kihelkonna - kā es mazmurkšķi pie bērnu psihologa vedu [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

kā es mazmurkšķi pie bērnu psihologa vedu [23. Apr 2013|07:39]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:23. Aprīlis 2013 - 09:16
(Link)
mazmurkšķis nesen prasīja, kas ir reizināšana. izskaidroju reizināšanu ar 2 un ar 3. tālāk droši vien dažas nedēļas par to nerunāsim, kamēr kādu dienu mm atnāks un stāstīs, ko sareizinājusi. mums viss notiek tādā kā unskūlinga režīmā.
nu pašreizējā izglītības sistēmā apdāvinātie bērni ir neērtība visiem. man tomēr liekas, ka labāk ja ir problēmas dēļ gudrības nekā problēmas dēļ dumjības.
[User Picture]
From:[info]ld
Date:23. Aprīlis 2013 - 09:30
(Link)
ir tieši tā kā Tu rakstīji puktā - skolai vajag viduvējību. pamatskola vispār ir posms, kurā ir stingri novilkti griesti, ko bērns drīkst zināt un ko nē. absurds! es reizēm sašūmējos un draudu S, ka iešu ar direktori runāt :D jo man šādas metodes nav pieņemamas un tas ir skolā par kurā ietikšanu vecāki cīnās un šmaucās ar dzīesvietas reģistrēšanu...
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:23. Aprīlis 2013 - 09:42
(Link)
nu vācieši vispār ir kaut kāds izņēmums. nesen lasīju par kādu vācu ģimeni, kas aizbējuši uz US, lai drīkstētu bērnus mājmācīt.
[User Picture]
From:[info]ld
Date:23. Aprīlis 2013 - 09:45
(Link)
interesanti no kuras pavalsts bēga un kāpēc vispirms citur nepamēģināja. Vācija vispār ir ļoti sadalīta - tikai priekš pārējās pasaules Vācija ir viena, iekšēji katrai pavalstij ir savs administratīvais bloks un savi noteikumi.
[User Picture]
From:[info]ld
Date:23. Aprīlis 2013 - 10:11
(Link)
"Die Romeikes kommen nicht aus Birma oder Iran. Sie kommen aus dem baden-württembergischen Örtchen Bissingen an der Teck. Dort sollten ihre Kinder auch zur Schule gehen - und genau das war das Problem."

tā jau man likās, ka tai ģimenei jābūt no dienvidvācijas :) tas ir tieši tur, kur mēs agrāk dzīvojām. Šī pavalsts lepojas, ka ģimnāzijā jāiet 13 nevis 12 gadus kā citās vācu pavalstīs. it kā grūtāk un tāpēc ilgāk, bet patiesībā stundas arī lielajiem bērniem beidzas 13-14. Pavaslsts sevi pozicionē kā īpaši bērniem draudzīgu. argumenti ir šādi - bērnudārzi tikai no 3 gadu vecuma - motivē sievietes ilgāk palikt mājās un rūpēties par bērniem. Nodokļu politika, kas atbalsta vienu strādājošo vecāku. Katoliska sabiedrība, pa radio ik dienu skan pārraides, ka sieviete mūža galā arī var justies apmierināta ar paveikto, pat ja nevienu dienu nav strādājusi, jo ir rūpējusies par ģimenes labklājību utt.
[User Picture]
From:[info]ld
Date:23. Aprīlis 2013 - 10:14
(Link)
aizmirsu pierakstīt, ko es gribēju teikt :D
mums šīs pavalsts nostāja likās ļoti ģimenei ar bērniem nedraudzīga, tāpēc, lai arī tur mēs varētu pelnīt līdz pat 50% vairāk, mēs izvēlējāmies sociālos Vācijas austrumus.
protams es papukstu par vietējo skolu un metodēm, bet kad aizbraucam uz BW vai paziņas atbrauc no turienes un stāsta par viņu ikdienu, tad es spēju vien cieši pieplakt pie dārgā vīra kunga un klusi izdvest - cik labi, ka mēs esam prom no turienes!
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:23. Aprīlis 2013 - 13:23
(Link)
man viena latviete paziņa ir Minhenē. viņa lepojas ar turienes izglītības sistēmu; stājoties citu pavalstu augstskolās, turieniešiem automātiski liekot vienu balli klāt, jo esot labāk apmācīti. bet es nezinu, ko viņa teiks vēlāk; viņai sīči ar tevējiem līdzīgā vecumā.
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:23. Aprīlis 2013 - 09:56
(Link)
Tās problēmas gudrības dēļ pēc tam var būt jārisina visu dzīvi. Ir vienkārši žēl raudzīties, kā tiek izšķērdēts tas talants, kas visu sabiedrību varētu pacelt kaut drusciņ saulītē... Jo tur jau paliek mūsu valsts attīstība, spožas idejas un tiekšanās uz laimi.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:23. Aprīlis 2013 - 13:24
(Link)
grūti pateikt. varbūt viņi tās pašas problēmas risinātu arī tad, ja būtu par kādiem 20 IQ punktiem nabagāki.