kihelkonna - kā es mazmurkšķi pie bērnu psihologa vedu [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

kā es mazmurkšķi pie bērnu psihologa vedu [23. Apr 2013|07:39]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]ld
Date:23. Aprīlis 2013 - 10:11
(Link)
"Die Romeikes kommen nicht aus Birma oder Iran. Sie kommen aus dem baden-württembergischen Örtchen Bissingen an der Teck. Dort sollten ihre Kinder auch zur Schule gehen - und genau das war das Problem."

tā jau man likās, ka tai ģimenei jābūt no dienvidvācijas :) tas ir tieši tur, kur mēs agrāk dzīvojām. Šī pavalsts lepojas, ka ģimnāzijā jāiet 13 nevis 12 gadus kā citās vācu pavalstīs. it kā grūtāk un tāpēc ilgāk, bet patiesībā stundas arī lielajiem bērniem beidzas 13-14. Pavaslsts sevi pozicionē kā īpaši bērniem draudzīgu. argumenti ir šādi - bērnudārzi tikai no 3 gadu vecuma - motivē sievietes ilgāk palikt mājās un rūpēties par bērniem. Nodokļu politika, kas atbalsta vienu strādājošo vecāku. Katoliska sabiedrība, pa radio ik dienu skan pārraides, ka sieviete mūža galā arī var justies apmierināta ar paveikto, pat ja nevienu dienu nav strādājusi, jo ir rūpējusies par ģimenes labklājību utt.
[User Picture]
From:[info]ld
Date:23. Aprīlis 2013 - 10:14
(Link)
aizmirsu pierakstīt, ko es gribēju teikt :D
mums šīs pavalsts nostāja likās ļoti ģimenei ar bērniem nedraudzīga, tāpēc, lai arī tur mēs varētu pelnīt līdz pat 50% vairāk, mēs izvēlējāmies sociālos Vācijas austrumus.
protams es papukstu par vietējo skolu un metodēm, bet kad aizbraucam uz BW vai paziņas atbrauc no turienes un stāsta par viņu ikdienu, tad es spēju vien cieši pieplakt pie dārgā vīra kunga un klusi izdvest - cik labi, ka mēs esam prom no turienes!
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:23. Aprīlis 2013 - 13:23
(Link)
man viena latviete paziņa ir Minhenē. viņa lepojas ar turienes izglītības sistēmu; stājoties citu pavalstu augstskolās, turieniešiem automātiski liekot vienu balli klāt, jo esot labāk apmācīti. bet es nezinu, ko viņa teiks vēlāk; viņai sīči ar tevējiem līdzīgā vecumā.