šimpanzes 2: Butenko |
[10. Nov 2012|14:32] |
|
|
|
Comments: |
nu es dzīvoju Beļģijā, te diezgan daudz veikalos ir jau visādi gatavi, jau mazgāti(ti vēl mitri iepakojumā) zaļumi dažādi salātu maisījumi utml. Biju šoreiz uz vienu veici, kur visu tirgo vairumā un tad tā kaut kā palielu kasti nopirku ar tādu zaļumu, nemaz nezināju, ka tādu var veicī nopirtk, bet pēc uzraksta secināju, ka ir slavenais kviešu zelmenis :). Un jā, selerija te ir topā cauru gadu, īpaši uz gliemeņu laiku. Kad atbrauc viesi, vienu daļu(seleriju kātu) izvāra ar tām un pārējo nezin, kur bāzt.. tagad man ir amats rokā arī uz kātiem :)
seleriju kāti man ir katčupa vietā - ar tiem var apēst visu. lieku smalki sagrieztu kātu pie jebkuriem bezkrējuma salātiem, citādi man negaršo. lasīju, ka no kātiem var taisīt arī zaļo kokteili, blenderēt ar banānu, bet neesmu mēģinājusi, tā ka mani arī interesē.
man ir 300 v vai W blenderis un jau labu laiku pietiek, tikai cietās lietas jāblenderē stipri pirms mīkstajām. īstajiem svaigēdājiem ir 1000V blenderi.
Man ir Kenwood virtuves kombains , kurā ir aŗi blenderkrūze. Nu tāds normāls, nekas tur ūber. Leju kādu glāzi ūdens vai ābolu vai apelsīnu sulas, tad sauju spinātu, kādus 2 kātus selerijas utml. vēl kādu ābolu, bumbieri vai banānu (pēdējie divi saldumam un biezumiņam)
Bet ja tu par seleriju atsevišķi prasi man, tad es mēdzu to arī zupā likt utml. Man tāda problēma, ka vīram selerija ir viens no pē produktiem, bet man patīk tā, lai ir veselīgi un selerija ir diezgan labs produkts. Iekšā ir daudz gan vitamīnu gan visa kā, tajā skaitā dabīgi sāļa, līdz ar to var likt salātos piem. un sāli var nebērt, līdzīgi kā pētersīļi. :) | |