja tev ar ar eļļu nekas garšīgs nesanāk, tad ko mocīties? varbūt mums vienkārši negaršo salāti ar eļļu.

Pliks tehniskais etiķis būs traki, balsamico krēms ir tāda bieza pasalda padarīšana, mājas apstākļos veikt redukciju no parasta etiķa būs baigi ilgi... ja nu vienīgi biškucīt zemeņu mērces paskābināšanai, ļooooti uzmanīgi? Bet tas ir ārpus manām virtuves prasmēm, es paņemu melno burciņu no lecskapja un viss.

Ar citronsulu vēl ir provēts, bet tas nav tik forši.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:27. Jūnijs 2015 - 15:45
(Link)
ok, likšu visu, kas man atradīsies, un tālāk es jau ieguglēju balzamiko mērces salātiem :)
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:27. Jūnijs 2015 - 15:49
(Link)
es taisu olīveļļu ar citrona sulu 1:1 apmēram un visādas garšvielas

modifikācija: eļļa, citrona sula, mazliet graudaino sinepju un mazu kripatu medus saldumam (gurķiem, tomātiem, visādiem zaļajiem lakstiņiem neslikti).
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:27. Jūnijs 2015 - 20:38
(Link)
paldies, pamazām rodas koncepcija :)
[User Picture]
From:[info]ttp
Date:27. Jūnijs 2015 - 16:05
(Link)
salātu mērce: vīnogu kaulu vai olīveļļa, nedaudz balsamico, nedaudz soja, ķirbju eļļa vai sezama eļļa, franču sinepes, majonēze, pipari, asums, graudaina sāls. visu salej burciņā, sakrata un voila!
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:27. Jūnijs 2015 - 20:39
(Link)
voila būtu tas pats kas "priekā"? paldies, kļūst skaidrāka bilde :)
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:27. Jūnijs 2015 - 19:51
(Link)
es taisu ar eļļu, etiķi, karoti cukura un drusku sāls. bez cukura nekad nav tas.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:27. Jūnijs 2015 - 20:39
(Link)
super!
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:27. Jūnijs 2015 - 20:51
(Link)
eļļa pret etiķi apmēram 4:1, karote cukura, sāls, un to dresingu kārtīgi sakuļ
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:27. Jūnijs 2015 - 20:53
(Link)
bet tad tas etiķis ir 3procentīgs?
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:27. Jūnijs 2015 - 20:55
(Link)
etiķi var piešaut vairāk ja gribas. man liekas mēs taisam ar visparastāko galda 9℅